Ћирилица Latinica
13.03.2018.
Хроника

Рожајац злостављао Баранку, пријетио да ће је искомадати

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Баранка Савета Чивовић тврди да јој је бивши момак Шабан Реџеповић (50) рекао да је припремио кесе у које ће да ставља дјелове њеног тијела кад је исијече, након што је одбила да се уда за њега.

Чивовић је то испричала у судници барског Основног суда, у наставку суђења Реџеповићу, оптуженом да ју је злостављао и насилно одвео из Бара у Рожаје.

Она је пред судијом Гораном Шћепановићем рекла да је на саслушању код тужиоца заборавила то да исприча.

“Заборавила сам да наведем да ми је окривљени у стану у Бару стављао гајтан од пуњача од телефона око врата и стезао га. Такође ми је у Рожајама рекао да је припремио кесе, да ће да ме сијече и дјелове да ставља у кесе”, рекла је она.

Чивовић је судији испричала да је Реџеповић, са којим је била у емотивној вези око годину и по, дошао код ње 9. децембра прошле године око 11 сати.

“Око 15 сати је почео да ме бије. Када ме је довео до возила којим смо кренули у Рожаје, у руци је имао нож... Ударао ме је плинском боцом, џезвом за кафу и ћепаницом којом се ложи ватра”, рекла је она.

Објаснила је да плинска боца којом је ударао има метални додатак на који се стављају посуде за кување.

Одговарајући на питања Реџеповићевог браниоца, адвоката Дамира Лекића, рекла је да је окривљени више пута тражио од ње да се вјенчају, али да она то није жељела.

Испричала је да јој је Реџеповић више пута пријетио да ће је убити и да чува СМС поруке које јој је слао.

“Било ме страх од његових порука. Нисам га пријављивала јер имам добру душу, али кад је хтио да ме убије намртво, морала сам да га пријавим”, рекла је она у судници.

Додала је да никоме од родбине није причала да јој Реџеповић пријети, и да је прије 9. децембра никада није тукао.

“Не знам из којег разлога је тог дана дошао у Бар, осим да је имао намјеру да ме убије. Ја сам поштена жена, никада га нисам питала због чега сумња да сам га преварила, јер би мени прије пала глава него што бих њега преварила”, рекла је она.

Чивовић је испричала да је Реџеповић тог дана у стану у Бару злостављао око три сата, али и да је хтио да је баци са терасе.

“За то вријеме он је закључао улазна блинд врата и врата од терасе и кључеве узео код себе. У једном тренутку откључао је врата од балкона, хтио је да ме извуче на балкон и да ме баци доље са трећег спрата”, тврди Чивовић.

Према оптужници, Реџеповић је 9. децембра прошле године Чивовићевој, након расправе у њеном стану у Бару, под грло ставио нож дужине око 40 центиметара, давио је и ударао дршком од ножа по глави. У оптужници пише да је Чивовић од удараца пала на под, а да је Реџеповић након тога наставио је да је удара више пута ногама у предијелу главе и тијела.

“Да би је потом на силу ставио на предње сједиште свог возила и одвезао за Рожаје, гдје је у кући, у Улици Бар Махала, боцом од плина од пет килограма ударио више пута у предијелу тијела, а потом џезвом за кафу више пута по тијелу”, пише у оптужници.

Реџеповић је раније у судници тврдио да “својој ванбрачној супрузи није нанио ниједну повреду” и да је није натјерао да са њим иде у Рожаје.

Суђење се наставља 26. марта.

Лекић: Чивовић промијенила причу

Реџеповићев бранилац адвокат Дамир Лекић “Вијестима” је рекао да је оштећена у судници изнијела исказ, који се у одређеним сегментина разликује у односу на њен исказ дат пред тужиоцем.

“Изнијела је неке потпуно нове чињенице и податке које пред тужиоцем уопште није наводила. Такође, неке чињенице је на потпуно другачији начин описала пред судом. Судија је упозорио на разлике у казивању и она их је појаснила чињеницом да није знала шта је тада снашло, међутим, детаљније појашњење са ваљаним разлозима за другачије казивање тих важних сегметата није могла дати”, рекао је Лекић.

Адвокат је додао да је оштећеној, због отклањања нејасноћа, нелогичности и противрјечности, постављено много питања:

“Од којих је на неке знала одговоре, а на неке не. Одбрана је у цјелости приговорила њеном исказу, јер сматра да није поуздан основ за утврђивање чињеница”.

 

(Портал "Вијести")

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar