Ћирилица Latinica
13.01.2019.
Хроника

Ухапшени Баранин и Камерунац због кријумчарења људи

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Службеници Управе полиције – Одсјека за сузбијање привредног криминалитета су у садејству са службеницима Центра безбједности Бар и службеницима Сектора граничне полиције, спроводећи активности на сузбијању илегалних миграција и кријумчарења људи, лишили слободе два лица због постојања основане сумње да су починила кривично дјело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи - саопштено је из Управе полиције  ЦГ.

Како из УП наводе у саопштењу достављеном "Барском порталу", поступајући по оперативним подацима којима је располагала гранична полиција, полицијски службеници су у изнајмљеном стану на подручју Бара пронашли четири стране држављанке за које се сумњало да су доведене у заблуду и преварене од стране два непозната лица. Сумњало се, да су оштећене у замјену за илегални прелаз државне границе платиле непознатим лицима 1000 евра.

Криминалистичком обрадом и интензивним радом полицијских службеника идентификовани су и лишени слободе Н.Р. (22) из Камеруна и С.Р. (41) из Бара због постојања основане сумње да су починили кривично дјело недозвољени прелаз државне границе и кријумчарење људи. Они су, како се сумња, ово кривично дјело починили на начин што су, по претходно постигнутом договору са оштећеним лицима, из користољубља им обећали прелаз државне границе за износ од 1000 евра, како би оштећена лица домогла земаља Европске уније илегалним путем.

Осумњичени су, сумња се, организовали њихов превоз од Бара до границе са Републиком Хрватском гдје су ангажовали и треће, за сада непознато лице а на чијој идентификацији се ради, а које их је оставило у близини границе и удаљило се у непознатом правцу.

О догађају је обавијештен државни тужилац у ОДТ у Бару који је наложио да се осумњичени лише слободе због сумње да су починили наведено кривично дјело. Након привода надлежном судији за истрагу осумњиченим лицима је одређен притвор у трајању од 30 дана и они су спроведени у ЗИКС.

Коментари
CG
CG: Zaklela se zemlja raju da se tajne sve doznaju.Dali vi mislite ako sakrijete komentar koji vam neodgovara da ste nesto stim postigli grdno se varate sve se zna.Vozi MISKO .
14.01.2019 02:00
Фики
Фики: Пококајте се бре!Ово је свемогућа е вива Монтенегро држава 🙈
14.01.2019 15:44
Vuko za CG
Vuko za CG: Sto ti dodje Stozinic, ona inteligencija spijunska ?
14.01.2019 18:55
Hilmo
Hilmo: Vukosave, ne pise se "dali" nego "da li". Dalje, ne pise se "neodgovara", vec "ne odgovara".
14.01.2019 19:09
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar