Ћирилица Latinica
03.06.2019.
Društvo

Ekološka akcija odložena za petak

Autor: Redakcija 3 Ostavite komentar

Ekološka akcija obilježavanja Dana životne sredine, čije odžavanje je bilo najvljeno za 5. jun,zbog loših vremenskih uslova će biti odložena za petak 7. jun.

To je saopšteno iz Opštine Bar uz podsjećanje da akciju čišćenja plaža i akvatorijuma barske marine,kao sastavni dio kampanje “Naš Bar—čist grad!”, sprovodi Opština u partnerstvu sa kompanijom “Energean”, AD “Marina” Bar, Ekološkim pokretom “Ozon”, Ronilačkim klubom “Južno more” i učenicima barskih osnovnih škola.

Akcija će započeti u 9 sati, održavanjem edukativne radionice na temu “Morski otpad”, koju su osmislili stručnjaci iz pokreta „Ozon“, a u čijem radu će učestvovati oko 50 učenika osnovnih škola „Blažo Jokov Orlandić“ i „Anto Đedović“. Radionica će se održati na otvorenom, na plaži Žukotrlica.

Nakon toga, učenici će, u pratnji svojih nastavnika i drugih volontera,kao i uz podršku radnika preduzeća “Komunalne djelatnosti”, krenuti u akciju prikupljanja otpada od plaže Žukotrlica ka barskoj marini.

Svi učesnici akcije će dobiti promo material (majice, kačkete), a u cilju podsticanja takmičarskog duha za najvrednijie će biti obezbijeđene i simbolične nagrade.

Akcija čišćenja plaža će trajati od 10 do 12 sati. U isto vrijeme ronioci kluba “Južno more” otpočeće sa prikupljanjem podvodnog otpada u akvatorijumu barske marine. Centralno okupljanje svih učesnika, sumiranje učinaka i medijska prezentacija događaja biće upriličeni u prostorijama AD “Marina” Bar,sa početkom u 12:30 sati, kada će biti priređen koktel.

Komentari
Božo DPS
Božo DPS: Pozivam svu omladinu da se uključe u ovu akciju čišćenja plaža.Pokažimo šta je DPS i šta DPS znači u CG zajedno sa našim dragim predsjednikom kojeg unutrašnji i vanjski neprijatelji napadaju.
10.06.2019 05:17
Bastro St.Bar
Bastro St.Bar: Bravo za DPS.Molim da ovog ljigavca Boža upozorite da ne valja gluposti jer mi se želudac od njega okreće.
10.06.2019 05:29
Gano
Gano: Onog blavora Boža treba malo smirit.Bolje bi mu bilo da se primi za Đoku pozadinca i da organizira povorku ponosa kojima i on pripada
10.06.2019 05:32
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar