Ћирилица Latinica
09.05.2019.
Црна Гора

Пресуђено Црној Гори: Мандићу и Кнежевићу по пет година затвора, сад је све могуће

Аутор: Редакција 8 Оставите коментар

Виши суд у Подгорици прогласио је кривим све оптужене за наводни покушај тероризма на дан избора 2016. године, у компромитованом процесу "државни удар".

Пресудом предсједавајуће вијећа Сузане Мугоше, лидери Демократског фронта (ДФ), Андрија Мандић и Милан Кнежевић, осуђени су на по пет година затвора, док је највећа казна изречена руским држављанима, Едуарду Шишмакову и Владимиру Попову, који су осуђени на 15 и 12 година затвора.

Пресуда је првостепена, оптужени ће имати право жалбе.

Шишмаков и Попов осуђени су за кривична дјела стварање криминалне организације и тероризам у покушају.

Генерал Братислав Дикић осуђен је за кривична дјела тероризам у покушају путем помагања и стварање криминалне организације, на осам година, а Предраг Богићевић и Немања Ристић за иста кривична дјела осуђени су на по седам година.

Бранки Милић изречена је казна затвора од три године, Драгану Максићу од годину и девет мјесеци, а Србољубу Ђорђевићу и Милану Душићу од по годину и шест мјесеци.

Кристина Христић осуђена је на условну казну од годину.

Координартор Мировног покрета "Не у рат - Не у НАТО", Игор Дамјановић, саопштио је поводом ове пресуде да је "дух др Роланда Фрајслера у тијелу Сузане Мугоше на дан Побједе над фашизмом донио  фашистичку пресуду...

"Монтенегро више није држава, Монтенегро је фашистичка хунта. Сазрело је вријеме за нови 13. јул" - објавио је Дамјановић на свом фејсбук профилу.

Један од лидера ДФ-а, Небојша Медојевић, саопштио је истим поводом да је мафија пресудила Црној Гори.

"Црна Гора је крива. Пресудила мафија" - навео је Медојевић.

 

 

Коментари
Bato
Bato: Zajebali su se, ne znaju s kim imaju posla. Ovo je izdiktirano u americkoj ambasadi. Od Mila i Aca i ostale mafije iz DPS-a jedino je srecniji homic i spijun americke ambasade Becic. Bagro izdajnicka. Suzana nepismena da nekoga osudi. Treb da je luda ili da je uzela milione evra. Uhapseni ste vi, robovi NATO pakta, sluge, stoko ! Slobodni su oni koji su se za Slobodu Crne Gore borili. Zivjeli Mandic i Knezevic !!!
09.05.2019 11:17
Rada
Rada: Sramotna presuda. Govna presudila.
09.05.2019 12:42
spicanino
spicanino: Oj svijetla majska zoro majko nasa Crna goro.Ko ovo ne postuje "spuz" ili ako im je milije u " padinsku skelu"Diz se i poklanjaj kad cujes ovu himnu,Ojha:-X:-X:-X:-X:-X
09.05.2019 14:06
Cetnik
Cetnik: Poserem ti se na mne spicanino dukljanska kujavice
09.05.2019 15:07
Сава
Сава: СРАМОТА ВИЈЕКА!!!
09.05.2019 16:57
za cetnika
za cetnika: Stavi ti tvoju kokardu tebi u prkno.
09.05.2019 18:31
Za. Cetnika
Za. Cetnika: Muci seronja ti cetnik ti nisi ni pocetnike cetnici su bili hrabri borili su se za svoje ideale mada su bili na pogresnu stranu i to su platili usli su u istoriju ko gubitnici. A ti cetnikujes preko tastature kefces ko oni bizini ajde na Kosovo pa cetnikuj do mile volje I povedi svoje istomisljenike boje vam se nevidjelo. Oj Ha, Oj Ha.
09.05.2019 20:13
Aco M
Aco M: Moguće je da će biti zajedno u ćeliju, to jedino....
09.05.2019 21:03
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar