Ћирилица Latinica
19.03.2020.
Društvo

Donacije kad je najpotrebnije: Još 55.000 evra za barsku bolnicu

Autor: Redakcija 2 Ostavite komentar

Nakon što je poznati sportski radnik i privrednik, Đorđije Đoko Pavićević opredijelio čak 60.000 evra za pomoć Opštoj bolnici u Starom Baru, ovoj zdrvastvenoj ustanovi stižu i nove donacije. Računajući Pavićevićevu, ukupno 115 hiljada evra vrijednosti.

Opština Bar donirala je 5.000 evra za nabavku materijala za medicinsko osoblje – sredstava za dezinfekciju, maski, rukavica, i druge opreme, dok je za istu svrhu Luka Bar opredijelila 20.000 evra. AD Marina Bar Bolnici je pomogla donacijom u vrijednosti od 30.000 evra za nabavku ultrazvučnog aparata.  

Među pojedincima koji su se odlučili na doprinos Bolnici je Kabilj Kurti iz Ulcinja, vlasnik fabrike namještaja „Kurti“, koji je obezbijedio donaciju od 20 kreveta sa dušecima za Bolnicu, kao i načelnik područne jedinice Uprave za nekretnine u Baru Mrđan Kovačević, koji je opredijelio ovomjesečnu platu za potrebe bolnice i pacijenata, uz inicijativu da na ovakav potez motiviše i druge čelnike preduzeća i ustanova u Baru.

Direktor barske bolnice dr Dragoslav Tomanović, prenose mediji, saopštio je da je izuzetnozahvalan na brzoj i  humanoj reakciji lokalne zajednice kojaje prepoznala važnost i ozbiljnost situacije nakon pojave prvih slučajeva infekcije korona virusom u našoj zemlji.

Podsjetimo, Đorđije Pavićević, predsjednik košarkaškog kluba „Mornar“ opredijelio je donaciju od 60.000 evra, od kojih 50.000 evra za nabavku 2 respiratora, i 10.000 evra za nabavku osnovnih zaštitnih sredstava za medicinsko osoblje.

 

Komentari
Begza
Begza: Veliko hvala za donatore, no mi se čini da je bolje bilo da oni sve ovo kupe što piše, jer direktor Tomanovic kako se zbori, voli mnogo ove ljubicaste i zelene, da ne bude pola Zeću pola preduzeću.
19.03.2020 15:29
Aleksandra
Aleksandra : Dobro da su donirali novac, sto nisu ranije da se to vec obezbijedilo, cekli da bukne epidemija
19.03.2020 19:23
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar