Ћирилица Latinica
09.11.2018.
Društvo

Zbog potrage za naftom: Brodovi pristižu, protestni marš krenuo iz Ulcinja

Autor: Redakcija 3 Ostavite komentar

Jutros je u Luku Bar  u osam sati uplovio istraživački brod "Saven Waves", pod panamskom zastavom. Brod je vezan na gatu AD "Port of Adria".

Kako javljaju agencije, riječ je o prethodnici istraživačke flotile, koja će istraživati podmorje ispred Bara u potrazi za naftom, sve do 21 decembra.

 Sat vremena prije nego je uplovio brod u najveće južnojadransko pristanište, iz Ulcinja je krenuo  marš Grupe građana "SOS za Montenegro", u znak protesta protiv ovih istraživanja. Marš će trajati više dana, a cilj je Igalo.

"SOS za Montenegro" i brojni drugi subjekti i pojedinci protive se istraživanjima jer smatraju da su najdirektnija prijetnja morskoj flori i fauni u područjima koja će biti tretirana.

 

 

 

 

Komentari
Kolega dr
Kolega dr: Svaka cast ljudima koji su krenuli iz Ulcinja, prije svega Kurgasu koji istrajava u odbrani najvecih vrijednosti CG. Poseban pozdrav i postovanje za moju koleginicu dr Ljilju Djuraskovic, narodnu poslanicu. Istrajte... Pozdrav iz Beograda od Baranina koji sve prati i daje podrsku...
09.11.2018 10:31
Drndoje
Drndoje: Sve je ovo uzalud, NATO se pita ne pita se bijedni Montenegro, i ako nadju naftu to ce eksploatisati Amerikanci, od toga mi necemo imati nista, osim masu crnaca koji ce da prangijaju Montenegrinke i ove koji vole NATO. Ostajemo bez obale, ostajemo bez Bara, kao što smo ostali bez Crne Gore a dobili smeće od Montenegra.
09.11.2018 10:34
soko
soko: Ovi komentari kao ovaj portal negiraju sve napredno i crnogorsko! No coment...
13.11.2018 20:10
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar