Ћирилица Latinica
22.04.2019.
Хроника

Осумњичени за трговину људима се крио испод кревета

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Баранин А.Ц (40) ухапшен је под сумњом да је актер трговине људима.

Из Управе полиције ЦГ саопштено је да је он пронађен у породичној кући сакривен у импровизованом простору испод кревета.

Према наводима полиције А.Ц. се иначе водио као безбједносно интересантна особа.

 "Службеници ЦБ Бар су данас поступајући на основу оперативних информација, извршили претресе на више локација и том приликом у склопу породичне куће у једној спаваћој соби испод кревета пронашли импровизовани простор који је, сумња се, био намјењен за скривање, гдје је скривен и био А.Ц. (40) из Бара који се потраживао на основу локалне потјернице расписане од стране Основног суда у Бару, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело трговина људима", саопштено је из полиције.

Он је, како се сумња, заједно са безбједносно интересантним лицем З.К. (39) из Никшића, који је ухапшен у акцији барксе полиције у децембру 2018. године, починио наведено кривично дјело на штету више особа.

А.Ц. је спроведен у ЗИКС.

"Подсјећамо да су службеници ЦБ Бар у поменутој акцији, у децембру 2018. године привели у службене просторије три страна држављанина који су покушали да избјегну легитимисање од стане полицијских службеника. Криминалистичком обрадом барска полиција је дошла до сумње да су ова три лица и још три њихова сународника жртве трговине људима и да их под присилом држала заточене у непознатом објекту на периферији Бара непозната лица која су им одузела путна документа.

Ова лица су, како се сумња, доведена у заблуду да ће им, њима непозната лица, за већи новчани износ омогућити да се илегално превезу до једне од земаља Европске уније, односно Италије у њиховом случају".

Из полиције додају да су криминалистичком обрадом службеници ЦБ Бар дошли до сумње да су починиоци овог кривичног дјела безбједносно интересантна лица А.Ц. (40) из Бара и З.К. (39), из Никшића.

"Они су, како се сумња, на организован начин развили мрежу више особа гдје су по унапријед дефинисаним улогама вршили илегални превоз миграната са подручја Републике Србије до Рожаја. З.К. је, сумња се, након тога преузео оштећена лица и довезао их у Бар гдје их смјестио у изнајмљени објекат који је обезбиједио А.Ц. По доласку у Бар, осумњичени су оштећене довели у заблуду и одузели им документа и потом им застрашивањем узели новац у износу од 8.000 еура, уз лажно обећање да ће их илегално превести преко државне границе према Италији. Барска полиција је тада лишила слободе З.К. због постојања основане сумње да је починио наведено кривично дјело" - навели из УП ЦГ.

*****

Фото: Илустрација (из архивске грађе)

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar