Ћирилица Latinica
04.12.2019.
Društvo

Za rekonstrukciju škola i izgradnju sportskih sadržaja u Baru 260 hiljada evra

Autor: Redakcija 3 Ostavite komentar

Opština Bar i Ministarstvo prosvete Crne Gore potpisali su Memorandum o saradnji na realizaciji projekta “Rekonstrukcija školske sportske sale srednjih škola u Baru - Gimnazije “Niko Rolović” i Ekonomsko-ugostiteljske škole, opština Bar.

Kako je saopšteno iz kabineta gradonačelnika, projekat je vrijedan 110 hiljada evra a potpisanim memorandumom predviđeno je da Opština Bar sufinansira njegovu realizaciju u iznosu od 40.000,00 €.

Na ovaj način, Opština Bar daje doprinos obnovi školske infrastrukture i podizanju nivoa kvaliteta obrazovanja na teritoriji barske opštine, u saradnji sa nadležnim državnim organima.

Pored toga, na predlog predsjednika Dušana Raičevića postignut je dogovor da se adaptirana sala ustupi na besplatno korišćenje sportskim organizacijama koje okupljaju djecu mlađeg uzrasta koja učestvuju u sistemu takmičenja u određenim granama sporta, sa kojima Opština ostvaruje saradnju kroz razne projekte.

Time će, navodi se u saopštenju iz Opštine, značajno biti unaprijeđen razvoj sportskih aktivnosti i stvoreni uslovi za besplatno bavljenje sportom naših najmladjih sugrađana.

Ovom prilikom najavljena je i realizacija još jednog važnog infrastrukturnog projekta, izgradnje školske sportske sale u OŠ „Mrkojevići“ u Pečuricama, koji zajedno sprovode Ministarstvo prosvjete i Opština Bar, na inicijativu udruženja iseljenika - Kulturnog centra „Rumija“ iz Čikaga. Opština je za ovu namjenu budžetom za 2020. godinu opredijelila sredstva u iznosu od 150.000 evra.

"Opština Bar će jednako odgovorno i posvećeno kao i do sada, sprovoditi aktivnosti usmjerene na poboljšanju uslova za sticanje znanja i razvoja mladih, jer je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija za budućnost" - navode iz kabineta Dušana Raičevića.

Komentari
Alma
Alma: Bravo Dušane i Damire! Bar zaslužuje to ! Vole vas Baranke i Barani. Živio DPS
04.12.2019 11:16
Pjesnik
Pjesnik: Suština je da su za seoski školu u Mrkojeviće odredili čak 110 000 a za dvije srednje škole, najvažnije u gradu - 150 000. Prcanje urbanog i pravoslavnog Bara u bulju. Bravo multi kulti foliranti iz Zelene tranfezale!!
04.12.2019 14:30
Za. Pjesnika
Za. Pjesnika: Kakav si ti jebeni pjesnik ti si K..... Na biciklo sa slamenim sesirom ne avetaj i nemoras da svuda uvlacis politiku pa valjda ti ljudi znaju vise od tebe i tebi slicnima da ti znas bi bio tamo a ne ovako da kefces ko ove dzukele kad laju na mjesec. U rupu no prding.
05.12.2019 14:13
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar