Ћирилица Latinica
03.01.2018.
Хроника

Сахрањен Боро Ичевић

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

У Бару је данас сахрањен Божидар Боро Ичевић, истакнути спортски радник и функционер који је другог дана нове године изненада преминуо.
Ичевић је рођен 1959. године у Пећи (Метохија), гдје је завршио основу школу. Средњу Поморску школу завршио је у Бару, а вишу и високу Поморску у Котору.

Активни атлетичар АК Морнар из Бара био је од 1975. године. Тренер клуба је од 1987. године гдје је освајао медаље као тренер на Балканијадама и преко 50 медаља на Југословенским првенствима са атлетичарима Морнара.

Био је селектор сениорске репрезентације Србије и Црне Горе и члан најужег руководства АСЦГ гдје је обављао фукцију спортског директора АСЦГ, савјетника за међународне односе у АСЦГ. Био је међународни атлетски судија, делегат на многобројним Конгресима-Балканске, Европске и Свјетске атлетске федерације, обављао је и функцију потпреседника Федерације малих земаља Европе.
Један је од оснивача Међународног атлетског митинга у Бару, генерални секретар АК”Морнар” и шеф стручног штаба у клубу.

Био је Главни руководилац такмичења Зимског купа Европе у Бару 2012, као и Балканског јуниорског првенства 2008. године у Бару, предавач на многобројним семинарима за тренере и атлетске судије, као и Главни руководилац националних такмичења у АСЦГ.

За свој дугогодишњи рад добитник је многобројних признања за развој атлетског спорта у екс Југославији, АЗСЦГ и АСЦГ. Добитник је признања Заслужни спортски радник Општине Бар. Предавао на Поморској школи и Поморском факултету у Бару.Био је и одборник у СО Бар и члан Главног одбора Српске народне странке (садашња Нова српска демократија)

Коментари
Darko
Darko: Poslednji pozdrav dragom profesoru
05.01.2018 14:14
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar