Ћирилица Latinica
03.04.2019.
Хроника

"Чемпресари" пред судом

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Пред барским Подручним одјељењем Суда за прекршаје Будва данас су почела суђења четворици учесника недавних грађанских протеста против сјече чемпреса у дворишту Гимназије "Нико Роловић",  и то - Мирсаду Кургашу, Александру Капи, Јоку Лекићу и Стеву Мартиновићу.

Њима подршку испред суда пружају окупљени активисти "чемпрес-револуције" са транспарентом "Туже нас они који крше закон".

Први се пред судом појавио Кургаш. Против њега су поднијете чак три пријаве због наводног ометања службених лица у вршењу дужности.

Кургаша је судија Алија Мусличић обавијестио да је ново суђење заказано за 9.мај, будући да се ради о трећој по реду прекршајној пријави за исто дјело.

Кургаш је оцијенио да  је необично да је трећа пријава поднијета након више од мјесец дана, а да је датирана између претходне двије. Он се запитао - до којих су то накнадних сазнања дошли у међувремену у суду.

Он је подвукао дасе очигледно ради о политичком процесу из простог разлога што постоји случај Иване Јоличић Мећикукић против које је је поднијета кривична пријава за исто дјело.

"Сви ми који смо били тада тамо, нисмо примијетили да се она понашала другачије од свих осталих. Оваквим потезима се прибјегава у ситуацијама када су кризна времена за неке властодршце, то је порука онима који се не мире да им слиједе репресије режима и очигледно кршење закона у свим сегментима", поручио је Кургаш пошто је изашао из суда.

 

Коментари
Anti čempres
Anti čempres: I treba ih u aps sve. Protestuju za drvećem i uništenim narkomanskim parkom a za skuplje gorivo, struju itd nikom nista. Kad se već bunite treba da budete društveno korisni za neki cilj koji će svima da koristi a ne zgubidanima. E vala mi je milo što su vam posjekli te čemprese.
03.04.2019 13:45
Љутко за Аnti čempresara:
Љутко за Аnti čempresara: : Narkomanski park ti u glavu! No izgleda ni u nju ništa nemaš! Ako je bio narkomanski što se nijesu hapsili? Đe je bio Zakon? Policija? Ko im je prodavao drogu? Ne preseravajte se više sa tom bljuvotinama iz Mićove kuhinje!!! Evvala je imeni milo kad je tebi Milo!! A neće dugo!!!
04.04.2019 21:20
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar