Ћирилица Latinica
04.08.2019.
Društvo

Naš najbolji košarkaš i NBA zvijezda na rumijskoj Liturgiji

Autor: Redakcija 8 Ostavite komentar

Juče je u Rumijskoj crkvi služena Liturgija, koja će ostati upamćena prvenstveno po tome što je jedan od dvadesetak koji su joj prisustvovali bio najbolji crnogorski košarkaš i NBA zvijezda Nikola Vučević, kazao je za IN4S protojerej Jovan Plamenac, paroh barski i starešina obnovljene crkve na vrhu Rumije.

Vučevićev dolazak na Rumiju iznad njegovog grada, pozdravljen je brojnim komentarima oduševljenja i podrške

Ovaj pohod Rumijskoj crkvi posebno je bio značajan Tomu Steviću, koji upravo završava Medicinski fakultet u Podgorici, a u isto vrijeme na drugoj je godini Teološkog fakulteta u Beogradu. Bio je veoma uspješan karatista a sada je trener karatea i alpinista je koji se ispeo na Mont Blan… Ovo mu je, kaže otac Plamenac, bio stoti izlazak na Rumiju!

Današnja Liturgija bila je sabranje pravoslavnih hrišćana iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore: Željko Budimir, viši asistent na fakultetu političkih nauka došao je iz Banja Luke, tu su bili i advokat, i arhitekta, i policijski inspektor u penziji sa dva sina, i prvi oficir broda, i teolog, i modni dizajner…

Po završetku Liturgije, Aleksandar Čapko iz Novog Sada ispred Rumijske crkve poletio je paraglajderom i spustio se na stadion u Baru.

Monahinje manastira Svetog Sergija Radonješkog, u Veljim Mikulićima, na obroncima Rumije, za poklonike koji su bili na Liturgiji u Rumijskoj crkvi, kao i svaki put, pripremile su ručak.

Komentari
Odza Veilji
Odza Veilji: E blagoš nama baranuma ... dakle : Banja Luka i okolna sela ... ps Nikoli ni trunke ne prigovaram on je naš Zubac!
04.08.2019 11:36
VULE. VU
VULE. VU: Bravo za Nikolu nek bude bar jedan baranin medju tim crnogoskomrzcima od Banja luke na ovamo. Pope nicija nije do zore gorela dace bog da opet na vrh rumije idu sve tri vjere kao nekad.
04.08.2019 13:54
BANJO
BANJO: NIKOLA JE KUC,PA ONDA ZUPCANIN.PRVO JE COVJEK.NIKO VI NE BRANI ,NI SADA,DA PENJETE RUMIJU.NESTO DRUGO VI SMETA.MRZITE SVE STO MIRISE NA PRAVOSLAVNO,A SRPSKO.UBICE VAS MRZNJA.OCE JOVANE ,SVE TI CVJETALO.NOSIS LUCU SLOBODE U TESKOM VREMENU,ALI KUCA TI GA DAJE.SAMO TAKO!!!
04.08.2019 16:59
mikulici
mikulici: Ovo je za Nikolu bio dobar fizicki Trening,nego sto bese za (rucak) moze bit i ja dodjem sledeci put.
05.08.2019 22:38
bećir
bećir: A isto je moga bez ove rabote.
10.08.2019 09:28
Božo
Božo: Za Bećira, ah bez svih budalaština bi se moglo.Bog mu je dao pare bez pameti,i to nije u redu
13.08.2019 06:49
Vox
Vox: Ovo je u redu,ali kako moze da igra za kvazidrzavu koja mu proganja tu istu Crkvu,jezik i narod?
13.08.2019 18:42
Za Voxa
Za Voxa: Odakle ti bijase baba pa si tako pametan. A u koju ti drzavu zivis???. Ajde mrco ne palamudi pametniji si kad nista ne kazes nego kad lupetas razne gluposti.
13.08.2019 21:31
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar