Ћирилица Latinica
10.02.2019.
Хроника

Ухапшена тројица осумњичених за паљење комбија Љубише Костића

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Бар лишили су слободе три лица, Н.Г. (21), Б.М. (21) и Н.Р. (19) из Бара, због сумње да су починили кривично дјело изазивање опште опасности, док се два од ова три лица сумњиче за још једног такво кривично дјело.

Из УП је саопштено да су кривична дјела почињена су изазивањем пожара на возилима и имовини, а извршена су на штету два физичка и једног правног лица.

Наиме, ова три лица су, како се сумња, 29.01.2019. године у Сутомору, по претходном подијељеним улогама, опсервирали локцију гдје су се налазила два паркирана комби возила а за која су ова лица вјеровала да припадају лицу Н.С. из Сутомора.

Око 04.00 часа Н.Г. је, сумња се, прво полио бензином а затим изазвао пожар на предњој регији возила „BW Транспортер“, у власништву Љубише Костића из Пећи настањеног у Сутомору, а пожар је захватио и комби возило у власништву Николе Шимуна. "Барски портал" је, подсјетимо, о томе први извијестио јавност.

Н.Р. и Б.М. су, како се сумња, вршили опсервацију прилазних путева лицу мјеста, након чега су се сви удаљили користећи алтернативне путеве у циљу избјегавања видео надзора и њихове идентификације.

Осим због овог кривичног дјела, а након увида у списе предмета и изјашњења вјештака за ПЕХ, службеници ЦБ Бар су надлежном тужиоцу поднијели и кривичну пријаву против два од ова три осумњичена лица, Н.Г. и Н.Р.

Ова два лица су, како се сумња, у Бару, 21.01.2019. године око 02,00 часа, запаљивом течношћу полили бетонску подлогу објекта једне фирме а потом иницирали пожар након чега су побјегли. Присебношћу радника обезбјеђења наведени пожар, који је пријетио да захвати имовину ове фирме, је локализован.

Три наведена лица лишена слободе су приведена надлежном тужиоцу због основане сумње да су починила два кривична дјела изазивање опште опасности.

Како "Барски портал" сазнаје, идентификовању починилаца овок кривичног дјела пресудно су допринијеле камере са одмаралишта врањске Електродистрибуције гдје Костић живи са породицом, али и видео надзор са Основне школе "Кекец" и једног оближњег маркета, куда су се актери догађаја кретали непосредно прије и након паљења возила које се десило у улици Саве Ковачевића, у строгом центру Сутомора.

 

Коментари
Valentina
Valentina: A sto krijete pod inicijalima kad su postenom ljubisi zapalili kombi
10.02.2019 16:52
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar