Ћирилица Latinica
17.12.2017.
Хроника

Полиција одузела арсенал оружја и спријечила ликвидацију

Телевизија Вијести сазнаје и да полиција има оперативна сазнања ко је требао да буде мета, али у циљу даље истраге за сада неће објавити тај податак
Барска полиција како поуздано сазнаје Телевизија Вијести спријечила је ликвидацију која је планирана у том граду и ухапсила Данијелу Кисић Петровић (65) претресом чије куће је пронађен арсенал оружја.

Телевизија Вијести сазнаје и да полиција има оперативна сазнања ко је требао да буде мета, али у циљу даље истраге за сада неће објавити тај податак. 

Саговорник Телевизије Вијести из полиције објашњава да су поступајући по оперативном податку да се спрема ликвидација у Бару припадници барске полиције прибавили наредбу за претрес стана и других просторија које користе Кисић Петровић и њен син Кристофор Петровић (30).   

Претресом прве локације у барском насељу Мировица полиција је пронашла и одузела хеклер са два оквира пуним муниције, шкорпион са три оквира пуна муниције, револвер пиштољ нн марке са седам комада муниције у њему, фантомку, лисице, гасни пиштољ, прибор за чишћење оружја, три печата и један штамбиљ за које се сумња да су фалсифификовани као и преко 2.000 комада разне пиштољске муниције.

Како поуздано сазнаје Телевизија Вијести претреси на још једној локацији су у току.

Такође се сумња да Кисић-Петровић стоји иза два паљења возила у Бару као и постављање експлозива на куцу једног Баранина.

"Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Бар су у акцији коју су данас извели лишили слободе Д.К.П. (65) из Бара, након што су у стану који користи у Бару претресом пронашли и одузели арсенал оружја и муниције а који су, сходно оперативним подацима по којима су полицијски службеници поступали, били намијењени извршењу насилног кривичног дјела. Наиме, службеници ЦБ Бар су, поступајући сходно оперативном податку да се спрема ликвидација у Бару, од надлежног судије за истрагу прибавили наредбу за претрес станова и других просторија које користе Д.К.П. (65) и њен син К.П. (30)", саопштили су из Управе полиције (УП).

Претресом је пронађено и одузето: 

аутоматски пиштољ хеклер са два оквира пуним муниције; 
аутоматски пиштољ шкорпион са три оквира пуна муниције; 
револвер непознате марке са седам комада муниције у њему;
реко 2.000 комада разне пиштољске муниције; 
фантомка и лисице;
гасни пиштољ; 
прибор за чишћење оружја; и 
три печата и штамбиљ за које се сумља да су фалсификати. 
"Након консултација са надлежним тужиоцем, Д.К.П. је лишена слободе и она ће, уз кривичну пријаву, бити приведена тужиоцу, због основане сумње да је починила кривично дјело недозвољено оружје и експлозивних материја из чл. 403 ст. 3 КЗЦГ. Оружје, муниција и друге ствари и предмети биће упућени у Форензички центар ради вјештачења.  Активности на спрјечавању и откривању кривичних дјела са елементима насиља се настављају", казали су из Управе полиције.

Извор: vijesti.me

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar