Ћирилица Latinica
18.10.2018.
Хроника

Чопор паса изуједао Баранку

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Након што су прије двије недјеље докрајчили лисицу, чопор паса луталица у Бару напао је ове недјеље и једну жену нанијевши јој десетак повреда по читавом тијелу! Прије неколико дана у граду под Румијом забиљежен и угриз мачке!

Инцидент се десио у понедјељак око 17 сати на ливадици иза католичке катедрале. Старија Баранка враћала се туда са кесама након трговине у оближњем хипермаркету када се на њу обрушио чопор паса луталица.

Од напада ову Баранку је спасио суграђанин који је буквално улетио у чопор аутомобилом не би ли растјерао разуларене псе! Случај је пријављен надлежним службама, а нападнуте жена инсистирала је на анонимности.

 Мондо из поузданих извора сазнаје да то није био једини случај атаковања чопора паса на овој локацији минулих дана, али срећом у другима су жртве избјегле угризе. У још два случаја нападнути људи носили су кесе из продавница што је, сматрају, на неки начин испровоцирало псе да их нападну.

Занимљиво, ове недјеље забиљежен је и напад мачке која је у познатом барском ресторану ујела дјечака!

Нажалост, минуле недјеље је у граду под Румијом забиљежено и више случајева тровања паса, а отров је пронађен чак и у дворишту вртића.

Према подацима Дома здравља у Бару за непуних 10 мјесеци у овом граду око 160 особа ујели су пси луталице и мачке! Особе које су ујеле животиње имају право на новчану одштету а у парничном поступку оштећени тужи Општину Бар и Комунално предузеће због неиспуњавања услова за смјештај луталица, односно непостојање азила.

Накнада нематеријалне штете за повреду физичког и психичког интегритета креће се од 350 до 700 евра!

 www.mondo.me

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar