Ћирилица Latinica
25.03.2018.
Хроника

Откривен убица Баранина

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Београдска полиција успјела је да расвијетли ликвидацију Баранина Блажа Ђуровића (39), који је убијен 10. марта ове године на београдском Душановцу.

Ухапшен је Немања Иванов, за кога постоји основана сумња да је директни извршилац овог злочина - сазнају “Новости”!

О мотиву злочина засад се само нагађа. Према незваничним сазнањима, полиција је пронашла биолошке трагове осумњиченог у запаљеном аутомобилу, белом џипу БМВ, из ког је пуцано на Ђуровића.

Наводно, трагови осумњиченог пронађени су и на аутомату којим је ликвидиран Ђуровић, а који је био у гепеку изгорелог возила.


Према неким информацијама, Ђуровић и Иванов, који се сада сумњичи за његову смрт, познавали су се одраније. Иначе, полиција сада истражује и индиције да ли ухапшени има било какве везе са још једном ликвидацијом у Београду.

Ријеч је о убиству Јовице Радоњића, у априлу 2015. године на Звездари, који је ликвидиран испред зграде у којој је живио.

Иванов је, иначе, био оптужен за убиство Владана Величковића, 18. јануара 2015. године у београдском хотелу “Мајдан”. Он је после суђења ослобођен оптужби, док је на 13 година осуђен његов друг Славко Буханац.


После убиства Величковића, Иванов и Буханац су побегли из земље. У новембру 2016. Иванов је лоциран и ухапшен у Аустрији, а Бухинац неколико месеци касније у Њемачкој. Интересантно је да су обојица “пала” у акцији српске, аустријске и њемачке полиције која је радила на пресецању кријумчарског канала наркотицима.

Сумња се да је Иванов део много јаче криминалне групе, која дјелује на овим просторима. Истражује се индиција да је Ђуровића убио по налогу вође клана.
Раније је осуђиван за трговину наркотицима.

Ђуровић је убијен испред куће свог рођеног брата Саше у Улици Војводе Скопљанца број 22. Довезао је њега и децу, и у тренутку када је кренуо ка свом дому на Вождовцу, примакао му се џип БМВ бијеле боје из ког је запуцано на њега.

Брат Саша је одмах истрчао из куће и покушао је да му помогне, али је Ђуровић на месту остао мртав.


Брат Владе Јапанца

Убијени Ђуровић је, иначе, брат по мајци Владимира Јовановића, Владе Јапанца. Њега у белој књизи МУП Србије помињу као некадашњег припадника “земунског клана”.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar