Ћирилица Latinica
04.11.2019.
Društvo

"KIPS" otvorio novi tržni centar u Baru, uposliće 50 radnika

Autor: Redakcija 4 Ostavite komentar

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i izvršni direktor "KIPS-a" Risto Drekalović danas su otvorili novi tzržni centar kompanije „KIPS“ u Baru, u kojem će biti zapošljeno 50 osoba, a u koji je uloženo oko pet miliona evra.

Izvršni direktor kompanije Risto Drekalović rekao je da se otvaranjem novog objekta doprinosi razvoju Bara.

„Na ovaj način doprinosimo razvoju Bara, a ovaj grad, u kojem smo prisutni već punih 20 godina, to i zaslužuje. To je grad sa velikom tradicijom, grad koji pamti vrijeme prije Hrista. To je grad čija kultura datira od prije nove ere, čega je potvrda maslina zasađena u četvrtom, ili petom vijeku prije nove ere. Maslinova grančica zasađena je na Mirovici, čije samo ime asocira na mir, sklad i suživot svih“, rekao je Drekalović.

On je rekao da se otvaranjem novog objekta obilježava 30 godina postojanja komapnije KIPS.

„Ova firma u 30 godina postojanja je stabilno razvijala biznis. Investirala je preko 42 miliona evra svoje ostvarene dobiti. Zapošljava 500 radnika. Prošle godine je ostvareno preko 63 miliona prihoda“, naveo je Drekalović.

Najveću vrijednost kompanije vidi u, kako je rekao, stabilnosti i sigurnosti.

„U ovih trideset godina postojanja smo uvijek redovno isplaćivali plate. Nikad plata zaposlenom nije kasnila. Sve takse prema državi, dobavljačima, bankama su izmirivane uredno. Najvećom vrijednošću smatram sigurnost, stabilnost i povjerenje. KIPS je sinonim sigurnosti i sama ta riječ asocirana to, jer je skraćenica od kvalitet i poslovna sigurnost“, zaključio je Drekalović.

Raičević je istakao je da je KIPS uspješna komapnija, čiji osnivači imaju ideje i znanje da šire poslovanja i viziju da stvaraju nove vrijednosti.

„Bogati poslovni istorijat KIPS-a sa značajnim priznanjima potvrda je da svi zajedno znanjem, trudom i zalaganjem, kao i podsticajima možemo stvoriti bolji i kvalitetniji ambijent za život i rad naših građana. Kad kažem svi zajedno mislim na preduzetnike, kompanije, poslovna i udruženja privrednika, kao i na državnu i lokalnu upravu, čiji je cilj generisanje što većeg rasta ekonomije“, rekao je Raičević.

Sa nivoa lokalne uprave će se, kako je rekao, dograđivati poslovni ambijent, stimulisati razvoj preduzetništva, uklanjati biznis barijere i stvarati normativno institucionalni okvir za razvoj biznisa i za bolju ekonomsku budućnost.

Raičević je istakao da je saradnja Opštine Bar i komapnije KIPS vrlo upješna „i vjerujem da će tako biti i ubuduće na obostrano zadovoljstvo“.

„Posebno me raduje činjenica što je ova kompanija prepoznala Bar kao tržište spremno da odgovori svim poslovnim izazovima i što je ova investicija od pet miliona eura već imala efekat na lokalnu ekonomiju. Ali prije svega me raduje činjenica što će u ovom objektu zaposlenje naći 50 naših sugrađana. Pored već 30 iz starog centra dolazimo do cifre od 80, ali sam siguran da ćemo, zajedničkim snagama, stvoriti preduslove da se u Baru u KIPS-u otvori još novih radnih mjesta“, rekao je Raičević.

Komentari
Đoka
Đoka: Dule jako razumije ovaj biznis. Ipak je završio prestižni fakultet u DU,doduše privatno vlasništvo, ako imaš para plati i vozi. Vlasnik tog fakulteta HR tajkun iz Imotskog u izbjeglištvu. Ruku na srce može samo da se smijulji i to je sve a gospodin Drek može da mu drži predavanje na visokom nivou.
04.11.2019 18:49
Banana MNE
Banana MNE: Lako je Ristu kad su ga Mugosa i ova banana drzava castili 4-5 miliona cijih para pa ovog sludjenog naroda koji placa greske sudstva i tuzilastva za necinjenje. Evo veceras spovode onog inspektora sto je primio mito sa lisicama na ruke za neku sicu a smije li ko Mugiju staviti lisice za grdne milione pa naravno da nesmije jer bi se onda otvorila pandorina kutija i onda bi Spuz bio mali kad bi Mugi propjevao.,, Oj narode stoko moja''. Kralj Nikola.
04.11.2019 23:10
Sandra
Sandra: Treba ga zvati SMJEŠKO stalno se smijulji a sa njegovim kvalitetama i znanjem skupa sa njegovim saradnici dotakli smo dno. On se smije a veliki maheri zgrću veliku lovu a za smiješka koja mrvica da se bolje smije
05.11.2019 11:36
Bimo
Bimo: Ma dajte molim vas ovaj cirkusant otvara poslovne objekte
07.11.2019 11:54
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar