Ћирилица Latinica
30.01.2018.
Хроника

Пропала ДПС-ова оптужница због документарца „Операција Луксембург“ (ВИДЕО)

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Вјештак за форензику дигиталних доказа Балша Савић није успио да утврди тачно вријеме објављивања снимка у којем се активисткиња Демократске партије социјалиста (ДПС) Ресмија Мемић појављује као актер куповине гласова у Бару, у  корист владајуће странке, на дан парламентарних избора 16.октобра 2016.

Вјештак је о томе обавијестио судију Основног суда у Бару Тамару Спасојевић која  суди новинару Миленку Јовановићу, те предсједнику барског Општинског одбора Нове српске демократије (НСД) Богићу Митровићу и члану ГО исте странке Итани Главановић.

Судија Спасојевић је од вјештака претходно тражила да утврди датум и тачно вријеме објављивања „спорног“ снимка, који се касније нашао и у документарном филму „Операција Луксембург“, публикованог на порталу ИН4С.

Поступак пред барским судом покренула је „оштећена“ Мемић, а из НСД и Демократског фронта саопштили су „да је јасно да иза тужбе стоји ДПС који је тога дана ухваћен у масовној куповини гласова, што је документовано са десетинама видео записа“. Мемић, подсјећамо  већ дуги низ година живи у Њемачкој.

У ДФ-у тврде да је „на дјелу покушај да се силеџијском замјеном теза актери куповине гласова и високи функционери ДПС-а који су новац исплаћивали гласачима из дијаспоре  прикажу жртвама, а они који су разоткрили њихов паклени план -  кривцима“.

Поступак је више пута до сада обнављан, а Ресмија Мемић, родом из Бијелог Поља (дугогодишњи активиста странке на власти) иако иницијатор, у судници се појавила само једном.  

ДФ је против  функционера ДПС-а и више десетина актера куповине гласова поднио пријаву Специјалном државном тужилаштву још на дан избора, када су злоупотребе и откривене. СДТ,међутим, и послије 15 мјесеци врши извиђај по овој пријави ДФ-а.

ИЗ НСД Бар саопштавају да након налаза вјештака Савића  очекују „да се фарса у режији ДПС-а коначно оконча и оптужени ослободе сваке одговорности“.

Наставак суђења Јовановићу, Митровићу и Главановићевој заказан је за 13.фебруар.

 

 

Коментари
Laki
Laki: Patriotizam je čudo ;)
30.01.2018 14:34
Ivan
Ivan: Jednog dana kad DF oslobodi zarobljene institucije i partijski sud i tuzilastvo, Branka Nikezic i Brano Gvozdenovic koji su isplacivali gotovinu kupljenim biracima iz inostranstva , morace na dugogodisnju robiju. Za neke, sudeci po godinama starosti, bice to dozivotne robije. Ovu bruku ravnu zlocinu ce morati debelo da plate
30.01.2018 14:47
Maja
Maja: Umjesto da se sudi onima koje ste razotkrili i obrukali fašisti sude vama. Naprijed samo u dalje raskrinkavanje. Narod Bara je uz DF
30.01.2018 15:38
Zmaj
Zmaj: E ovo su prave patriote,toliki put pre valit
05.02.2018 09:53
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar