Ћирилица Latinica
30.01.2021.
Društvo

Načelnici spaljivali dokumentaciju ANB o nezakonitim praćenjima i prisluškivanjima

Autor: Redakcija 5 Ostavite komentar

Sva je prilika da će "perje da leti" u doskora zloglasnoj agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB) - izvoru najvećih nepočinstava u novijoj istoriji Crne Gore.

Naime, nedavno imenovina direktor ANB-a Dejan Vukšić podnio je krivičnu prijavu protiv nekoliko visokih službenika Agencije, među kojima su, kako nezvanično saznaje "Dan", i načelnici D.G. i L.B.

Prijava je sačinjena na osnovu operativnih radnji službenika ANB-a i proslijeđena Specijalnom državnom tužilaštvu.

Koliko se lica našlo na tom spisku javnosti nije poznato, ali ono što je izvjesno jeste da je Specijalno državno tužilaštvo formiralo predmet po prijavi u kojoj je izražena sumnja da su ta lica učestvovala u nezakonitim radnjama, među kojima je i uništavanje strogo povjerljivih dokumenata, piše "Dan".

Specijalno tužilaštvo, na čijem je čelu Milivoje Katnić, poslalo je tim licima pozive za saslušanje u svojstvu građana na okolnosti nestanka i uništenja povjerljivog materijala.

Iz Specijalnog tužilaštva nezvanično su potvrdili ovu informaciju, ali nisu željeli da je komentarišu i da saopšte bilo kakve detalje, s obzirom da predmet nosi oznaku tajnosti.

Izvor upućen u slučaj uništavanja dokaza potvrdio je da je predmet formiran i da je u fazi izviđaja.

Sva lica koja će se izjasniti na navode iz krivične prijave biće predmet provjere tužilaštva, koje će nakon svih prikupljenih dokaza odlučiti da li je prijava osnovana ili ne.

Pored sumnji u uništavanje dokumentacije ANB-a neposredno nakon izbora održanih 30. avgusta prošle godine, premijer Zdravko Krivokapić vjeruje da je uništen i veliki dio vladine dokumentacije od 2016. do 2020. godine.

Šef ANB-a Dejan Vukšić kazao je u izjavi za "Dan" da se radi o tajnom predmetu i da ne može ništa da kaže tim povodom.

“Ne želim ni na koji način da narušim bilo šta”, rekao je Vukšić.

Od imenovanja za v.d. direktora ANB-a, on je smijenio više načelnika sektora u toj agenciji: Luku Bulatovića, Danila Grozdanića, Mirka Milovića, Miloša Vujisića, Snežanu Zarubicu, Sandru Samardžić, Dejana Tomovića, Bojana Vukčevića i Iliju Živanovića.

Komentari
Bartula
Bartula: Ruka pravde ide i ka iliji Živanoviću, crnoj kutiji Bara i primorja. siguran sam da novo časno rukovodstvo već ima dovoljno materijala za njegovo procesuiranje i sve nedozvoljenje radnje prisluskivanja i svacega jos. Ocekujemo da javnost bude obavijestena ko je i zbog cega sve pracen od strane ANB bande koja je kupovala glasove, dovodila strance sa zapada da glasaju za izdajnike iz DPS-a, radila sverc cigara i droge. Bar je prednjacio u tome, a sada na odgovornost svi. Svi. ANB, UP, svi nacelnici i komandiri, bivsi i sadasnji.
30.01.2021 09:19
Selim
Selim: U kakvim su odnosima živanović i spičo, zna li ko ?
30.01.2021 09:41
Danilo
Danilo: Unistavanje dokumentacije je tesko krivicno djelo, ne smije biti pošteđenih među tim zlikovcima koji su proganjali narod
30.01.2021 09:43
Paladin
Paladin: Monstrumi iz ANB-a, dođe mečka i pred vaše kuće. Naše ste iskopavali, a sad da vidimo...
30.01.2021 09:49
Trajo
Trajo : Pravda je spora al dostizna svi ce polako dobit sto su zasluzili da vidimo koga su cuvali da radi po baru sta hoce pojedine tajkune barske i sutomorske gradjevinare a ne samo oni nego i barski sud tuzilastvo i katastar sve organizovano
31.01.2021 13:43
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
08.02.2021.
20
Krstolomci
03.02.2021.
21
E, moj Saša...
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar