Ћирилица Latinica
18.07.2018.
Хроника

Убица Митровића и даље на слободи

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Тачно је година дана прошла од сурове ликвидације Игора Митровића (39) у Шушњу.

Полиција је два мјесеца од убиства идентификовала осумњиченог који успјешно измиче органима безбједности до данас.

У септембру исте године из Управе полиције саопштили су да је осумњичен Никола Јовановић (54) из Зајечара који се налази у бјекству.

Како је саопштено, ради се о повратнику који је до сада три пута мијењаи личне податке и документа. Полиција сумња да је Јовановић боравио у Бару пет мјесеци, тачније од фебруара до извршења кривичног дјела.

Налог за његово хапшење услиједио је након прикупљених материјалних доказа из Форензичког центра, када је стигла званична потврда о поклапању ДНК осумњиченог и трагова пронађених на мјесту злочина.

Јовановић је Црну Гору напустио два дана након убиства Митровића, а више пута је осуђиван за кривична дјела у Србији.

Осим сазнања о његовом идентитету, истражитељи вјерују да је осумњичени дио криминалне групе која дјелује на међународном нивоу. Према незваничним информацијама, убијени Митровић није припадао супротстављеним црногорским клановима, шкаљарском и кавачком и био је морепловац.

Убица прерушен у просјака ликвидирао Митровића пред женом и дјецом

Убица је прерушен у просјака носио сламени шешир на глави и тако маскиран пришао аутомобилу којим је управљао Митровић након чега је испалио два метка - у главу и у врат. Крвавом пиру присуствовали су Митровићева супруга и двоје малољетно дјеце, а камере су снимиле убицу који се бициклом удаљио са мјеста злочина.

"Непосредно, 10-15 минута након убиства почели смо са изузимањем видео надзора са лица мјеста, извршили анализу и након три дана смо били убијеђени да је лице са фотографије која је након 10-ак дана објављена починилац овог тешког кривичног дјела. Након 10-ак дана интезивним и оперативним радом утврдили смо руту боравка и мјесто кретања извшриоца овог кривичног дјела. Изузели смо и трагове који су били предмет вјештачења и извршили анализу телекомуникација и све провјере у односу на граничне прелазе у Црној Гори", навео је раније начелник ЦБ Бар Драго Спичановић.

Током истраге саслушано је више особа, међу којима и Митровићева супруга, чији исказ је био значајан у овој истрази.

Извор : Фос 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar