Ћирилица Latinica
08.03.2020.
Društvo

Advokata Čarmaka priveli jer je krenuo u hodočašće prema Cetinju

Autor: Redakcija 3 Ostavite komentar

Advokat iz Bara Božidar Čarmak u subotu 7. marta popodne, uoči praznika Pobjede Pravoslavlja, krenuo je od crkve Svetog Nikole u Starom Baru, preko Budve, na Cetinje, međutim nakon privođenja na Brajićima, on je vraćen za Bar.

Uprava policije ga je privela pola sata iza ponoći, kada je pješke stigao na Brajiće i pozvala da se vrati u CB Bar, kako bi dao izjavu povodom njegovog hodočašća od Bara do Cetinja, i okolnosti „da je na tom putu, nosio krst“.

On je kazao da je nosio krst koji je svojevremeno donio iz Jerusalima, koji se sada čuva u crkvi Svetog Nikole i izložen je narodu na poklonjenje i cjelivanje.

Kazao je da je krenuo da proslavi Nedelju pravoslavlja u Cetinjskom manastiru, a na put pješke je krenuo u znak prostesta što je zabranjena tradicionalna litija, koja se održava svake godine, u prvoj nedelji Vaskršnjeg posta, kada se proslavlja pobjeda pravoslavlja, i koja nije imala veze sa litijama koje se organizuju za odbranu svetinja. 

Takođe, Čarmaku je predočeno da ako nastavi put Cetinja, da mu je ugrožena lična bezbjednost.

„Ja sam predlagao da put do Manastira nastavim vozilom, bilo policije, ili privatnim vozilom sveštenika Jovana Plamenca, koji je u međuvremenu došao na lice mjesta“, istakao je Čarmak, ali po objašnjenju policije, rečeno mu je da ne može nastaviti put ni pješke ni vozilom, jer oni ne žele probleme, koje bi stvorila lica, koja su odlučila da zabrane ulazak Čarmaku ulazak u Cetinje.

(IN4S)

Komentari
🤑🤑🤑
🤑🤑🤑: Ovome advokatu hvale"klijenti"!!?? Pa ovim putem "zeli" privuci paznju na "Sebe"!!!!! 🤓🤓🤓🤓🤓👨‍⚖️👨‍⚖️👨‍⚖️👨‍⚖️
10.03.2020 21:11
😎😎😎
😎😎😎: Pored klijenata hvali mu jos po nesto. Neka citaoci pogadjaju.
11.03.2020 09:37
😉😉😉
😉😉😉: Za ovog pismenog komentatora,nauči svoj jezik,pravopis,pa nekom nešto kaži. Hvaliti-nekom uputiti kompliment;faliti-kada nešto nedostaje. I gledaj svoja posla.
18.03.2020 20:30
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar