Ћирилица Latinica
03.07.2021.
Црна Гора

Данас протест у Грачаници - СЛОБОДА ЗА РИСТА ЈОВАНОВИЋА!!!

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Српске и црногорске организације са Косова и Метохије најавиле су за суботу у 18 часова протест у Грачаници под мотом „Слобода за Риста“, одакле ће се затражити безусловно пуштање на слободу Риста Јовановића из Подгорице који је на Видовдан без икаквих доказа ухапшен од стране тзв. косовске полиције.

Протест почиње у 18 сати испред Дома културе у Грачаници, а завршиће се шетњом до споменика Милошу Обилићу, одакле ће се упутити захтев да се Јовановић пусти из затвора у Косовској Митровици. Јовановићу је одређен притвор од 30 дана јер је наводно ширио вјерску и националну мржњу и довео у опасност припаднике албанске националности, иако за тако нешто пред тзв. судом у Приштини није пружен никакав доказ.

Његова адвокатица Јована Фулиповић уложила је жалбу тзв. Апелационом суду Косова *, којом је уз обиље доказа о невиности Јовановића понуђена и кауција за његово пуштање на слободу.

Јовановић се, подсјетимо, вербално, без употребе инкриминишућих израза успротивио малтретирању монахиње СПЦ на Газиместану од стране тзв. косовске полиције и то је био једини разлог његовог хапшења, да би се касније навели потпуно измишљени разлози његовог утамничења.

Протест су иницирале Црногорска либерлна странка Косова и Удружење косовских Црногораца "Матица".

На своју срамоту премијер Здравко Кривокапић и његова Влада су крајње уздржани поводом чина неоснованог хапшења црногорског држављанина од стране терористичке банде у Приштини.

Коментари
Radule
Radule: Nemojte tako ostro srbadijo da ne preplasite kosovske albance vasim protestima .Po obicaju srbi vole da prave nekakve hroje dje nadjose ovog bolesnika imadose li koga drugoga o kukavno srpstvo ugaseno kad je spalo na brdzu ,Daru i sad ovog heroja.a micite se vi i vasi protesti ne avetajte i ne glupirajte se to je druga drzava htjeli vi to da priznate ili ne jos jednom nemojte ostro ko boga vas molim da ne padne kosovska vlada.
03.07.2021 08:57
Bogdan C
Bogdan C: Neka odrepi tih 30 dana dok ne prođu ove vrućine u Podgoricu
03.07.2021 11:07
Tetka Ćana
Tetka Ćana: Radule ne laprdaj casti ti. Vi ste drpsovci jedno veliko postenje. Sve volite da komentarisete i sirite mrznju. Kuš
03.07.2021 14:02
Radule prebači ga Bogdanu C:
Radule prebači ga Bogdanu C:: Jeste li oprali fekalije sa lica i „komitskih" zastava kad ste ono žalili Mila? Jeste, oprali ste... ali još smrdite!
03.07.2021 17:27
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar