Ћирилица Latinica
24.07.2019.
Хроника

О Интервентној јединици барске полиције, лажима командира, бруталности, крађи...

Аутор: Редакција 36 Оставите коментар

Пише: Игор Стојановић

 

Интервентне јединице полиције у нашем граду све чешће се понашају као некада шериф (недостојан значке коју носи) и његови помоћници (памети и мишића попутбраће Далтон) на Дивљем западу. Читамо по медијима разне наслове о полицијској бруталности, свједоци смо бројних притужби грађана, у дигиталном добу у коме живимо гледамо чак и снимке на „YоuTube”, гдје се виновници бруталности - полицајци, не кажњавају, већ их надлежни пуштају да свој посао и даље раде несметано, на жалост, на исти начин као и прије притужби.

И потписник ових редова имао је блиски сусрет са једном интервентном јединицом. У самом старту морам рећи да је потпуно непрофесионална, и толико распуштена са ланца, да се чланови ове јединице под хитно мора ставити под неку јаку контролу, иначе се грађанима Бара црно пише.

Толико бруталности према једном човјеку који није никакво безбједносно интересантно лице, већ сасвим савјестан грађанин који искључиво гледа своја посла, ради, ожењен је и отац двоје малољетне дјеце, никада не бих могао ни да замислим од стране полиције, тим прије јер ми је отац до пензионисања радио управо у полицији.

Шта се десило? Наиме, у петак 19.07. ове године шетао сам око зграде у којој живим у Македонском насељу, са другом Г.В. (име познато редакцији), и у једном тренутку застали смо на паркингу да запалимо цигарету, након чега је, у готово мрклом мраку, ка нама великом брзином кренуло возило упаљених фарова.

Обојица смо мислили да смо изгинули готово сигурно. Одједном, уз велику шкрипу кочница, ауто се зауставило, у мрклом мраку, и изашла су четири лица у униформама полиције, уз веома гласан повик (да не користим друге описе) „руке на кров и гледај право”, без представљања, без показивања значки, само „руке на кров и гледај право”.

Искрен да будем, прије неких два мјесеца зауставио ме је и претресао полицајац, исто из интервентне јединице, који ми је нагласио да „полиција по правилима не смије да ми сама дира ствари ако не гледам у правцу њих”, те сам чак ја сам отворио новчаник, „јер он по правилима то не смије”, а затим је испред мене прегледао једну по једну преграду док сам ја гледао. Међутим, ови стручњаци у петак вече, двојица од њих (један ћелави и још један), почели су сами да вршљају по мојим џеповима, на шта сам им ја рекао да то не раде, да ћу сам испразнити џепове, па онда нека ме голог скину ако треба, као и да ме уведу у ауто. 

Нудио сам чак да ме поведу у полицију и тамо претресу, да комшије не гледају бруку како ме полиција претреса као најгорег криминалца, што они нису хтјели да ураде. Одмах сам им саопштио шта имам у џеповима, кренуо да вадим и извадио мобилни телефон и 40 евра, а онда је један од њих повикао да не радим то, већ ће они. Такође сам им објаснио да сам ја син њиховог бившег колеге, пензионисаног, и да код мене сигурно не могу наћи ни оружје ни дрогу, али се ни на то нису обазирали, већ су врло гласно загаламили-  „руке на кров и гледај право”, уз жестоко физичко прибијање уз њихово возило.

Рекао сам им да на тај начин могу да ми убаце у џепове шта хоће, и да ми тако прикаче било које дјело, али се они нису обазирали, већ су наставили да претражују моје џепове. Кад сам затражио у току претреса да ми се представе, да знам њихова имена, један од њих, овај скроз ћелав, узвикнуо је гласно, уносећи ми се у лице  -  „МОЛИМ??”, само што није рекао – „Ко си ти да се теби представљам?“.

По мени, и ономе што ја знам о полицијским правилима (а што ће ми касније у станици потврдити и командир), полицајац је дужан да каже своје име у оваквој ситуацији. Ипак, нико од њих није хтио да се представи, видио сам једино да се ради о возилу 017, иако у Закону о унутрашњим пословима ("Сл. лист ЦГ", бр. 44/2012, 36/2013, 1/2015 и 87/2018, пише децидно, у члану 29. „Полицијски службеник у униформи је дужан да се, прије почетка примјене полицијског овлашћења, представи показивањем службене значке и службене легитимације, на захтјев лица према коме се примјењује полицијско овлашћење”. Ето само још једног од бројних прекршених правила тог Закона у петак вече. Такође, у истом члану стоји и „Полицијски службеник ће, у току примјене полицијског овлашћења, упозорити грађанина ријечју „Полиција”.

Нико од њих то није урадио, за шта мислим не само да није коректно, већ да је противзаконито, да полицајац не смије да уради тако нешто обичном грађанину, и у коначном да полиција ваљда није ван закона.

У задњем десном џепу имао сам 40 евра (двије новчанице од по 20 €) и мобилни телефон, у задњем лијевом - ништа, у предњем десном  - цигаре и упаљач, а у предњем лијевом - рачун из продавнице сачуван да га дам жени, што сам им тачно рекао када је претрес почео. Интересантно, нико од полицајаца није држао неку свеску или нешто слично, да забиљежи шта су све нашли код нас, као да су једноставно сто посто били убијеђени да ће сигурно код нас пронаћи нешто нелегално.

Рачун из продавнице који сам имао у џепу био је згужван, извадили су га, и на хауби свог возила гледали лампом око пет минута, мислећи вјероватно, како је био згужван, да ће у њему наћи нешто, иако сам им рекао да је сулудо код мене тражити дрогу, те да врло лако могу „моторолом” да провјере ко сам, чиме се бавим, да ли сам икада имао проблема са полицијом или законом уопште. Кад су завршили претрес, видно разочарани што нису нашли ништа, нису хтјели да ми врате рачун који сам требао да предам жени, већ га је сувозач однио са собом уз ријечи, цитирам: „не дам ти рачун”.

Иако сам га тражио назад, док је возач, овај ћелави, затварао стакло да би одмах отишли. Но, док су још стајали напоље, и контролисали мог друга, лијепо сам им рекао да ми фали 20 евра из задњег џепа, и кутија цигарета из предњег, уз већ поменути рачун. Не кажем да ми је неко од полицајаца узео новац, али је чињеница да је нестао у току претреса. Ни о томе нико није направио нити једну забиљешку, иако сам више пута поновио шта ми све фали, а врли наши полицајаци су се само смијали. Нека што нико од њих није хтио то да забиљежи, већ ни да ми да неко објашњење и упути ме шта да радим даље. При томе, понављам да нисам никакво безбједносно интересантно лице, већ обичан грађанин, и да није било никакве потребе за полицијском бруталношћу (викање, гурање, грубо набијање тијела на возило и враћање руку на кров, уз упозорење да их више не спуштам и да гледам право).

Иако у Члану 56. а истог Закона стоји да „Полицијски службеник, у циљу спрјечавања извршења кривичног дјела или прекршаја, привремено одузима предмет ако околности случаја, природа и својства предмета указују да је предмет намијењен за извршење кривичног дјела или прекршаја, затим да је то неопходно ради заштите опште безбједности, те да је предмет могуће употријебити за самоповређивање, напад, бјекство, скривање или уништавање доказа да је учињен прекршај”, мислим да обичан рачун из продавнице не спада ни у једну од ових категорија, а мени је заиста био потребан.

Ако је полицајац који га је узео био фрустриран чињеницом да код мене ништа није нађено, ипак је морао на мој захјтев да ми рачун врати. Такође, што се тиче 20 евра које су ми нестале из задњег џепа, не кажем да их је узео неко од полицајаца, напротив, али је чињеница да их након претреса није било. Да су ми дозволили да сам извадим ствари из џепова као што сам био и кренуо, до овог не би дошло, тако да њих четворицу сматрам одговорним за нестанак новца, и тражим да ми се исти такоше врати, заједно са рачуном и кутијом цигарета. Није ријеч о количини новца, већ о невиђеном безобразлуку њих четворице када сам им рекао да ми новца нема, као ни цигара.

Како ја сматрам, а како пише у Члану 105., под „Лакше повреде службене дужности”, лакше повреде службене дужности су, између осталог, „неуљудан однос према грађанима за вријеме рада”. Сва четворица понашала су се према нама веома грубо, не желећи да се представе, не дозвољавајући нам да обавијестимо родбину гдје смо се задржали, јер смо изашли на 15 минута (а претрес је трајао 30), па све надаље. Ако је то „уљудан однос према грађанима”, ја заиста не бих волио да сазнам шта овој четворки значи неуљудан однос, а ако је неуљудан, мислим да се морају казнити због кршења Члана 105, „Лакше повреде службене дужности”, на неки начин (првенствено склањањем са улице у канцеларије, и то обавезно, јер су као пуштени с ланца да уједају).

Како за убудуће желим да будем сигуран, желио бих да полиција, ако прочита ове наводе, објасни да ли полицајац може сам да вршља по мојим џеповима, док ја морам да гледам на потпуно другу страну, као и да ли уопште могу сами да копају по мојим џеповима, или тек након што извадим ствари на хаубу возила, те да ли морам гледати шта раде са мојим стварима, или треба, као то вече, да гледам на другу страну, док ми они можда подмећу нелегалне супстанце или неке сличне ствари по џеповима (што смо задњих мјесеци имали прилику да читамо по разним медијима).

Након завршеног претреса оставили су нас ту гдје су нас и затекли, а ја сам одлучио да одем до зграде полиције, да ми неко од старјешина објасни шта се ово заправо десило, и зашто су четворица полицајаца одлучила да тако брутално претресу нас двојицу. Стигао је командир (за кога сам тек сјутрадан сазнао да се зове Зоран Делетић), са још тројицом колега, и примио ме у канцеларији на првом спрату. Осим командира, искрено, запамтио сам само једног сиједог човјека кратке косе (за кога су ми касније рекли да се зове Ранко Љујић, мада не могу то и да потврдим док га поново не бих видио и питао), и једног младог који је стајао испред канцеларије. Ни они ми се нису представили, али сам мислио да ће то урадити током разговора, јер ипак је то командир, а не неки командос са улице попут ових са претреса. Све сам му објаснио, а он ми је одговорно тврдио да полицајци имају потпуно право да сами петљају по мојим џеповима, док ја гледам на потпуно другу страну (иако у истом Закону јасно стоји да то могу да ураде једино ако постоји потпуно оправдана и недвосмислена сумња да код особе постоје недозвољна средства, недвосмислено и потврђено).

Кад сам му рекао да ми тако могу подметнути било шта у џеп, командир ми је одговорио, цитирам „али они то неће учинити”.??? Рекао ми је и да је немогуће да нам нису показали значке и рекли имена, на шта сам ја одговорио да нису, и да желим да знам њихова имена, и тек тада ми је командир издиктирао њихова имена да упишем, Милићевић Радован, Ђурђић Александар, Јошовић Жарко и Шошкић Петар. Затим ми је рекао да сам био у друштву безбједносно интересантног лица, и да је управо то проузроковало цијели догађај, те да ми добро познаје оца, и да ће га колико је сјутра назвати (никад није назвао, бар до тренутка објавивања текста), и објаснити му шта се догодило, и са ким сам био у друштву.

Покушао сам командиру да објасним и да је он мој друг од дјетињства, да ме не интересује ко је он у очима полиције, већ само да ли је нормалан по свим сегментима, те да је дошао са Тополице у Македонско насеље да би запалили цигар и прошетали поред моје зграде, јер, како сам већ рекао, био сам мртав прехлађен. А командир ме је, вјероватно на основу мог изгледа као прехлађене особе, питао да ли сам нешто пио или користио неке супстанце.

На то сам одговорио да апсолутно нисам, и да ми се донесе алко тест да дувам да докажем трезвеност, као и све могуће тестове на дроге да докажем да нисам ни дрогиран. Тада командира питам за његово име, како бих кад дођем кући обавијестио оца код кога сам био, и да сам коначно те вечери наишао на неког разумног, а онда се његово понашање драстично мијења, и тјера ме из канцеларије уз повик „изађи напоље, напусти просторију”, из канцеларије, тачније избацује ме напоље уз употребу силе, и предаје овом младом полицајцу који је стајао испред, а који ме одводи све до излаза.

Док су ова четворица прекршила чак неколико чланова Закона, а што се тиче дијела овог члана о нанијетој штети, моја штета је 20 евра, кутија цигарета, и рачун из продавнице, и желим да ми се надокнади, а рачун који је сувозач намјерно однио - врати. Можда ће неко рећи „па то је ништа”, али за мене би штета била и само један евро када је понашање набројаних полицајаца било толико грубо, а такође, по мом мишљењу, прекорачили су своја овлашћења која су наведена у цитираном Закону о унутрашњим пословима.

У истом Закону стоји и следеће: „Полиција је дужна да подносиоцу притужбе достави писани одговор, у року од 30 дана од дана пријема притужбе. Подносиоцу притужбе омогућиће се учешће у поступку провјере и утврђивања чињеничног стања у вези са притужбом. Уколико подносилац притужбе није задовољан одговором из става 2 овог члана, или не добије одговор у року од 30 дана, подносилац притужбе се може обратити Министарству, у року од 15 дана од дана пријема одговора, односно истеком тог рока”. Такође, у Члану 17 стоји „Лице које сматра да су му вршењем полицијских послова повријеђене слободе и права, или му је нанијета штета, има право на судску заштиту и накнаду штете”.

 

Лаж полицијских службеника као званична истина

 Дан касније (јуче) отишао сам код  Пеђе Бушковића у ЦБ Бар, код кога ме је упутио отац, а који је ме је одмах примио врло љубазно у својој канцеларији, и уз причу о догађају објаснио да могу одмах поднијети пртитужбу против полицајаца из те екипе, или да могу сачекати да он тог дана обави, како је рекао, „озбиљан” разговор са њима, и да ме обавијести о исходу, па да ја након тога могу званично поднијети притужбу.

Такође, рекао ми је да ће обезбиједити сучељавање те четворице полицајаца са мном, како би утврдили истину, као и командира Делетића, због оног гурања из канцеларије и употребу силе. Прихватио сам његову понуду, прво размишљајући да је ипак пријатељ мог оца, а затим и знајући да истина може бити једино моја, а да полицајци једино могу да лажу ако намјеравају да побијају мој исказ.

Отишао сам чекајући на његов позив, али како позива није било, назвао сам господина Бушковића, који ми је рекао да су они већ одржали тај састанак, али без мене, гдје су свих петоро присутних, како ми је Бушковић пренио, навели да сам слагао све што сам написао у изјави. Чак и Делетић, који је рекао да ме није избацио из канцеларије, упркос троје свједока који су то видјели. Надам се само да неће, попут њега, слагати и остали присутни у канцеларији, посебно овај Љујић, који ми се учинио као добар човјек.

Коментари
Grgur
Grgur: Jad i cemer od policije
24.07.2019 16:09
Građanin
Građanin: Naši policajci bi do podne da su kriminalci od podne policajci... to kako oni i šta sve rade je samo dokaz koliko je čitav sistem truo kao pokvaren zub... Zna se đu je droga, reket, zelenašenje ali tamo ne smiju da privire. Nema momka u Br da bar jednom nije osjetio torturu ove "gospode"...
24.07.2019 16:38
hdjcjdnd
hdjcjdnd: Kakva drzava,takva i policija,najveci olos neljudski je tamo...samo bjezat iz posrane zemlje koju unistavaju svaki dan sve vise
24.07.2019 17:05
spicanino
spicanino: Momce,oladi i pusti policiju da radi svoj posao"vjerovatno ima u policiji onih koji prekoracavaju zakon"ali ne vratila nam se (Titova) jer onda nebi znao odakle ti lete batine prije nego te sto pitaju.Zato decko uzimaj C vitamine i odmaraj se da ti prodje prehlada,skloni se sa promaje;-);-);-);-);-)B-)B-)
24.07.2019 19:54
Starosjedioc
Starosjedioc: Posle se pitaju zašto ih narod pljuje, kune i ne poštuje... Oni su ti koji su najčešće u alkoholisanom stanju, možda i nadrogirani, jer iz čistog hira i bezobrazluka maltretiraju građane, dok kriminalcima ljibe guzice. Kako čine, tako im se vratilo!!!
24.07.2019 21:00
Milentije
Milentije: Najveći kriminal je u policiji a o kadrovima je suvišno trositi riječi.Sto nabildovaniji,gluplji i bahatiji to bolji.
24.07.2019 21:14
Djuro
Djuro: Opet me obrisite d a se zna da niste nista drugaciji od rezima
24.07.2019 21:21
zokatos
zokatos : došlo vrijeme da se 20e krade...propala sezona definitivno
24.07.2019 22:14
Duško Dugouško
Duško Dugouško: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1485211618288346&set=p.1485211618288346&type=3&theater
24.07.2019 23:00
drzava zvana Rambo 2
drzava zvana Rambo 2: Ne znam zasto mi je prvi komentar obrisan, ali nema veze. Citajuci ove ispod teksta komentare,moooram reci da je narod, cast izuzecima, dtvarno glup. Policija hara i cini sto hoce, a niko joj ne smije reci, jer ce na licu mjesta dobiti batine. Ako zivimo u takvoj drzavi, policijskoj, jos im samo fale duge cijevi pa da bude kao "Rambo 2", treba to otvoreno i javno reci, a ne lagati narod da su tu "u sluzbi naroda". Da je tako, ne bi bilo ovog teksta, policajci bi se legitimisali, uredno odgovorili kako se zovu kad ih narod pita, a komandiri ne bi morali da lazu kako bi spsavali "svoje ekipe" i sebe. Ako ga je taj komandir stvarno izgurao iz kancelarije, pred tri svjedoka, kako moze da na saslusanju laze i gtovori da nije? Sta je unustrasnjom kontrolom? Ako su nestale pare tokom pretrresa, nebitno koliko, oni moraju da se ukljuce i tacno vise sta se sve tu desilo, da nista ne ostane nejasno. Gdje je sluzbena zabiljeska sa lica mjesta, koliko sam shvatio ovi junaci nista nisu pisali? Gdje je potpis ovog momka kome je uzet racun ako nista drugo? Cim je neka stvar oduzeta od lica koje se pretresa, to lice mora da potpise za tu stvar. A on mu kaze "ne dam ti racun" i stavlja ga u dzep? To je nekoliko prekrsenih stvari policije.
24.07.2019 23:54
Za. Stojanovivca
Za. Stojanovivca: Ti druze napisa citav roman spominjes zakon clan taj i taj ma advokat ti nije ravan ali nidje ne spominjes batine pa ti si dobro proso ako je sve tako bilo ako nisu radili Toplomjeri po ledjima. Kad pogledas snimak prebijanja Mija Martinica pa onaj snimak u PG kad sklepaju ona tri momka pa sta je bilo sa pokojnim Draganom Pejanovicom i da ti ne nabrajam pametan si i sam nikad niko nije odgovarao to je narodna milicija ima pravo da bije svoj narod bilo prije TITA za vrijeme TITA i evo i sad. Znaci ti si odlicno proso sta kukas koji moj slavi bre to vece ne talasaj mnogo da ti se ne vrati ko bumerang. Kazes da ti je otac bio policajac e pa pitaj ga ali da ti iskreno kaze sta su oni radili ko im je dopao saka Bar je mali sve se zna zato ne kukaj i ne pravi dramu jer ako bude popravni tek ces da places. I da znas sve se vraca sve se placa ucini docekaj piaj tatu da nije koga zaduzio pa ti vracas kredit.
25.07.2019 02:08
alan ford
alan ford: Lako je pisati komentare kao ovaj "spicanino", zavaljen u fotelju i lupeta gluposti, ali viteže - napiši ti svoje pravo ime pa onda piši komentar ako smiješ. Nema Baranina danas koji ne zna gdje se droga prodaje, po kojim kućama i stanovima, ali nešto nisam čuo da je neko uhapšen, iako je novi načelnik odmah u startu objavio rat narko dilerima. Imam troje djece i tu sreću da nijedno ne koristi drogu, ali tri kuće u Bar nagrdiše tudju djecu drogom, od 15 godina pa na višee. Njih ne interesuje koliko ima godina taj ko dodje da kupi, samo da prodaju. E ako već svi znaju koji su to narkodileri u Baru, zašto policija ne upada ako treba svaki dan u te kuće. Ili postavi patrolu ovih u crne uniforme da dežuraju dan noć non stop pred te kuće, pa da se vidi ko tamo dolazi da kupuje, a i da ih po izlasku istresu iz gaća da vide imaju li što kod sebe. Svi ti narkodileri imaju kamere, pa mogu brzo reagovati, ali nemamo valjda policiju koja kasni cijeli jedan vijek pa da nemaju rešenje za to. No policija i radi sa njima, mislite li zaista da bi se u ovako malom gradu mogla obavljati prodaja droge na par mjesta a da policija to ne zna? Policija za koju svaki treći BHaranin špija i priča sve što se dešava.
25.07.2019 12:31
za spicanina od Alan Forda
za spicanina od Alan Forda: Ti mora da si neki UDBAŠ ili možda čak i neki iz ove udarne četvorke policajaca od te noći, čim lupetaš ovakve gluposti. Kakav mrčni Tito i njegov usrani komunizam, ovo je valjda demokratija? Demokratija! U kojoj čovjek može na susret sa policijom da pozove advokata, tako piše u Zakonu. Što misliš ovoj četvorici naoštrenih policajaca iz interventne te noći da su ovi momci rekli hoćemo prvo advokata da bi bilo? Bile bi batine. A sjutra bi rekli da nisu ni bili tu te noći. I još bi komandir Deletić to potvrdio. Sramota. Ovo demokratija? Ovo je Milonegro, gori od Titovog komunizma sto puta. Policajcima nestaju pare građanina u sred pretresa, a starješine ništa ne preduzimaju po tom pitanju. Deletić besramno laže sve što kaže, on je obična lažovčina spremna na sve samo svoju guzicu da spasi. A ovaj Bušković je izgleda očito precijenio svoj uticaj i položaj (ako pročita ovo zna on o čemu govorim, evo mu i moji incijali da se sjeti A.D).
25.07.2019 14:14
dali
dali: nije te niko bio e budi srecan ima i druga okolnost ,mrak ,ipak nije ni njima svejedno a moraju biti na sve spremni ,ipak si bio ti samo koleteralna steta jer da bi njega kontrolisali a znajuci da je bezbjedonosno intresantna osoba morali su do jedne mjere i prema tebi postupiti isto.sto se svega tice oni moraju imati zabiljesku za kontrolisana lica i vrsen pretres sa svim podatcima od vas a ako nemaju onda je tada radnja nelegalna sto je komandir mogao da pokaze ili procita ako je htio
25.07.2019 18:10
spicanino
spicanino: Za alan forda.Skim si takvim si,biraj drustvo i dio dana.Vidim imas neki americki nadimak pa vjerovatno znas kako tamo "Rendzeri" rade:-X:-X:-X:-X:-X:-X
25.07.2019 22:22
Djuro
Djuro: Nasa policija postupa stvarno katastrofalno, kao da zivimo u Faludzi a ne u Baru, malom primorskom gradu u srcu Evrope,..a ti Gile, smanji malo konzumaciju, i sam znas kako policija ne radi svoj posao "ganjajuci" prave zverke, vec juri takve kao ti, koji nikome stetu ne nanose osim samom sebi. Aj uzdravlje
26.07.2019 07:21
Za Spicanina
Za Spicanina: Alan Ford je strip. Ako to ne znaš, ti nisi baš ni na jednom nivou gdje nas dvojica možemo razgovarati. Čuješ ti, "američki nadimak". E nesrećo, ako nemaš ispod 15 i preko 60 godina starosti, nema opravdanja za ovakvo neznanje.
26.07.2019 09:02
Za Djura
Za Djura: Napiši ti Djuro puno ime i prezime, kao ja što sam napisao, i dodaj JMBG, pošto vidim da si neki mudati mangup, ili tàkav imidž o sebi želiš da napraviš, pa napiši čega to konzumaciju da smanjim, I Možda te shvatim ozbiljno. Do tada si samo sprdnja, u pokušaju da budeš gangster i prodješ zatvor. Àko još nisi bio evo ti prilike, samo napiši podatke koje sam ti tražio, pa ću ti odmah otkriti kako da što prije stigneš tamo.
26.07.2019 09:10
Za. Alana Forda
Za. Alana Forda: Komentar ti je dobar ali ne dorecen. Spominjes tri barske familije koje valjaju drogu i ti znas koje su a sto onda bar ovako anonimno ne kazes koje su da svi znamo. Ako ovo cita policija odmah da te pozovu na informativni razgovor jer stitis te trovace nase djece. Mada kad ti znas sigurno znaju i oni koji saradjhju sa toliko spijuna ali tvoje je bilo da kad si vec poceo dobro pricu da je u tom stilu i zavrsis. Normalno ako imas binele bubrege.
26.07.2019 09:18
Za Dalija, Igor
Za Dalija, Igor: Nikakav dokaz o oduzetom predmetu mi nisu dali da potpišem, već je ovaj suvozač, kad sam mu tražio oduzeti predmet nazad - račun iz prodavnice, pa ti vidi kolika je ozbiljnost tog oduzetog predmeta (trebalo bi ga u Forenzički poslati da se vidi da neko nije ubijen njime), onako slatko se nasmijao i rekao "ne može, ne dam ti" i stavio ga u džep. Ja kako sam vaspitavan i učen, ovo se uvijek zvalo krađa i otimačina, a gospodin suvozač će privatnom tužbom biti tužen za otimačinu, jer mi nije dao da potpišem ništa o nikakvom oduzetom predmetu. Samo polako i samo jako. Mora se jednom stati na kraj ovim gospodarima grada (čast izuzecima naravno, jer ih više dobrih ima tamo nego ovakvih splačina, ali ih ove splačine ocrnješe sve, s obzirom da ljudi misle da su svi isti na žalost). Mislim da gospodar grada može biti (ako može i on) samo predsjednik opštine. Niko drugi.
26.07.2019 12:34
Aco
Aco: U našu policiju ima irvasa,ima svakakvih ,a malo ispravnih....Nije ni njima lako sa kriminalcima, narkomanima, lopovima itd itd....ne štitim ih i ne opravdavam nimalo,ali se ti brko malo zapitaj sa kim.si bio u društvu i što se drugo može očekivati,sam si kriv i gotovo....ne podržavam policiju za ovo uopšte, ali da imaš i ti u tvojoj priči neke sumnjive detalje imaš....sam pao sam se ubio
26.07.2019 13:34
spicanino
spicanino: E moj "alan fordu"cim ti jos citas stripove sigurno nemamo i ne zelim sa tobom da diskutujem,nadji neku bolju literaturu,zasto da ne onu knjigu (suva krpa na dnu mora);-);-);-);-)Ne odgovaram na tvoje eventualne poruke,arivederci.
26.07.2019 14:43
Božo
Božo: Sigurnost i povjerenje , to je naša policija.Svaka čast
26.07.2019 22:58
Alan Ford
Alan Ford: Da odgovorim ovom nesrećniku što misli da je mnogo pametan na pitanje: Portal bi bio tužen ako bi objavio takvu informaciju samo na osnovu moje priče. Eto vidiš koliko je lako bilo odgovoriti, a koliko teško postaviti tako glupo pitanje.
27.07.2019 02:16
XYX???.
XYX???. : JOS CEMO SE CERAT???!!!.
27.07.2019 08:41
Djuro Djura Djurica
Djuro Djura Djurica: Ti sad dodjes ko neki narodni heroj samo zato sto si se potpisao. Jeli ti bio cilj da blatis policiju ( nebi trebao zbog oca) ili da promovises svoj talenat za pisanjem i poznavanjem zakona. Sto se tice policije nisi nam nista novo rekao sto vec nismo znali, pardon jesi da je ipak ova policija mnogo bolja nego ona kad ti je otac radio jer da te ta policija sahvatala u mraku druge bi ti pjesme pjevao. Sto se tice pisanije kapa dolje otac u penziju ti nastavi dalje, od oca je ostanulo sinu. A za medalju polako mlad si ima vremena. PS. Dika savjetuj maloga da ne ispravlja Krivu Drinu mnogo je prije njega to probalo a Drina kriva pa kriva.
27.07.2019 10:36
Baranin
Baranin: uzas i bruka.I posle kazu da narod mrzi policiju bez razloga?Pola policajaca je zasluzilo da bude u Spuzu ili da dobije momentalni otkaz,ali pravi problem je sto onda ne bi mogli naci postene ljude da ih zamjene,obrukali su uniformu za sva vremena.
27.07.2019 13:35
Za. Igora
Za. Igora: Mnog si se ti zaigrao dabogda na dobro da ti izadje. Citavo vrijeme kukas za nekakav racun koji si morao zeni da pokazes pa nije moguce da ti ni zena ne vjeruje nego moras podnositi racune.Evo znas im i imena i prezimena pravo poznajes tuzi ih to je u redu ali nazivati nekoga splacina i ostalim pogrdnim imenima ne prilici ti. Ne branim policiju ni slucano ali u ovom tvom konkretnom slucaju malo je toga sporno za ovolku frku. Kad je neki policajac za nesto odgovarao ili doktor za svoje propuste nikad i nece ni ovi ako ih tuzis to ti dodje ko borba s vjetrnjacama. Moli ti boga da se zavrsi na ovome jer ako bude reprize bice gore od originala. Kazes da ti je otac bio milicioner pricaj malo sa njim kako je bilo u njegovo vrijeme koga su zvali na informativni u betonjerku jeli im padalo napamet i jesu li koga tuzili i jesu li imali kome. Kadija te tuzi kadija ti sudi.
27.07.2019 14:29
Igor Stojanovic za "spicanina"
Igor Stojanovic za "spicanina": Ovaj Vuković, što koristi nickname "Slučajevi pravde", objasnio mi je koliko je policija aktivna u komentarima ispod oba teksta. NIKO, APSOLUTNO NIKO, ne zove Vlada, osim pokojne majke što ga je zvala tako, Vladan - samo policija. Dakle, pomno se prate komentari, uredno se stavljaju, ali kao botovi, nijedan ne smije staviti svoje ime, već koriste nadimke. Zna policija vrlo dobro šta se tačno desilo, zato je i dala reagovanje, jer da su u pravu ne bi bilo nikakvog reagovanja, saopštenja, ničeg. Ali dobro Vukoviću, slobodno sledeći put stavi ime i prezime. Pozdrav.
27.07.2019 17:27
Odgovor "ZA IGORA"
Odgovor "ZA IGORA": Raćun je sporan samo zbog toga što mi je uzet, a nije mi data potvrda o oduzimanju predmeta da potpišem, već ga je stavio u džep i otišao. Uopšte mi nije bitno da li je to račun, žvaka, ili bomba, ovo što je uradio zove se, koliko ja znam, otimačina. Dalje, ovo vjeruje li mi žena neću komentarisati, shvatiću to kao šalu, a ako slučajno nije šala, nije dostojno nikakvog daljeg objašnjenja. Ovo "splačnia" je koliko znam nisam nijednom upotrijebio, ako slučajno jesam, izvinjavam se tome kome sam rekao, zaista je ružno. Samo, meni su te noći upućene mnogo ružnije i teže riječi, što ćemo sa tim? Završiti se na ovome sigurno neće, jer sve što policija može, uz dokaze koje ja imam, jeste da me dobro prebije kako bih odustao od tužbe, ili da snosi odgovornost za ono što se desilo te noći. Pozdrav.
27.07.2019 17:37
Igor Stojanović za Djuru Djuricu
Igor Stojanović za Djuru Djuricu: Djuro Djuro Djurice, što ti ne bi taj da se potpišeš i kažeš sve ovo o policiji, no se kriješ iza nick-a i praviš herojem? Policiju ne bih blatio da nisu ispali lažovi svjetske klase. Što se mog obrazovanja tiče, poznavanja prava i talenta za pisanje, jesi to nešto ljubomoran što ti nisi takav, ili šta, što tebi to smeta da bi me komentarisao na taj način? Neki kompleksi, šta? Ja se niti jednom nisam prozvao nikakvim herojem, samo sam u javnost iznio šta sve policija radi, od otimačine do zataškavanja svega ode strane komandira. A nešto ne vidim da si ti taj neki veliki junak o kome govoriš, koji "nije nista novo rekao sto vec nismo znali".
27.07.2019 19:29
spicanino
spicanino: Nijesam doticni "Vukovic" a policiju postujem i nikada nijesam imao problema i mislim da necu,drzim se na ispravnoj strani zakona.Ja mislim da se ova prasina digla oko onih(magicno)u mraku i guzvi nestalih 20 eura, pokrenite akciju da skupimo tu "fantasticnu"sumu da se vrati momku,svijamak zelim (dugo&toplo) ljeto,saluti tuti.B-)B-)B-)B-)
27.07.2019 21:56
Djuro
Djuro: A Cus ko sam? A da tvoj dobri i posteni drug koji je sa tobom sto sta u zivotu prosao, pa i to. A ti ne glumataj "čistaka" nego poslusaj bar jednom savjet, to je dobro i za tebe i za druge, ne budi dileja ko sto si bio i do sada. Kritikuj sve sto ne valja ali ne budi licemjer pa sebe uzdici previse,..
28.07.2019 12:01
Igor za spicanina
Igor za spicanina: Vidis koliko si ti neinteligentaan, da ne iskoristim neki grublju rijec. "Ovaj Vuković, što koristi nickname "Slučajevi pravde", tako stoji, nisi ti, jer ti kotistis nick spicanino. Poruka uopste nije imala nikakve veze sa tobom, samo sam htio da vidim nivo tvoje pameti, i da li ces odgovoriti da niti ti taj Vukovic, s obyirom da si napisao citiram "Ne odgovaram na tvoje eventualne poruke,arivederci". Odgovorio si vec na prvu koju sam napisao, a koja nikakve veze sa tobom nije imala. Vjerujem da ti nije lako sa tvojom inteligencijom obavljati cak ni posao obicnog policijskog bota, ali jbg, potrudi se za taj sendvic, sok i pet euro dnevno
28.07.2019 15:58
Igor za Djura:
Igor za Djura:: Ja uopšte ne znam koji si ti to moj dobar drug, jer takvi su me zvali na telefon, svi koji su trebali, da pitaju šta se to desilo. Čim nisi medju njima, ne možeš biti moj drug nikako. Ti si neki od ovih policijskih botova, koji je tog dana dobio sok, sendvič i pet eura da napišeš komentar. A čistaka ne glumatam, već jesam takav. Nego, šta si ti to "moj dobri druže" prošao sa mnom u životu baš me interesuje? Ali zovi prvo ove tvoje u policiju da pitaš šta da odgovoriš, nemoj sebe da "uzdizes" nekim prepametnim odgovorom.
30.07.2019 09:29
Ja
Ja: Prvo, “komandir” Deletić je u drustvu narkomana,pokriva ih kada konzumiraju alkohol i narkotike. Samo obratite pažnju na njegovo okruženje i sve ce vam biti jasno. Mladen Dj. Poznat Mupu kao uzivalac narkotika,istog je najbolji prijatelj.
28.08.2019 04:03
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar