Ћирилица Latinica
05.04.2018.
Хроника

Пуцач на Баранина "пао" у Загребу

Аутор: Redakcija. 0 Оставите коментар

Сарадник “шкаљарског клана” Дарко Весковић (38), звани Прика, ухапшен је Загребу, због сумње да је учествовао у ликвидацији Блажа Ђуровића (39) из Бара.

Весковић је ухапшен, дан након што су тамошња полиција и правосуђе обавијештени да је за њим расписана потјерница због убиства.

Весковић је идентификован убрзо послије хапшења Немање Иванова, са којим је Ђуровић био годинама у сукобу, и који такође важи за човјека блиског “шкаљарском клану”.
– Осумњичени Весковић близак је и Луки Бојовићу и Филипу Кораћу, као и “шкаљарском” клану и његов задатак била је организација егзекуција. Према оперативним сазнањима, годинама је користио лажни пасош Босне и Херцеговине, кажу у МУП-у.

Према оперативним сазнањима, Весковић је криминалну каријеру почео одавно, и то кријумчарењем хероина из Турске у Србију.
Истражитељи очекују да ће Весковићево хапшење расвијетлити све детаље убиства Ђуровића, али се не одбацује могућност да он има удјела у још неким ликвидацијама, што ће се у наредном периоду утврдити.

Оно што је засад извесно је да су убице у Блажа Ђуровића, испред његове куће на Вождовцу, испалиле 29 метака. Мотив ликвидације наводно је у сукобу Иванова и Ђуровића, који је почео 2014. због трговине дрогом.

Извор: Борба

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar