Ћирилица Latinica
14.05.2019.
Хроника

Сутоморе: Путница испала из воза

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

На жељезничкој станици у Сутомору у суботу, 11. маја, око пола шест, догодио се инцидент када је једна путница, како се сумња, испала из воза, задобивши притом теже тјелесне повреде фрактуру лобање, пише "Дан", а преноси портал "Мондо".

Наводи се да је ријеч о држављанки Србије М.П. из Београда, која се тренутно се налази на лијечењу у Клиничком центру Црне Горе (КЦЦГ).

Из Жељезничког превоза Црне Горе потврдили да је дошло до инцидента.

"У суботу, 11. маја, у станици Сутоморе дошло је до ванредног догађаја - инцидента на возу који је саобраћао на релацији Подгорица-Бар. Приликом отпреме поменутог воза, дежурни отправник возова, који је радник Жељезничке инфраструктуре Црне Горе, примијетио је женску особу да лежи на перону.

Према изјави отправника возова, отпремање воза је извршено по пропису и отправник возова није видио из којих кола је особа изашла, јер су сва врата на возу приликом отпреме била затворена. Отправник је одмах реаговао, тако што је овој женској особи указао прву помоћ, позвао Хитну помоћ и полицију. О свему је истог тренутка обавијештен и шеф станице наводе у Жељезничком превозу", наводе из предузећа, пише Дан.

Такође, особље Жељезничког превоза Црне Горе, односно, кондуктери и машиновођа су по прописима испратили манипулацију путника.

"Као што то налаже процедура, кондуктери су након изласка и уласка путника у воз уредно провјерили и затворили врата на свим колима, те дали прописани сигнални знак отправнику возова да може да отпреми воз. Из тог разлога тренутно није разјашњено како је дошло до поменутог инцидента.

Жељезнички превоз Црне Горе ради на утврђивању чињеница и појединости које су довеле до овог догађаја", наводе у том предузећу.

Коментари
Sonja
Sonja: Vise puta mi se desilo na starim vagonima vrata moraju putnici otvarati.nisam mogla otvoriti.onda jurim do vrata koja je vec neko otvorio brzo izlazim.konduktera nema da vide na vidiku.Ovo se desavalo prilikom izlaska u Sutomore.
15.05.2019 14:26
Marina
Marina: Molim konduktere da pruze ruku starijim osobama.oni to ne cine.
15.05.2019 14:29
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar