Ћирилица Latinica
19.04.2024.
Култура

"Неказано" у офанзиви: Штампали нови број часописа за књижевност

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Међународно удружење књижевних стваралаца и умјетника "Неказано"штампало је тринаести по реду број часописа за књижевност и умјетност "Неказано".

Часопис излази два пута годишње, а сваки број традиционално је посвећен једном од преминулих књижевника или умјетника Црне Горе и региона. Овај број је посвећен сјећању на пјесника Ранка Радовића, једног од највећих пјесника новијег времена, чије је дјело обиљежило књижевну сцену. Слово о његовом животу и стваралаштву написао је протојереј Јован Пламенац.

У часопису су посебно представљени Ана Иванчевић, Дамир Марас, Катарина Бољевић, Љубинка Буба Вранић, Пајо Бркић и Станка Рађеновић Станојевић.

У дијелу часописа под називом „Поезија наших дана“ представљено је седамдесет девет пјесника, док је у дијелу „Проза, есеји и критика“ представљено двадесет седам аутора. У дијелу предвиђеном за афоризме и сатиру представило се тринаест сатиричара. 
Корице за овај број израдили су Лабуд Н. Лончар и Сергеј Забијако.

Предсједник Међународног удружења књижевних стваралаца и умјетника "Неказано", Лабуд Лончар, који је уједно уредник овог издања, подсјетио је да је Ранко Радовић  био један од најнаграђиванијих пјесника новијег времена, док је живио и стварао у Бару посљедњих двадесет година.

"Поносни смо на чињеницу да је наш часопис у региону познат као зборник, а не само као часопис, јер у њему можете пронаћи толико различитих аутора, жанрова и стилова" - казао је Лончар.

Уз учешће многих аутора из часописа, као и наставника и ученика ЈУ Средња стручна школа Бар, "Неказано" ће обиљежити 23. април, Свјетски дан књиге и ауторских права у Амфитеатру поменуте школе у 19 сати, на сам дан празника“.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar