Ћирилица Latinica
10.01.2020.
Društvo

Crkva obilježila Dan oslobođenja Bara

Autor: Redakcija 5 Ostavite komentar

U danu kada Sveta Srpska, Saborna i Apostolska Crkva proslavlja Svetog prvomučenika arhiđakona Stefana, služena je Sveta liturgija u crkvi Svetog Jovana Krstitelja u starom gradu Baru.

Ova crkva je podignuta 1927. godine na ruševinama starodrevne crkve. Podigao je, tj. obnovio, Savo St. Dabanović.

Svetu liturgiju je služio paroh starobarski, jerej Aleksandar Orlandić.

Nakon Svete liturgije, sabrani narod nastavio je druženje uz bogato posluženje, nakon čega se vjerni narod spustio do spomenika koji je Srpska narodna čitaonica posvetila svom viteškom osloboditelju Knjazu Nikoli, gdje je odslužen parastos svim borcima za oslobođenje grada Bara.

Dejan Vukić

Komentari
Vasilije
Vasilije: Zašto se ne navede prisustvo vidjenih barana?Ako je u Starom Baru takav multietnički sklad sto nije bio prisutan Ženka?
10.01.2020 11:18
BOKI
BOKI: Zlo vrijeme doslo u 21 vijeku crkva i popovi kolo vode pa sto je mnogo bre popovi mnogo je pomamiste ovaj narod prvo ga ova vlast dovela na ivicu egzistencije i onda se vi pojavljujete kao toboz spasioci i manipulisete sa njima. Malo ste vi bolji od ove vlasti nije vama tolko za narod kolko za ona 2 miliona zemljista bez kojeg cete ostati vi ste hohstapleri bacite pare gore i ond uzmi boze sto je tvoje asto padne to je nase. U crkve bre i radite ono za sta ste isli u skole nemojte ovaj narod da svadjate i i na zlo navodite.
10.01.2020 17:30
Mehmed
Mehmed: Cudno da nisu tu starobarski muslimani. Zasto ?
10.01.2020 21:57
Petrovac
Petrovac: Dje ste Barani i Starobarani nebilo vas kad vam popovi i izbjeglice objelezavaju ovako vazne datume.
11.01.2020 00:35
Кефало
Кефало: Ало, ђе сте 100% барани да присуствујете овом светом чину? Ђе су вам преци били и славили ослобођење од Турака? И даље вам потомци турака одређују шта да радите...
13.01.2020 17:03
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar