Ћирилица Latinica
23.06.2022.
Хроника

Хапшењем у Бару спријечене планиране ликвидације?

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

Наводни припадници барског огранка шкаљарског криминалног клана - Стефан Јанковић (27), Мартин Јанковић (25) и Марко Перуничић ухапшени су јуче у Бару, због сумње да су припремали ликвидацију припадника супарничког клана.

Током акције полиција је употријебила ватрено оружје, покушавајући безуспјешно да ухапси једног од осумњичених.

 ”У знак упозорења, када је осумњичени почео да бјежи, полицајци су пуцали у вис”, рекао је саговорник из врха Управе полиције.

Он, међутим, није желио да открије ког од осумњичених су морали да упозоравају пуцњем.

Извор из Управе полиције рекао је за “Вијести” да је хапшењем чланова клана на чијем челу је Јово Ђуровић, спријечено извршење више најтежих кривичних дјела. Нијесу, међутим, прецизирали чија је ликвидација спремана, нити да ли је Ђуровић на списку за хапшење.

Ђуровић је брат покојног Луке Ђуровића, који је до смрти био вођа најјачег барског клана.

Из Управе полиције штуро су саопштили да су њихови службеници јуче, у лучком граду, поступајући по налозима надлежног државног тужилаштва, извршили претресе на више локација и ухапсили неколико особа.

”Једно лице у чијем стану је вршен претрес, се приликом предузимања радњи претреса, дало у бјекство. Полиција предузима интензивне радње на лоцирању и лишењу слободе овога лица. У току су даље полицијско-тужилачке радње и претреси на осталим локацијама, те ће, након завршетка истих јавност бити благовремено обавијештена”, саопштили су из УП.

Извори из безбједносног сектора јуче су различито говорили о разлозима хапшења. Према једној верзији истражитеље су до чланова барског клана одвели транскрипти порука размијењених преко криптоване СКY апликације, а према другој, информације је истражитељима доставио један од чланова те криминалне групе.

Те информације нијесу званично потврђене из Управе полиције.

Браћа Јанковић годинама су у полицијкој евиденцији означени као безбједносно интересантна лица. Прије убиства Баранина Алана Кожара, словили су за људе од његовог повјерења.

Стефан Јанковић хапшен је прије пар година због изнуде. Његовом брату Мартину суђено је због оптужби да је, као малољетник, 2015. године у Бару покушао да убије суграђанина Петра Поповића. Полиција је 2018. године у кући коју њих двојица користе, пронашла арсенал оружја, оптичке нишане, ручне радио-везе, бајонет и експлозив. Од њих су тада привремено одузели и блиндирани “Ауди А8” и још три четвороточкаша.

Наводно, на њих је пуцано у августу 2019. године на Ади Бојани, али тај случај никада није расвијетљен.

www.vijesti.me 

Коментари
MILOŠ
MILOŠ: Barski inspektori i policajci su na poljubac sa Kriminalcima Bara. Trebalo bi njih pohapsit…
23.06.2022 09:57
Donald Duck
Donald Duck : 234389.23 781 5947 8 73564373
23.06.2022 12:03
Acko
Acko: Najbolji momak u Bar a i sire,Stefane 💪
23.06.2022 15:31
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar