Ћирилица Latinica
05.01.2020.
Društvo

Cakan čestitao Badnji dan i Božić porukom mira i sloge: Sjednimo i razgovarajmo u ove blage dane

Autor: Redakcija 14 Ostavite komentar

Partija Biram Crnu Goru uputila je čestitku svim građanima Crne Gore koji Božić proslavljaju po Julijanskom kalendaru, uz poziv da se sjedne i razgovara, jer su, kako navodi njen predsjednik Radomir Cakan Novaković, "božićni praznici dani koje moramo da provodimo zajedno, sa porodicom, prijateljima, a ne da stojimo na barikadama. Crna Gora je mala i toliko puta podijeljena da ne možemo sebi dozvoliti još jednu podjelu".

“Upravo zbog toga, na ovaj sveti dan, pozivam sve da još jednom sjednemo za sto i razgovaramo" - stoji u poruci Novakovića. čija partija u Baru vrši vlast u koaliciji sa DPS-om, SD-om i Bošnjačkom strankom.

“Mir Božiji – Hristos se rodi! Nadam se da će godina koja je pred nama donijeti mir, zdravlje, napredak i razumijevanje, na opštu radost svih nas, a zarad dobrobiti našeg grada i naše države! Božićni praznici su vrijeme praštanja. Ovi dani su vrijeme kada moramo da pravimo mostove između nas a ne da ih rušimo. Dani kada moramo da razgovaramo a ne da se svađamo”, navodi se u čestitki predsjednika te partije Radomira Novakovića Cakana.

Božićni praznici su, kako navode u partiji Biram Crnu Goru, dani koje moramo da provodimo zajedno, sa porodicom, prijateljima, a ne da stojimo na barikadama. Crna Gora je mala i toliko puta podijeljena da ne možemo sebi dozvoliti još jednu podjelu.

“Upravo zbog toga, na ovaj sveti dan, pozivam sve da još jednom sjednemo za sto i razgovaramo. Korak unazad svih u ovom trenutku je dokaz pameti i snage, a ne slabosti. Ovo su, takođe, dani kada moramo da se okrenemo jedni drugima i da pomognemo onima koji imaju manje od nas.

Po hrišćanskim shvatanjima, badnjak je simbol drveta koje je Josif uneo u vitlejemsku pećinu i založio ga da ugrije bogorodicu Mariju i tek rođenog bogomladenca Isusa. Zbog toga, nastupajući božićni praznici su prilika da se u porodičnom okruženju podsjetimo istinskih vrijednosti kojima težimo i da zajednički nastavimo da ih ostvarujemo! Mir Božji – Hristos se rodi!”, poručuje  Novaković.

Komentari
Idžo
Idžo: Hvala Cakane . Na različitim smo političkim pozicijama, ali to ovo cijenim, jer si potvrdio da si čovjek i iskreni vjernik Srpske pravoslavne crkve, kojoj mnogo i pomažeš. Ko svoje ne poštuje ne može ni tuđe. Nadam se da će još iz ovih s kojima si u koaliciji imati snage i petlje da izađu i na ovaj način postupe kao ti. Srećni i tebi Badnji dan i Božić i dolazeća Srpska nova godina.
05.01.2020 21:23
Маја НК
Маја НК: Коначно глас разума од некога ко је на власти. Браво Новаковићу
05.01.2020 21:24
ratac
ratac: Hvala Takodje,cestitam i ostalim miroljubivim pravoslavcima bez obzira ako se mole i koju crkvu se mole.Amin!!
05.01.2020 21:30
Lav
Lav: Vidio čovjek kolika je masa na ulice pa se prestrojava na vrijeme. Ostali imaju 72 sata, a tvoj zahtjev za prijem ćemo razmotriti. P.S. Pozdrav od večinske Crne Gore.
05.01.2020 21:34
Zanković
Zanković: Pridružujem se čestitkama Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenim vjernicima. Do slobode, braćo i sestre!
05.01.2020 21:36
Realan
Realan: Platio starletan gostovanje kod Marića na Happy TV, Vašingtonu za onaj ručak u Bijeloj Kuci, razna gostovanja i nagrade... sve u cilju licne promocije. Vjerujete li išta Pajovićevom čovjeku, čuvenom "pozitivcu"?!
05.01.2020 21:47
Строги центар
Строги центар: Замисли да ја, отац ми, представник мог политичког опредељења или мој Митрополит сједине са тобом да разговара око овога закона, религије или ичега другог озбиљног...
05.01.2020 22:32
Spahija
Spahija: Ovaj prevarant i potrčko Milov bolje da ne izlazi iz mišije rupe... Jadni su ti ljufi koji ga glasaju, patikaši.... Poštrnuje je i u dps se učalaniti. Ali bito da se on slika sa crkvenim "gamatama" da liječi komplekse i psihičke i fizičke pride
05.01.2020 23:21
Ćazo
Ćazo: Za Spahiju, svaka ti je na mjestu. Ovaj debeljko kao i mnogi drugi njemu slični trebaju se pokriti ušima to im preporučujem
06.01.2020 05:08
Поморац
Поморац: Цакане, нема ође никаквих подјела. Ми см се ујединили јаче него икада раније, ваљда то примјећујеш. Кило је покушао са подјелама, али је добио супротан ефекат. Полако активисти ДПС-а или било који од њихових стелита, дају изјаве сличне теби. Када мали политичираи виде наше јадинство хоће да се обрлате и дођу до већег гласачког тијела. Биће тога још више.
06.01.2020 12:56
Hud Robin
Hud Robin: Cakan ide cika - caka, pa opet Caka - n...Ipak je on Milov vojnik, drugi Darkić Pajović.
06.01.2020 13:02
BORILOVIC.CT
BORILOVIC.CT: cakane prodana duso umjesto da nisi isao ni na jednu stranu ti si se opredjelio za ovu srbadiju i okupatorsku crkvu vidio si dje ih ima vise i da ulovis koji glas.ko djavolom tikve sadi o glavu mu se razbijaju .gori si od jasavicke i pajovica uipppp.
07.01.2020 01:56
HRISTOV VOJNIK
HRISTOV VOJNIK: Sampras vidio da je vrag ponio šalu, pa odlučio da promijeni radio stanicu...
07.01.2020 14:05
Kaco
Kaco: Kao i uvijek Caki budi svoj. Ti si jedino svijetlo na kraju tunela. Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine mogu samo da nas mrze oni što nas ne vole
08.01.2020 04:27
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
08.09.2020.
19
Komite(tlije)
14.08.2020.
15
Milo Ante portas
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar