Ћирилица Latinica
14.08.2019.
Društvo

Kinezi u posjeti Opštini Bar, razgovarali o promociji turizma

Autor: Redakcija 6 Ostavite komentar

U Baru je boravila šestočlana delegacija iz Šangaja – distrikta Hongkou u Narodnoj Republici Kini, sa kojim Opština Bar ima potpisan Sporazum o prijateljstvu i saradnji.

Potpredsjednica Opštine Bar mr Tanja Spičanoviće je ugostila delegaciju koju je predvodio  He Jidun, generalni direktor odjeljenja za rad Ujedinjenog fronta i predsjedavajući prekomorskog Udruženja prijateljstva Šangaja. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Turističke organizacije Bara i Udruženja privrednika Bara.

Predstavnici Opštine su sa gostima iz Kine razgovarali o mogućnostima za unaprijeđenje već postojeće saradnje između Bara i distrikta Hongkou i velikim potencijalima za saradnju u oblastima turizma, trgovine i poljoprivrede između dva lučka grada.

Jidun, predvodnik delegacije distrikata Honkou naveo je da je kineska delagacija u posjeti Opštini Bar kako bi promovisali razmjenu i učvrstili saradnju i prijateljstvo koje je prije četiri godine krunisano potpisivanjem Sporazuma u Kini.

Istakao je da je od 2014. godine preko 1,5 milijardi Kineza putovalo u inostranstvo i da je jedna od šansi za razvoj turizma upravo veliko interesovanje kineskih turista za posjete zemljama zapadnog Balkana. U tom smislu je bilo riječi o promociji Bara i Crne Gore kineskim turistima. Kako je kinesko tržište otvoreno za uvoz, Udruženju privrednika Bara su predstavljene mogućnosti povezivanja sa privrednicima iz Šangaja, a kao jedna od tema razgovora je bila i mogućnost razmjene iskustva u oblasti poljoprivrede.

Spičanović je istakla da se upravo ovakvom saradnjom na lokalnom nivou unapređuju tradicionalno dobri odnosi između Crne Gore i Kine i goste upoznala sa osnovnim karakteristikama Bara i njegovim privrednim i turističkim potencijalima.

Komentari
Gagi
Gagi: Mislim da su braća Kinezi očarani intelektualnim vještinama i predavanjem ovoga Pajkovića koji im je izgleda bio domaćin u odsustvu Dušana nejakog. Goci je majstor da objasni istoriju, kulturu, morsko dobro itd. Sve je on to popločao divljim graditeljstvom i da novo ruho mediteranskom Baru.
14.08.2019 11:17
Cana Fontana
Cana Fontana: Pajkovica je trerbalo za predsjednika DPS-a a ne Tomanovica. Pajkovic je sposobniji, pola Bara je izgradio.... Za sebe..... i tajkune koji ga čuvaju....
14.08.2019 11:27
Miris Tamjana
Miris Tamjana: Kakve kreauture , dokle je Bar došao ko nas predstavlja, teksta nemam
14.08.2019 11:42
X X L
X X L: Dodjose na red kinezi . Ali Bara vise nema . Diabolicne kreature.
14.08.2019 16:44
Cakanov drug
Cakanov drug : Pajkovic je jedan gospodin ,cerka mu odbornica DPS -a ,pomogli Dusanu da dodje tu sa malo para i eto ga sad... Takva mu je citava ekipa ,Dule komoleksasu ,pa nemoj davat ti Soho grupi lokaciju,kurvaj se i dalje
15.08.2019 00:39
Bozo
Bozo: Zamislite kad PR Ade Bojane postane savjetnik za medjunarodmnu sardnju, protokol i evropske integracije, jeli to pa realno.
19.08.2019 14:21
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar