Ћирилица Latinica
23.01.2019.
Хроника

Преминуо двогодишњи дјечак из Бара, другом се боре за живот

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

 Дјечак из Бара стар само двије и по године, преминуо је од посљедица грипа, док се једном дјетету у Институту за болести дјеце боре за живот.

Ову информацију "Дневним новинама" потврдио је директор Дјечје болнице др Саша Радовић, који је саопштио да је прије два дана преминуло двоипогодишње дијете, које је у ту здравствену установу доведено након десетодневног лијечења у болницама у Бару и Улцињу, док је друго дијете, старо 14 мјесеци, животно угрожено.

"Двоипогодишње дијете мушког пола је дошло са компликацијама у Институт за болести дјеце из Опште болнице у Бару, након десетодевног лијечења. Незахвално је сада давати прогнозе, јер је ријеч о дјетету које је имало компликовану гнојну упалу плућа. Ипак, тест је потврдио присуство грипа", казао је др Радовић.

Он је казао да је преминули дјечак адекватно лијечен од изабраних љекара прије него је дошао у највећу здравствену установу, односно да су, како је казао, љекари урадили све по клиничком плану хоспитализације.

"Код нас је, нажалост, доведен у таквом стању са повећаним нивоом угрожености, да просто нијесмо могли ништа да урадимо упркос предузетим мјерама интензивне његе и реанимације", казао је др Радовић.

Када је у питању једногодишње дијете чије је стање за сада, како каже први човјек Дјечје болнице, животно угрожено, брзи тест био је негативан на грип. Објаснио је да процедура предвиђа да се уз брзи, ради још један тест, али да се резултати чекају 24 сата.

"За 14-мјесечно дијете брзи тест на вирус грипа је био негативан, али иде у том правцу. Међутим, ми имамо два теста, један је брзи који се ради одмах по пријему, који нам служи да раздвојимо дјецу и да знамо на коју дјецу треба да обратимо пажњу. Други је тест из крви, али мора да прође 24 сата да би добили резултате. Наравно, поред теста, кључни параметар је клинички налаз", појаснио је др Радовић.

Директор Института за болести дјеце каже да имају умјерено повећан број пацијената са респираторним инфекцијама, усљед грипа, али да су без обзира на то, предузели све мјере предострожности.

Коментари
Zgrožena
Zgrožena: Da li je moguće da nam djeca umiru od gripa u 21 vijeku!?Liječeno dijete u barskoj bolnici gdje lekara maltene i nema i zašto ga odma nisu poslali na dječju kliniku u Podgorici!?Čekali su da se jadnom djetetu pogorša stanje pa da "reaguju"!!!Žalosno!!!Saučešće porodici,a malom Anđelu da ga Bog primi u Rajskom naselju 😪
23.01.2019 09:57
STRS
STRS: STRASNO!!!!CRNA GORA NEMA PENICILINA!!!
23.01.2019 17:29
Gusar
Gusar: Zali boze,nedaj boze nikome,pa i najvecem krvniku. Drzali su djete nekoliko dana,na karju kad je vec bilo prekasno poslali ga za PG. Ko zeli da umre,slobodno neka lezi nekoliko dana u barsku bolnici,i tu ces umrjeti. Zali boze !!!
23.01.2019 19:06
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar