Ћирилица Latinica
09.10.2020.
Društvo

Konačno povlastice za Crmničane za prolaz kroz "Sozinu"

Autor: Redakcija 4 Ostavite komentar

Nakon dvije godine realizovana je inicijativa Crmničana da određeni broj stanovnika koji rade u Baru dobije besplatne karte za prolaz kroz tunel „Sozina”, piše "Dan".

Na području Crmnice i zaselaka živi oko 1.200 stanovnika. Cijena putarine kroz tunel „Sozina” za putnička vozila je 2,50 evra u jednom pravcu. Besplatan prolaz kroz tunel za domaćinstvo s područja Crmnice značio bi uštedu od oko 150 evra na mjesečnom nivou.

Predsjednik Mjesne zajednice Crmnica Tomo Ukšanović naglašava važnost rješavanja ove dugo čekane inicijative kojom je mještanima koji su radno angažovani u Baru omogućen besplatan prolaz kroz tunel.

"Odbor MZ je sve odradio jednoglasno. „Monteput” je uplatio 30.000 evra i na poslednjoj sjednici odbora, nakon potvrđenih kriterijuma, 66 žitelja dobilo je mogućnost da besplatno putuju i vraćaju se s posla.

Ima onih koji idu na posao svaki dan, zatim onih koji rade po smjenama, zato smo i donijeli zaključak da taj broj bude od 10 do 50 prolazaka mjesečno. Nije uslov da se mora potrošiti za mjesec, nego je tako zasad, jer je nekome potrebno 10, nekome 20 ili 30, a ponekome 50 prolazaka.

Međutim, ponavljam broj prolazaka nije fiksan već postoji mogućnost dopune ukoliko nekom bude potrebno više za njegovo radno angažovanje u toku mjeseca. Za par sati ovaj probem se rješava sa preduzećem „Monteput” - kaže Ukšanović.

Član odbora MZ Ilija Marković (DF) kaže da je podnijeto oko 90 zahtjeva za ovu povlasticu.

"Odbor je odbio dvadesetak, jer nisu ispunjavali kriterijume. Šta će biti kada se potroše sredstva koja je dao „Monteput”, ne znam?! Članovi odbora će mjesečno kontrolisati koliko je ko iskoristio prolazaka. Ja ipak ostajem pri stavu da se prolaz kroz Sozinu umanji za mještane na jedan euro i tražićemo to od nove vlade"- kazao je on.

Nikola Dragišić, član odbora iz redova Demokrata, potvrđuje da su prvi Crmničani dobili besplatne karte za tunel.

-Za tih 66 korisnika uplaćeno je 6.000 eura. Po tome, s obzirom na to da imamo 30.000 eura, računam da imamo sredstava za pet mjeseci. A šta onda? Da li će „Monteput” da nastavi sa finansiranjem ovih potreba?

Kao i kolega Marković, i ja smatram da treba da se smanji cijena prolaza za sve Crmničane i da bude jedan euro. I ono što se ne smije zaboraviti jeste činjenica da na tunelu rade samo troje lica s područja Crmnice. Dakle, to su sve ljudi sa strane i to se mora ispraviti. Zato ćemo nastojati da se dolaskom nove vlasti svi prepoznati problemi riješe- kazao je on.

Na kraju mjeseca vrše uvid u svaku karticu

Ukšanović ističe da je odbor donio zaključak da se na kraju mjeseca izvrši uvid u svaku karticu korisnika.

"Na toj kartici će biti sve ono što nas interesuje, prije svega kad i koliko je ko koristio prolaz. Naš je cilj da sav opredijeljeni novac ide tamo gdje je namijenjen. Ako bude potrebno još novca, planirali smo da se obratimo „Monteputu” za još sredstava. Kroz mjesečni uvid u kartice utvrdićemo tačno kolike su naše potrebe - kaže on, naglašavajući da su mještani počeli koristiti besplatne karte krajem prošlog mjeseca.

Komentari
Vasilije
Vasilije: Sramna i za crmnicane ponizavajuca odluka da samo oni mogu koristiti ovu povlasticu a ne i svi zaposleni,koji zbog posla moraju prolaziti kroz tunel. Tunel je odavno otplacen i sluzi za Paracu i druge da pune dzepove i finansiraju sportove na muci osiromasenih!Srami se Paraca vjeciti drps strucnjaku!!!
10.10.2020 12:55
Vasilije
Vasilije: Barski portal zasluzuje sve pohvale i nagrade Bara i barana.
10.10.2020 13:00
Vasilije
Vasilije: Ponavlam komentar ,sto je sram a za ostaleu nadi da lokalni mocnici iz Crmnice nece sprijeciti stampanje privilegoanog besplatnog koristenja tunela Sozina za Crmnicane!Bruka zivi divijeja!!!
10.10.2020 13:10
Vasilije
Vasilije: I treci put sramota na vidjelo:"Za crmnicane dzabe a ostali da placaju Paraci haarac!!!!
10.10.2020 14:42
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
08.02.2021.
20
Krstolomci
03.02.2021.
21
E, moj Saša...
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar