Ћирилица Latinica
22.01.2023.
Црна Гора

Колапс на прузи Бар - Бијело Поље, 200 путника се смрзавало!

Аутор: Редакција 7 Оставите коментар

На прузи Бар –Бијело Поље колапс. Путници сатима чекали на ниским температурама без гријања, а на станици Лутово надомак Мојковца преноћили у локалном возу чекајући да се отклоне кварови. Брзи воз који је синоћ кренуо из Београда није могао проћи до Бара па је око 200 путника из Мојковца кренуло аутобусима јутрос око 10 часова, пише Приморски портал.

Саобраћај на прузи је у прекиду због покиданих мрежа између Мојковца и Колашина. Такође, стабло је пало на пругу које су радници након два сата уклонили.

Шта је преживјела од синоћ кад је кренула из Мојковца за Бар испричала је за Приморски портал Баранка Тамара која је редакцији послала и фотографије.

"Синоћ око 20 часова дошла сам на жељезничку станицу у Мојковац са намјером да кренем за Бар. Локални воз није стигао у станицу. Наводно двије станице прије Мојковца вратио се у Бијело Поље. Чекали смо. На информацијама нису могли ништа прецизно да нам кажу, да ли ће воз кренути, или неће. Вратила сам се код кћерке. Јутрос сам поново дошла на жељезничку станицу у Мојковцу. У седам сати, ушла у брзи воз из Београда. Кошмар се наставио. Воз је три сата стајао у станици. Смрзли смо се. У возу је било око 200 путника међу којима много и дјеце. Гладни, смрзнути. Око 10 часова стигли су аутобуси и кренули смо према Подгорици, Бару", испричала је за Приморски портал Тамара из Бара.

Огорчена жена истиче да је још теже било немоћним путницима који су путовали из других градова – смрзнути, гладни. Тамара је планирала синоћ да стигне из Мојковца у Бар око 22 часа. Међутим, њено путовање на релацији од око 130 километара које је планирао да траје око два сата, одужило се на дуже од 15 сати.

Док смо чекали да кренемо, додаје Тамара, чули смо да је други локални воз у станици Лутову воз „преноћио“ са све путницима који су се смрзли. Јутрос су их одвезли аутобусима.

У Мојковцу је јако хладно, снијег. Провести и кратко вријеме на ниским температурама у возу без гријања је веома непријатно, цијелу ноћ у вагонима је катастрофа.

Коментари
Pravo u centar
Pravo u centar: Dok je Dps bio na vlasti nocili su putnici mnogo puta na raznim stanicama i gladni i zedni i bez grijanja, a Zeljeznica im je sluzila da se uhljebe par mjeseci i uzmu po sto hiljada otpremnine
22.01.2023 13:54
Sasaa
Sasaa: I tako kao po običaju snijeg iznenadi državu u januaru ili februaru i tako svih ovih godina unazad A ovamo Price mi samo sto nismo u Evropu. Jad i tuga na svim poljima - nazalost ali velika istina
23.01.2023 00:00
Dzoni
Dzoni: Treba kupiti nove vozove onakve kao u srbiji a ne polovne a plaćene kao nove a onda nekoliko miliona evra podjele kilo duško dugousko i onaj rodjen što mu žena stedljiva
23.01.2023 00:03
PRAVO PORED CENTRA
PRAVO PORED CENTRA: Tako je kazes bilo dok je na vlast bio DPS sad su ovi drugi na vlast i sto se promijenilo NISTA SJAHAO KURTA UZJAHAO MURTA .Blago nama s vama.
23.01.2023 01:41
Dzoni
Dzoni: Alo pravo pored mozga ovi drpsovci što su pokrali uništili su sve nece se moć c g oporaviti još 30 godina ali neka su posli ne vidjeli se vise nikad i ti snjima moj vam usput
23.01.2023 11:20
Za.Dzonija🐒🐒
Za.Dzonija🐒🐒: Dzoni hajvanu kad ces poceti da se ponasas ko da si normalan probaj izbaci iz tebe to zlo napisi neki normalan komentar opusti se 🐒🐒. Spasi tu zdravu polovinu mozga.
23.01.2023 12:59
Dzoni
Dzoni: AJ NE BALEZGAJ
24.01.2023 14:44
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar