Ћирилица Latinica
06.10.2018.
Хроника

Стефан се пробудио из коме

Аутор: Редакција 7 Оставите коментар

Младић из Руме који је 23. августа претучен у Сутомору пробудио се из коме, али и даље не реагује на гласове. Новоселцу прекинути нервни путеви у десној комори мозга.

СТЕФАН Новоселац (21), из Руме, који је задобио тешке телесне повреде 23. августа на сутоморском шеталишту, када га је, како се сумња, песницом у главу ударио Петар Војводић (19), из Бара, пробудио се из коме, али не реагује на гласове и не помера тело. Он је из Клиничког центра у Подгорици недавно транспортован у Клинички центар Војводине у Нови Сад, а лекари не знају да кажу до када ће трајати овакво здравствено стање повређеног младића.

Према речима Драгана Керкеза, Стефановог брата по мајци, породица се нада да би он могао да буде пребачен у Рехабилитациони центар, где би, верују, могао да уследи његов опоравак.

Кобног дана, младић је од силине ударца песницом пао и ударио главом о бетон. Од тада, породица сваког дана очекује да ће га у болници затећи насмејаног, онаквог каквог га је и испратила, када је срећан, са четворицом другара, кренуо на море.

Момци из Руме ни слутили нису да ће седмог дана летовања доћи до инцидента, који је по Стефана био кобан. О том догађају нико од момака из Руме још не жели јавно да говори. Колико је до сада показала истрага, Стефан и његов пријатељ Дејан стајали су крај зида на шеталишту када је из оближњег локала истрчао младић наг до појаса и, без повода, једним ударцем у вилицу оборио Дејана. У том моменту Стефан је почео да бежи, али га је он сустигао и ударио песницом у главу. Новоселац је пао и ударио главом о бетон, да би га агресивни Војводић затим опкорачио и још два пута ударио песницом у главу, што се види на забележеном снимку камере, који је предат у полицију, а који је погледао и Стефанов брат Драган.

- Радили су му магнетну резонанцу, која је показала да има озбиљне повреде на мозгу. Нервни путеви су прекинути, повреде су најтеже у десној комори мозга, али има их и у левој и у малом мозгу. Он се пробудио, али не констатује никога од нас, само гледа у једном правцу. Ноге не помера, лева страна тела му је згрчена... Није га убио, али, нажалост, као да јесте - говори потресено Драган, који каже да је Стефан, откако је у болници, много смршао.

Црногорска полиција је одмах идентификовала осумњиченог Војводића. Он се од почињеног кривичног дела налази у притвору.

- Не знамо за које кривично дело ће га теретити, јер се чека Стефанов исказ. Он, нажалост, још није у могућности да било шта каже - прича Керкез.

И комшије из Главне улице у Руми са нестрпљењем очекују Стефанове родитеље да се врате из болнице, како би чули вести.

- Сваког дана породица иде код њега у посету. Мајку Славицу сам видео и данас кад је села у ауто и отишла за Нови Сад. Чекам их да се врате, неки пут их зауставим да питам како је Стефан, а неки пут ми се тако згрчи у грудима да немам снаге - каже један од комшија породице Новоселац.

Стефан је завршио средњу пољопривредну школу у Руми, смер ветерина, и имао је велике пословне планове. Од родитеља је преузео посао у кафићу у којем су га познаници, комшије и пријатељи често виђали.

www.novosti.rs

Коментари
Tina
Tina: Kad će biti pravde u ovoj našoj Gori Crnoj???Neka je Bog u pomoć Stefanu.
06.10.2018 20:00
za Tinu
za Tinu: Pravde ima draga Tina, evo pocinilac je uhapsen, i vidjece se sta sae desilo, ovakve stvari se svugdje desavaju, i nemojte to zloupotrebljavati u neke drugew svrhe kao sto cesto cinite, vjerovatno da ni Stefan ni njegov drug nijesu bas cvjecke i bez krivice.
07.10.2018 18:23
nisu cvjećke???
nisu cvjećke???: Ako ovaj tekst ne laže, momak je sjedio tu s drugom, ovaj je izletio nadrogiran i napao ga iz čista mira. I mi sad hoćemo da opravdamo počinioca optužujući žrtvu da nije cvjećka??? Nisko, zaista...
08.10.2018 18:20
za nijesu cvjecke
za nijesu cvjecke: A okle ti znas da je sjedio, njegov drug nije tako izjavio, i sto ti sad branis Novoselca, okle ti znas je li on cvjecka ili nije.
09.10.2018 10:01
HAHAHA
HAHAHA: STVARNO JADNO I ZALOSNO I POSLIJE TOLIKO VREMENA DIJETE SE JOS PRAKTICNO NALAZI U KOMI I NIKO DA MU POZELI AKO BOGDA OPORAVAK DA GA BOG I SVETI VASILIJE OSTRSKI VRATE U ZIVOT A ONDA CE BITI VREMENA DA SE UTVRDE CINJENICE KAKO JE BILO I DA KO JE KRIV ODLUCE INSTITUCIJE NI PO BABU NI PO STRICEVIMA STO JE KOD NAS A I U SRBIJU MALO VJEROVATNO SJETIMO SE SAMO NETAKO DAVNE PROSLOSTI NEKA JE BOG U POMOC I JEDNOM I DRUGOM.
09.10.2018 23:48
List Crne Gore
List Crne Gore: Velikom Gospodu Bogu hvala! Hvala savjesnim Hvala velikom Gospodu Bogu. Hvala ljekarima i svom osoblju stosu pomogli Stefanu. Bravo Stefane. Zivot je pred tobom i zelja da nikada vise ne dozivis nista slicno. Hvala Portalu sto je mislio o tvojoj sudbini! Cestitke.
12.10.2018 17:19
Dekii
Dekii: Ovog bolesnika treba objesit, govna narkomanska. Stefane izdrzi tvoju najvecu borbu!!! To je nasa Crna Gora uuuuff nek je vjecnaa...
24.10.2018 13:38
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar