Ћирилица Latinica
02.04.2020.
Društvo

Iz Opštine Bar donirali preko 41.000 evra za borbu protiv virusa korona

Autor: Redakcija 4 Ostavite komentar

Donacija Opštine Bar, javnih funkcionera i službenika lokalne uprave u iznosu od 41.055€ uplaćena je Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti za borbu protiv epidemije korona virusa.

Za ovu svrhu Opština Bar je iz budžetske rezerve opredijelila 25.000 €. Donaciju u vrijednosti polovine svojih zarada dali su predsjednik Opštine Bar, potpredsjednici Opštine, glavni administrator, glavni gradski arhitekta, starješine organa lokalne uprave i službi, te direktori opštinskih preduzeća, ukupnog iznosa 11.055€.

Svoj doprinos su dali i odbornici Skupštine opštine Bar, gdje je mjesečnu nadoknadu od 200€ doniralo njih 25, i to odbornici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke, Liberalne partije, Socijaldemokratske partije i Građanskog pokreta URA.

Novčane donacije lokalne uprave i zaposlenih u opštinskim preduzećima, te odbornika Skupštine u Baru pokazatelj su odgovornog odnosa prema društvu, shvatanja ozbiljnosti situacije i čin solidarnosti s pojedincima i službama neposredno uključenim u borbu protiv širenja korona virusa u Crnoj Gori, saopštavaju iz Opštine.

Imajući u vidu značajno povećanu potrebu za nabavkom neophodne opreme za zdravstveni sistem i druge javne službe, i obezbjeđivanje uslova za adekvatno liječenje pacijenata, ova sredstva će biti dodatni činilac pravovremenog i adekvatnog odgovora grada Bara i čitave zajednice u podršci suzbijanju epidemije, zaključuje se u saopštenju iz Opštine Bar.

 

Komentari
Dino
Dino: E blago vama, dobro se sjetiste politucari
03.04.2020 22:45
Z. T. Z. Dina
Z. T. Z. Dina: Buregdzija nesto ne vidim tebe i ove tvoje ni eura vazno je kritikovati a ima li osnova koga briga.
04.04.2020 15:30
Gagi
Gagi: Front i SNP su prvi dali kad je rijec o Baru. I to naravno za Narodnu kuhinju Mitropolije crnogorsko-primorske a ne tamo nekom drzavnom NKT dje se I na ovu muku I bolest krade. Poslanicki klub DF je doduse dao tom NKT najpriie 10.000 pa onda jos 15.000 evra ali bolje da su I oni dali Crkvi za Narodnu kuhinju jer ce to lopovi iz DPS sekte da ukradu. E ne znam Becic sto nije dao nista za sada.
04.04.2020 16:32
Dino
Dino: Za ovog Z.T.Z zateznog ,,no shit,, Gagi ,,respekt,,za front i snp iako nisam za Vas, a pogotovo nisam za koverte
04.04.2020 21:38
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar