Ћирилица Latinica
11.02.2018.
Насловна
Политика

Јоница: Јоковић растура СНП као Месић СФРЈ

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Функционерка Социјалистичке народне партије (СНП),Снежана Јоница оптужила је  предсједника те странке Владимира Јоковића да је распустио некада најјачи опозициони политички субјект у Црној Гори, након што је Главни одбор данас да у дневни ред данашње сједнице уврсти Одлуку о предузимању неопходних мјера за очување јединства СНП-а коју је предложила она предложила.

Јоница, иначе Баранка,предлогом који није уврштен у дневни ред предлажила је да  се ван снаге стави одлука којом је СНП распустио све општинске одборе, те да предсједници општинских одбора до 22. фебруара сазову сједнице.

У одлуци коју је предложила Јоница наводи се да је очување јединства СНП-а приоритетни циљ и задатак којем треба да се посвети предсједник партије и сви чланови ГО “како би показали да СНП као организационо и кадровски јак политички субјекат представља фактор без којег не може доћи до промјена у Црној Гори и испунили очекивања чланова и симпатизера.

"Јединство у дјеловању свих органа и функционера СНП-а мора се, без изузетка, показати, како би на предстојећим локалним изборма сву снагу, енергију кадровске и организационе капацитете СНП-а усмјерили ка остваривању порграмских циљева СНП-а, а прије свега промјене власти”, наводи се у предлогу Јонице. 

“Они који су дошли на чело СНП-а на таласу приче о наводном очувању јединства, за претходних пола године нису направили ниједан корак да обезбиједе то јединство. Тако су и данас још једном на дјелу доказали да им очување јединства никада није било ни циљ ни намјера, јер су одбили чак и да уврсте у дневни ред Предлог одлуке о предузимању неопходних мјера за очување јединства СНП”, изјавила је Јоница за “Вијести”.

Она наводи да су пред СНП-ом изузетно важни локални избори, а прије тога 21. март - за сваког правог СНП-овца један изузетно значајан датум - прослава двије деценије постојања СНП.

“Наше чланство је од нас очекивало само један поклон за 20. рођендан СНП-а, а то су слога, јединство и заједничка борба за смјену власти. Умјесто тога, Владимир Јоковић је, из само њему знаних разлога, распустио СНП. Тако су одлуком 20 чланова Извршног одбора распуштени општински одбори широм Црне Горе, односно више од 1.500 људи, што је незабиљежен примјер у политичкој пракси на овим просторима”, навела је Јоница.

Након што је је одбијено да овај предлог уврсти на дневни ред, Јоница и дио партије окупљен око ње, напустили су сједницу ГО.

“Напустили смо сједницу, сматрајући бесмисленим да водимо расправу о било чему другом са онима који неће ни да разговарају о јединству СНП. Тим потезом и одбијањем и да се води расправа о данашњем Предлогу одлуке о предузимању мјера за очување јединства партије, Јоковић је, нажалост, потврдио да су тачне сумње у које нисмо жељели да вјерујемо, а то је да је по задатку доведен на чело СНП како би, по узору на Стипа Месића који је рекао - мој задатак је обављен Југославије више нема, Јоковић убрзо могао да се својим налогодавцима похвали - обавио сам задатак, СНП-а више нема”, казала је Јоница.

Данас су, наводи она, пале маске.

“Актуелном руководству не треба јединство СНП, него да ми одемо из СНП. Е то гледати неће”, казала је Јоница.

(“Вијести”)

Коментари
Lidija
Lidija: Npotrebno dodatno razbijanje ionako ispodcenzusnog SNP-a. Jonica je do sada objedinjavala, ali Jokovic je pitanje sta radi
12.02.2018 07:53
Vesna
Vesna: na Jonicu mozete samo da budete ljubomorni, nikad niko nije toliko znanja i energije ulozio i izborio se za svoje birace kao ona, iako je opozicija. Ne volim SNP ali cu izuzetno cijenim kao opozicionara. I mjesto joj je u nekoj vecoj opozicionoj grupaciji, a ne medju gubitnicima.
12.02.2018 09:12
Virpazar
Virpazar: Vesna, ovako stvari stoje. Jonicu veoma dobro poznajem. Neđe davno bio sam u društu jednog uglednog DPS funkcionera. Na dan izbora bilo im je gusto i na moje pitanje: što ćete ako zagusti. Reče mi jasno i glasno: imamo SNP i Jonicu. Ona i Milić su bili i ostali najbolji vojnici DPSa. Ona uopšte nije dobar čovjek.
13.02.2018 21:53
Rodjo
Rodjo: Virpazare pitaj tatu, za pljuvanje hoce li ti dati platu. Napred Snezo!!!
14.02.2018 08:27
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar