Ћирилица Latinica
23.01.2018.
Црна Гора

Гојку Раичевићу награда Удружења новинара Црне Горе

Аутор: Redakcija. 3 Оставите коментар

Главни уредник популарног портала ИН4С (рођени Баранин) добитник је треће награде најстарије и најмасовније новинарске асоцијације.

Додјела награда уприличена је у ресторану "Огњиште", а лауератима их је уручио предсједник УНЦГ Горан Ћетковић.

Замјеници главног уредника "Вијести" Ивани Гудовић и новинарки тог листа Јадранки Ћетковић уручене су данас прве годишње награде Удружења новинара Црне Горе (УНЦГ).

Гудовићева је казала да је награда посебно признање, јер су је додијелиле колеге новинари.

Другу годишњу награду добио је новинар "Дана" Владимир Оташевић, док су трећу годишњу награду подијелили новинари Гојко Раичевић (ИН4С) и Данило Ајковић (ФОС медија). Награда за животно дјело уручена је пензионисаном новинару „Побједе“ Чедомиру Радусиновићу.

Након церемоније су УНЦГ и Друштво професионалних новинара Црне Горе (ДПНЦГ) организовали прес конференцију поводом Дана новинара Црне Горе - 23. јануара, првог издања листа "Црногорац".

Новинари у Црној Гори треба да буду свјесни своје снаге и постану фактор одлучивања о свим питањима који се тичу медија, поручено је конференцији "Професионализам, јавни интерс и притисак на новинаре".

Ћетковић је казао да Црна Гора има лијепу новинарску традицију и да сматра да нико не треба да омета уреднике и новинаре да раде свој посао.

„Од како је новинарство настало уредник је имао завршну ријеч и одговорност, и тај концепт би требало да размотри неко од силних фактора који су кренули да контролишу Јавни сервис“, истакао је Ћетковић на конференцији за новинаре поводом Дана новинара.

Он је казао да су одлучили да, у стварима за које имају сличне ставове ДПНЦГ и УНЦГ дјелују заједно и поручио да новинари треба да се саберу око заједничког интереса.

Генерална секретарка ДПН, Мила Радуловић, казала је да на 23. јануар гледа као на прилику да се подсјети на све сто су изгубили и пропустили да одрже професију на нивоу каква је некад била и спријече да полако посустаје и губи корак са трендовима, читаношћу, гледаношћу.

Радуловић је указала да су прошлу годину обиљежила дешавања у Јавном сервису.

“Свједоци смо да је Европска комисија најавила да ће се ове године више фокусирати на новинарство, посебно Јавни сервис и да су Уједињене нације сугерисале да медији морају да раде свој посао, не смију бити под политичким утицајем“, навела је Радуловић.

Дамир Рамовић из Телевизије Црне Горе казао је да је примарна мисија јавног емитера бити медиј, односно Телевизија за сваког грађанина.

„То је циљ који покушавамо да досегнемо и на томе радимо двије године. Сматрамо да смо од тог циља још далеко, али ближе него што је Телевизија Црне Горе икад била“, нагласио је Рамовић.

Он је казао да прилоге новинара Јавног сервиса коментаришу и власт и опозиција дајући себи за право да буду контролори рада медија умјесто да схвате да су медији чувари демократије.

Рамовић је додао да се колеге из других медија баве радом новинара Јавног сервиса преносећи саопштења политичких партије.

Барски Портал/Вијести

 

Коментари
Leko
Leko: Gojko je najbolji Crmnicanin,najhrabriji novinar, i najmoralniji covjek u Crnoj Gori
23.01.2018 17:25
Milena
Milena: Divan covjek,novinar...veoma cjenjen i postovan i bez dlake na jeziku kaze i napise istinu.Neljudima nije do istine,ljude danas itekako zanima samo istina i pravda.Bravo Gojko!!
24.01.2018 03:09
Bajo
Bajo: Tako je Milena. Istinu si rekla
24.01.2018 09:45
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar