Ћирилица Latinica
07.11.2018.
Društvo

Koštanijada, pa Maslinijada

Autor: Redakcija 1 Ostavite komentar

U barskoj opštini održaće se ovog mjeseca dvije tradicionalne manifestacije poljoprivredno-kulturne i promotivne manifestacije.

U subotu, 10.novembra, sa početkom u 11 sati u Ostrosu je najprije na programu XII "Koštanijada"

Uobičajeno već, proizvođači iz Krajine ponudiće autentične poljoprivredne proizvode ovog kraja, uz degustaciju pečenih i kuvanih kestena, kao i specijaliteta.

Očekuje se da će manifestaciji prisustvovati i gosti iz susjednih opština koji će, prema najavama, doći organizovano.

Organizatori ( MZ Ostros, Opština Bar i TO Bar) su najavili da će u kulturno-zabavnom programu nastupiti Myzafer Kolići, Dino Beharović sa orkestrom Omera Hodžića, popularna pjevačica iz Tirane Eranda Libohova i humoristička grupa "Gaz e Maraz".

TO Bar organizuje besplatan autobuski prevoz do i od Ostrosa. Polazak je u 9 sati, ispred sportske dvorane "Topolica, a povratak u 15 časova.

Ranije je najavljeno da će popularna "Maslinijada" biti održana 17. i 18. novembra u Starom Baru, pod zidinama drevnog grada.

Prioritet za izlaganje na Maslinijadi ove godine, imaće vlasnici maslinjaka koji posjeduju najmanje 50 starih stabala. Upućen je poziv zainteresovanima da se prijave za dobijanje štanda do 9. novembra, kada će biti organizovano izvlačenje brojeva. Takođe je upućen poziv i za ostale izlagače -vinare, pčelare, proizvođače suvenira i organske hrane, sa područja barske opštine, da se prijave za dodjelu mjesta, do 10. novembra, na brojeve telefona 069 667 315 i 069 037 196.

Organizatori saopštavaju da i ovoga puta proizvođači koji imaju kvalitetno maslinovo ulje i adekvatno održavaju svoje maslinjake i nove zasade, mogu učestovavati u takmičarskom dijelu festivala. Prijave za dodjelu nagrada, takođe se podnose do 10. novembra.

Radio Bar je objavio da će stručni žiri Maslinijade i ove godine nagraditi i vlasnike najljepše uređenih štandova.

Opština Bar je generalni pokrivitelj ove svetkovine, a tradicionalno je podržavaju i Turistička organizacija Bar, Kulturni centar, JP "Komunalne djelatnosti", Komunalna policija i Uprava policije-Područna jedinica Bar.

Maslinijada se u Baru organizuje 17. put zaredom.

Komentari
Vasko sa stare raskrsnice srbin
Vasko sa stare raskrsnice srbin: Treba podržati i pozdravi ovu manifestaciju kao i sve sto organizuje nvo ljepše sutomore kao i sve sto se organizuje ispred dvorca sto ga sagradiše karadjordjevici. Sve sto spaja narod i sto ne širi mržnju treba podržati.
07.11.2018 10:34
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar