Ћирилица Latinica
30.03.2018.
Хроника

Тужилаштво у служби ДПС-а: Одбацили пријаву против Мила Ђукановића и Бранке Никезић

Аутор: Редакција 9 Оставите коментар

Основно државно тужилаштво у Бару одбацило је кривичну пријаву коју је против Мила Ђукановића, предсједника Демократске партије социјалиста (ДПС), и Бранке Никезић, шефице локалног одбора исте странке поднио главни уредник „Барског портала“ Миленко Јовановић.

Новинар Јовановић је пријаву поднио због пријетеће поруке „Нећете дуго“ -  коју је владајућа партија у форми званичног акта упутила нашем медију.

Наш уредник је у пријави навео да је пријетњом владајуће странке угрожена безбједност и рад чланова редакције „Барског портала, те да је Ђукановић пред законом одговорно лице странке на власти.

Он је пред ОДТ  поновио да је пријетњом владајуће странке угрожена безбједност и рад чланова редакције „Барског портала".

Казао је да се утолико више не осјећа безбједно  „јер је ДПС странка која своје пријетње доказано зна да оствари.

Подвукао је да је порука која је кроз саопштење достављена Барском порталу- "Нећете дуго" усмјерена на угрожавање физичког  интегритета уредника портала и његових сарадника, али и као пријетња гашењем тог медија по сваку цијену".

Јовановић је подсјетио да је и Удружење новинара Црне Горе као кровна новинарска асоцијација у држави у вези са истим случајем јавно затражило да ОДТ у Бару испита пријетњу ДПС-а.

Од тужилаштва је затражио да изврши правну квалификацију учињеног кривичног дјела, и након тога против Ђукановића и Никезићеве подигне оптужни предлог у складу са законом.

ОДТ Радмила Гачевић је након Јовановића саслушала Бранку Никезић, предсједницу барског ДПС-а, која је негирала да је порука „Нећете дуго“ имала пријетећи карактер, наводећи да она није била упућена било коме из редакције „Барског портала“, што је очигледно за тужилаштво био довољан „аргумент“ да се пријава одбаци.

Предсједника ДПС-а Мила Ђукановића, очекивано није ни саслушала, иако је пред законом управо он одговорно лице странке која је упутила пријетњу новинарима.

Служба за информисање ДПС-а Бара спорну пријетећу поруку упутила је „Барском порталу“ 9.фебруара реаговањем које је стигло екектронском поштом и дан касније објављено у нашем медију.

http://barskiportal.com/lat/politika/opasna-prijetnja-dps-a-uredni%C5%A1tvu-barskog-portala-ne%C4%87ete-dugo.php . 

 ДПС је тиме реаговао  на текст уредништва портала којим је критикована предсједница барске филијале Ђукановићеве странке Бранка Никезић http://barskiportal.com/lat/politika/barski-portal-trn-u-oku-predjsednici-dps-a.php .

„Обавјештавамо вас да је дана 20.03.2018 године ово тужилаштво донијело рјешење о одбацивању кривичне пријаве, коју сте дана 13.02.2018 године поднијели против Дјукановић Мила и Никезић Бранке, због кривичног дјела угрожавање сигурности из чл.168 ст.2 у вези ст.1 КЗЦГ“ – стоји у одговору ОДТ Бар уреднику барског портала Миленку Јовановићу.

Коментари
Starosjedioci
Starosjedioci : Maratonci trce POSLEDNJI krug!!!
30.03.2018 17:42
baranin
baranin: zalosno je vidjeti da jedna zena koja je imala oca narodnog heroja muza parekselans bez ijedne afere sina na svom mjestu ona na telefon ima sliku mila djukanovica pored ove tri muske glave koje sam spomenuo alal vjera gospodjo mi smo kao djeca kupili slike fudbalera koje smo voleli i za koje smo navijali i to je normalno u tom uzrastu a dali je ovo normalno neka citaoci sami odluce
31.03.2018 00:00
Baltazarka
Baltazarka: Umije li ko reć ovoj ženi da skrati te odvratne nokte?! A tužba je da plačeš od smijeha.
31.03.2018 09:37
Roditelj
Roditelj: BOLESNO!!!
31.03.2018 10:52
AJKULA
AJKULA: POZDRAV I PODRSKA ZA MISKA KOJI JE NAPRAVIO PORTAL ZA SVAKOG OCES CIRILICU ILI LATINICU NEMA SELEKCIJE MOZE DA PISE KO HOCE I O CEMU HOCE KOMENTARI TAKODJE NEMA KAO U OVIM REZIMSKIM NOVINAMA OVO CEMO OBJAVITI A OV IZBRISATI ZNAM DACES IMATI DOSTA PRIJATELJA ALI I NEPRIJATELJA TI SI TO VJEROVATNO ZNAO I KAD SI POCINJAO SAMO NARIJED DOKAZAO SI DA IMAS NEKE ORGANE KOJE DRUGI NEMAJU I DA SE NE UVIJAS KAKO VJETAR DUVA I MISKO NEKA TE BOG CUVA SAMO NAPRIJED POZDRAV UY PJESMU MITRA MIRICA NEMOZE NAM NIKO NISTA JACI SMO OD SUDBINE
31.03.2018 12:15
bastadur
bastadur: Ja poslah komentar o BRANKI i njenim sestrama i bratu kao i ocu pa me cudi da to ne objaviste jer to je istinita njihova biografija koju svi znaju u BARu i sire. Da vas mozda nije strah objasnite to a ujedno podravljam BELOG MITROVICA
06.04.2018 14:12
REDAKCIJA
REDAKCIJA: Поштовани, Дозволите да ипак администратори одлучују шта је примјерено објавити, а шта прелази "границу". Уколико сте спремни ауторски објавити текст и потписати га именом и презименом, простор на порталу је на располагању. Наравно, на све актуелне теме...Нарочито када су у питању Бар и Барани! Хвала на разумијевању.
06.04.2018 14:39
bastadur
bastadur: REDAKCIJO VIDIM DA SMO SE RAZUMJELI I DA SMO NA ISTOJ TALASNOJ DUZINI JA SE ZAHVALJUJEM NA ODGOVORU I POZDRAV
06.04.2018 15:34
Vox
Vox: Vidi ovu nesrecnicu i slugu lopova,pih sa kim sve djelim vazduh.Fujjjjj bagro prodata!
11.04.2018 15:53
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar