Ћирилица Latinica
23.01.2021.
Društvo

Lalošević: Kao bivši sportista i juniorski reprezentativac SFRJ imam dodatnu motivaciju

Autor: Redakcija 8 Ostavite komentar

Vasilije Lalošević iz Bara je prije 20-ak dana preuzeo funkciju direktora Uprave za sport i mlade u ministarstvu koje je nastalo spajanjem četiri ministarstva u novoj Vladi.

Prioriteti na početku mandata su mu da se kandidatima za odlazak na Olimpijske igre pomogne da izbore vizu za Tokio, a planovi da stvori još bolji ambijent za razvoj sporta.

Lalošević je član SNP-a, nekadašnji poslanik i dugogodišnji funkcioner partije, ali i čovjek koji ima iza sebe sportsku biografiju.

Njegov odgovor na pitanja i pominjanje njegovog imena u priči o partijskom zapošljavanju glasi:

"Nemam namjeru da se pravdam, niti da iznosim detalje iz moje sportske biografije, ali, da – bavio sam se sportom. Bio sam juniorski košarkaški reprezentativac SFRJ, u generaciji Danka Cvjetičanina i Zorana Čuture...

Sa 19 godina sam doživio povredu koja me odvojila od terena, ali ne i od sporta i interesovanja za sport. Bio sam predsjednik KK Mornar iz mog Bara, a moji Barani znaju koliko sam doprinio klubu.

Meni ne treba ni priznanje, ni opravdanje, trudiću su da na ovom mjestu dam sve od sebe, da osvjetlam obraz ovoj instituciji i sa saradnicima pružim maksimalne uslove našem sportu i sportistima" - kazao je Lalošević za TV Vijesti.

Sada je Lalošević na važnoj sportskoj funkciji, čiji je osnovni zadatak da stvori ambijent za razvoj sporta u Crnoj Gori.

Za sada postoji prioritet, jer je 2021. - neočekivano olimpijska godina, a crnogorski sportisti tek ulaze u završne borbe za olimpijske vize.

"Trudićemo se da pružimo uslove našim olimpijskim kandidatima da obezbijede vizu za Tokio, vjerujem da hoće i da će nas dostojno predstavljati, jer su sportisti najbolji ambasadori", kaže on.

Lalošević je uvjeren da će i situaciji privremenog finansiranja, a i kada se usvoji budžet bit dovoljno novca za sportske potrebe u izazovoj godini, te da je finansijska podrška za prvi kvartal praktično obezbijeđena.

"Na dobrom smo putu da to i ostvarimo. Koliko sam informisan neće biti drastičnog pada u budžetu za sport, kada bude usvojen u martu"-kazao je Lalošević.

Ciljevi i planovi Uprave za sport i mlade, osim finansiranja sportskih saveza, vezani su za sportsku infrastrukturu, s tim da je realizacija kapitalnih projekata – poput dugo najavljivanog, a nikako realizovanog završetka bazena u Kotoru, ili fudbalskog stadiona na Cetinju, kao i atletskog stadiona u Podgorici - u nadležnosti drugih organa.

"Vlada je donijela odluku o formiranju Instituta za sportsku medicinu, kada bismo samo to uradili i završili, mogao bih da kažem da smo bili uspješni. Mi ćemo to uraditi u doglednom vremenu.

Pokrenućemo, vjerujem, i neke velike projekte, kao što je izgradnja atletske staze u Podgorici, imam ideju za Bar, koji je jedini primorski grad koji nema zimski bazen, a ima obezbijeđeno zemljište sa komunalijama.

Imamo i slučaj iz Andrijevice, gdje rukometaši Komova nemaju svoju dvoranu, već igraju u Bijelom Polju ili Beranama, a osvajači su Kupa. To su stvari koji planiramo da pokrenemo i završimo da ostanemo prepoznati po idejama i realizaciji, na čemu bismo svi mi, cijela zemlja, bili ponosni" - podvukao je Lalošević.

Lalošević je minulih dana razgovarao sa predstavnicima nacionalnih sportskih saveza, razgovore će nastaviti, a naredne sedmice srešće se i sa predsjednikom Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušanom Simonovićem, te prvim čovjekom Paraolimpijskog komiteta Igorom Tomićem.

Komentari
Saigrač
Saigrač: Izvanredan talenat je bio Vale i daleko bi dogurao da ga povreda nije unistila. Nismo na istim političkim relacijama, ali kao sportisti i poznavaocu sporta, posebno kosarke, skidam mu kapu. Dobar je bio i kao rukovodilac u klubu. Zelim mu srecu i uspjeh na novoj funkciji, pa da i svom Baru pomogne u daljem razvoju sporta.
23.01.2021 09:31
Sutomore_85
Sutomore_85: Ne poznajem ga niti znam išta o njegovoj biografiji ali mislim da je neko mlađi mogao na tu funkciju, neko ko je školovan a bez posla jer on već ima platu u opštinski parlament i kao glavni za snp za Bar... nego ako čita komentare nek zna da nama u Sutomore fali jedna uređena zelena površina sa igralištem za malu djecu ali i trim staza i teretana na otvorenom...
23.01.2021 09:55
Kosarkas
Kosarkas: Vale da se ispitat ko je smjenio trenera pionirske reprezentacije u kosarci zato sto je isao na Litije !
23.01.2021 10:03
MILOŠ
MILOŠ: Velika podrška za Vasilija. Da se pod hitno ispita Rukometni Savez i sredstva koja se nezakonito dijele Radoičiću i ostalim lopovima u tom savezu...
23.01.2021 11:06
STARI BARSKI LIBERAL
STARI BARSKI LIBERAL: Glavna preporuka mu je sto je citavog zivota bio i ostao na strani velikosrpske politike pljuvao po Crnoj gori i sad on i njemu slicni kolo vode. Sjutra da bude sudar u bilo kojem sportu izmedju srbije i Crne gore svi apostoli i ovi misevi po dubini zajedno sa premijerom bi navijali za srbiju to je stvarnost kuku nama s vama.
23.01.2021 13:09
Андро
Андро: Срећно, па да се изграде отворени и затворени базен у Бару!
23.01.2021 17:12
Лабуд
Лабуд: Подршка за комшију Лалошевића!
23.01.2021 18:54
Dzoni za kukavnog liberala
Dzoni za kukavnog liberala: Sve dok bude milogora navijacemo za srbiju
24.01.2021 12:34
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
08.02.2021.
20
Krstolomci
03.02.2021.
21
E, moj Saša...
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar