Ћирилица Latinica
25.09.2018.
Хроника

Планирали да освете Мушу, "откуцао" их Цириковић ?

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Група која је према тврдњама Управе полиције планирала убиство Јована Ђуровића и још неколико Барана, а која је недавно ухапшена,наводно је намјеравала да заправо "освети" Армина Мушу Османагића, који је убијен 2014.године снајпером испред свог ресторана "Савоја".

Подсјетимо,полиција је због сумње да су планирали убиство Јована Ђуровића ухапсила  Елдана Нурковића и Дарка Милића из Бара, Ђорђа Цицмила из Будве и Ензана Цириковића из Пећи.

Трага се за Аднаном Османагићем и Алмиром Јаховићем, из Бара.

Цириковић је, према неким информацијама, прво покушао да напусти Црну Гору и оде на Космет.

Након његовог хапшења, током криминалистичке обраде у Бару, Цириковић је све признао, када је полиција дошла и до осталих осумњичених. У случај су се потом укључили и припадници Специјалног полицијског одјељења, пише портал "Стандард".

Према сумњама полиције ове особе су спремале ликвидацију Ђуровића, брата покојног Луке Ђуровића, који је страдао у саобраћајној несрећи у Котору у октобру 2013. године. Како се сумња, они су припремали и ликвидације особа блиских Јовану Ђуровићу.

Међу осумњиченима је и брат Армина Муше Османагића који је убијен 2014. године, једним метком из снајпера, док је улазио у башту свог ресторана "Савоја" у центру Бара.

Полиција сумња да је ова групација, планираним ликвидацијама, хтјела да освети Мишу Османагића, чије убиство никад није званично расвијетљено.

Упркос сумњама, званична истрага у вези са убиством Муше Османагића никада није довела до материјалних доказа, који указују да Ђуровић и група блиска њему стоје иза убиства Османагића, подсјећа "Стандард".

Ипак, у црногорском криминалном миљеу било је познато да су Муша Османагић и његова групација били до смрти завађени са групом Луке Ђуровића, који је страдао у саобраћајној несрећи 2013. године, прије убиства Муше Османагића.

У Бару је у том периоду било више убистава припадника ове групације.

Службеници Центра безбједности (ЦБ) Бар су крајем августа обавијештени да се на коловозној траци на главној барској саобраћајници на булевару налази црна пластична кеса из које вире жице и да се сумња да је ријеч о експлозивној направи.

Група за антитерористичке прегледе је деактивирала и безбједно изузела направу.

Јован Ђуровић и раније био на мети криминалних обрачуна

Он је, како се сумња, и раније био на мети криминалних обрачуна и ово није био први покушај његове ликвидације.

Наиме, у јуну 2016. године, на градском гробљу Гвозден бријег у Бару дигнут је у ваздух гроб његовог брата, Луке. Експлозив је, наводно, требало да буде активиран на дан када су, организатори тог дјела, вјеровали да ће Јован Ђуровић са породицом посјетити братовљев гроб, јер су тог дана биле Задушнице.

Експлозив је подметнут у породичну гробницу Стојановића, тачно на мјесту одакле би приликом активирања, ако не убио, онда макар повриједио чланове породице Ђуровић.

Међутим, све је пошло по злу јер је, како се вјерује, особа која је требало да активира експлозивну направу, мобилни телефон којим је требало да буде активирана бомба укључила прије Задушница, пише "Стандард".

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar