Ћирилица Latinica
18.06.2018.
Хроника

Јегдић и двоструко убиство у Бару

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Доказни поступак за двоструко убиство Душана и Босиљке Калезић у Бару је завршен, па ће на наредном претресу странке изнијети завршен ријечи.

Вјештак неуропсихијатар Станко Милић данас је казао да окривљени има параноични поремећај, да исказује психотично понашање и болује од тежег душевног поремећаја. У вријеме извшрења кривичног дјела он је, како тврди вјештак, имао поремећај свијести и способност схватања значаја поступка му је била битно смањена.

"Несјећање околности неког кривичног дјела или трагичног догађаја се у судској психијатрији карактерише као стање дисоцијалне реакције. Тада особа потискује трауматични догађај, а након сазнања да болује од карцинома он се ничега не сјећа. Још 2010. године испољавао је анскиозност и депресију а то је све у предделиктном периоду. Он је тада суочен са више смртних случајева у породици, а болест је била додатни фактор који је интезивирао сметње", појаснио је Милић додајући да окривљени Јегдић нема хронично психијатријско обољење.

Вјештаци су данас казали и да је пуцано са удаљености од око 90 цм, да су пронађена оштећења на ћебету, те да је утврђено присуство барутних честица на дијелу тренетке која припада Јегдићу и на доњем дијелу јакне Калезића. Такође, на Јегдићевим шакама пронађене су карактеристичне честице, а ДНК вјештачење дало је екстремно јаку подршку мишљењу да се Јегдићев траг налази на саксији, цвијећу, кваки, металним држачу од сунцобрана, навлаци и обарачу пиштоља.

Подсјећамо, Јегдић није износио одбрану.

"Мене је срамота да изнесем одбрану, нећу себе да браним. Како да схватим да сам тако нешто урадио? Ја нисам ни мрава згазио никада, два мјесеца нисам спавао кад сам сазнао да имам карцином. Ни са ким нисам комуницирао, био сам негативан, а све шта се дешавало су ми други причали. Сјећам се да сам био у затвору, али сам имао осјећај да се све вријеме ради о другом човјеку", испричао је он раније.

Са друге стране, син убијених Калезића, Лазар, сматра да је Јегдић његове родитеље убио из пакости и љубоморе.

Оптужница

Према оптужници вишег државног тужиоца Жељка Томковића, Јегдић је 5. маја 2017. ушао у кућу Душана и Босиљке Калезић који су били на приземљу, испалио неколико пројектила. Душана је хитац погодио у раме, а Босиљку у грудни кош након чега су обоје умрли на лицу мјеста. Тиме је, тврди ВДТ, Јегдић извршио кривично дјело тешко убиство.

Извор: Фос

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar