Ћирилица Latinica
06.05.2019.
Хроника

Ухапшено троје Барана због крађе црквених звона

Аутор: Редакција 7 Оставите коментар

Службеници Управе полиције – Центра безбједности Бар су, предузимајући интензивне активности у циљу расвијетљавања више кривичних дјела која су почињена на штету вјерских објеката у Општини Бар, идентификовали и лишили слободе три осумњичена лица.

Наиме, како је Управа полиције навела у саопштењу достављеном "Барском порталу", током априла 2019. године, службеници ЦБ Бар су обавијештени од стране представника Митрополије црногорско – приморске и представника Бискупије барске да су са четири вјерска објекта отуђена четири звона.

О догађајима је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Бару који је ове догађаје квалификовао као четири кривична дјела тешка крађа.

Полицијски службеници ЦБ Бар су у циљу расвијетљавања ових кривичних дјела извршили више претреса на подручју Бара и предузели низ других мјера и радњи које су резултирале идентификовањем осумњичених лица. Слободе су лишени Ј.С. (31), Р.Д. (26) и В.Б. (43) сва лица из Бара, због постојања основане сумње да су починили четири кривична дјела тешка крађа.

Они су, сумња се, ова кривична дјела починили на начин што су, користећи одсуство свештених лица у наведеним објектима у одређеним дјеловима дана, са вјерских објеката отуђили четири црквена звона, која су након тога, сумња се, сломили на ситније комаде и такве их продали лицима која се баве откупом секундарних сировина на продручју Бара и Подгорице.

Осумњичена лица су, сумња се, у намјери да спријече доказивање почињених дјела, пријетли лицима која су их откуплиа и уништавали трагове кривичних дјела.

Ј.С, Р.Д. и В.Б. су лишени слободе и биће приведени државном тужиоцу у ОДТ у Бару због сумње да су починили четири кривична дјела тешка крађа. Полиција предузима радње у циљу проналаска отуђених звона и њихових дјелова како би она била враћена власницима.

Раније данас у Бару се незванично могло чути како су украдена звона завршила у Италију, и то преко Албаније. Ова информација за сада није потврђена из полиције.

Коментари
Kemal
Kemal: Ima li kakve veze onaj brkati Ćule sa ovim krađama? Pitam zbog strika, njemu je očistio dvorište davno...
06.05.2019 11:59
Baranin
Baranin: Musliman sam,al ovim gadovima treba objavit imena,da ih se pokoljenja stide!!!
06.05.2019 12:11
Gole
Gole: Nebitno je sto si, ovo nisu ni muslimani ni hriscani, no nesoji. Ovi nemaju vjeru. Što policija daje samo inicijale ??? Dajte bar vi jedini smijete iz Barskog portala objavite gamadima imena, da ih znamo svi. Saznajte, bar u barsku policiju imate dosta špijuna.
06.05.2019 12:25
B B B
B B B: Pod hitno objaviti puna imena i prezimena ovih smradova smrdljivih
06.05.2019 12:26
Dragan
Dragan: Dajte prezentujte nam te neljude koji hoce da uniste nase crkve i istoriju sramotno je i stidno za njih a bogme i za nas da neznamo ko nam kroji istoriju
06.05.2019 12:28
Halid
Halid: Ko je umijesan iz policije u ovo ?
06.05.2019 12:39
Zlijadi
Zlijadi: Zna se ko su nebilo ih nesoji neljudi olos i sljam gadni i to domace sorte...pa sad nek ih opet puste posle mjesec i nek obecaju da nece vise...
06.05.2019 14:39
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar