Ћирилица Latinica
24.03.2018.
Хроника

Полиција ухапсила малољетнике који су за ноћ обили 18 аута

Аутор: Redakcija. 0 Оставите коментар

Припадници барске полиције три сата послије поноћи у претходно постављеној засједи ухапсили су два малољетника из Подгорице који се сумњиче за да су само током ноћи између петка и суботе починили чак 18 тешких крађа.

Како незванично сазнајемо, Р.Б. (2004) и Е.А (2003. годиште) ухапшени су у улици Јована Томашевића у Бару и то у тренутку док су обијали једно возило. Сумња се да су све крађе починили тако што су користећи подесно средство дјеловали на браве возила, које оштећују и улазе и унутрашњост возила из којих отуђују ствари и предмете који су сви пронађени и враћени власницима. 

Поред наведеног, ова лица су признала и извршење два кривична дјела на подручју Будве, која су починила на идентичан начин.

Иначе, како поуздано сазнајемо, ријеч је о повратницима са више кривичних дјела, од чега Е.А. 56, док Б.Р. Има 10 кривичних дјела.

Како наводе из Управе полиције, малољетници су након хапшења доведени у ЦБ Бар ради узимања изјаве.

"Криминалистичка обрада упућује на сумњу да су Р.Б. и Е.А. исте вечери, дакле у ноћи између 23. и 24.03.2018. године, на подручју Бара извршили 18 кривичних дјела тешка крађа на исти начин а то је обијање возила подесним средством којим су дјеловали на браве возила, након чега су из возила отуђили ствари и предмете које су пронашли. Службеници ЦБ Бар су пронашли све отуђене предмете у овим кривичним дјелима и вратили их власницима. Осим тога, сумња се да су ова два лица претходно у Будви починила два оваква кривична дјела," стоји у саопштењу полиције.

Како су казали из полиције, након консултација са надлежним тужиоцем, одлучено је да се кривична пријава против ова два лица тужиоцу поднесе у редовном поступку.

"Кривична пријава ће бити поднијета државном тужиоцу за малољетнике у Основном државном тужилаштву по мјесту пребивалишта осумњичених, односно у Подгорици", саопштено је из полиције.

Извор: Вијести

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar