Ћирилица Latinica
08.04.2019.
Црна Гора

Млади еко - репортери конкурисали са 330 фотографија, додјела награда 22. априла

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Невладина организација ”ЕКОМ - Удружење за еколошки консалтинг у Црној Гори” по дванаести пут организује конкурс „Млади еко-репортери” у склопу програма Фондације за еколошку едукацију (ФЕЕ).

Посебне теме 2019. године су биле: “Одржива производња и потрошња” и “Еко школе”.

На конкурс је стигло преко 480 радова из 33 основне и 16 средњих школа. Током марта је обављен преглед свих пристиглих радова, а од оних који су задовољили критеријуме конкурса обављена је селекција коју ће оцјењивати жири и додјељивати награде по категоријама и старосним групама (12-15 и 16-19 година).

Најбоље пласирани међу еколошким фотографијама, еко чланцима и одабраним видео радовима биће послати на међународно такмичење „Young Reporters for the Environment 2019”.

Због великог броја пристиглих фотографија (око 330) обављена је селекција тако да је у конкуренцији за награде остало по 30 фотографија основаца и 30 фотографија средњошколаца, које су подијељене у двије тематске категорије: „еколошке фотографије” и „фотографије биодиверзитета и предјела”.

Посебну групу чини 20 радова на тему грађанског и еколошког активизма (еко школе).

Од пристиглих 87 текстова селекцијом је одабрано 35 екочланака, као и текстови о биодиверзитету и предјелима (12-15 година), и они који се баве одрживом производњом и потрошњом (16-19 година).

Пријављено је 47 видео радова, од којих је одабрано 20 - 11 основаца и 9 средњошколаца.

Од 2. априла 2019. десеточлани жири оцјењује одабране радове.

Свечана додјела награда је предвиђена на Дан планете Земље, у понедјељак 22. априла у Министарству одрживог развоја и туризма.

Саша Карајовић, извршни директор ЕКОМ-а, саопштио је да ће селектовани чланци, фотографије и видео радови моћи  да се погледају током седмице на wеб страници www.mladi-ekoreporteri.org.me  

 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar