Ћирилица Latinica
16.05.2019.
Хроника

Барска полиција од Которана одузела шпијунску опрему и возило

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Службеници Управе полиције – Центра безбједности Бар су од два безбједносно интересантна лица – припадника једне организоване криминалне групе, С.Б. и Н.С, одузели уређај за складиштење видео материјала и два мобилна телефона које су ова лица користила за снимање и чување материјала односнои за комуникацију путем апликације. Од њих је одузето и возило.

Слиједе вјештачења одузетог материјала и ствари.

Како је саопштено из Управе полиције, службеници ЦБ Бар су, у циљу спрјечавања ескалације сукоба зараћених криминалних група на подручју Општине Бар, као и извршења тешких кривичних дијела против живота и тијела, извршили контролу два безбјдносно интересантна лица из Котора и од ових лица одузели два мобилна телефона са инсталираним програмским апликацијама за међусобну комуникацију као и комуникацију са другим повезаним лицима.

Након тога прибављена је наредба од надлежног суда на основу које је извршен претрес возила које су користила ова лица а у чијем је пртљажнику
пронађен тзв. штек у којем се налазио електронски уређај за складиштење снимљеног видео материјала са припадајућим рутером који је повезан са интернетом у циљу емитовања и даљинског очитавања снимака, док је даљим прегледом установљено да је овај уређај кабловски повезан са двије камере високе резолуције које су биле сакривене у кровним носачима кофер трегера које су снимале предњу и задњу регију возила.

Наведено возило као и пронађени уређаји су привремено одузети од ових лица ради вјештачења, док је о предметном догађају обавијештен надлежни тужилац ради квалификације овог догађаја.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar