Ћирилица Latinica
20.10.2019.
Društvo

Nagrada "Zlatno pero" Gojku Raičeviću

Autor: Redakcija 7 Ostavite komentar

Urednik popularnog portala IN4S Gojko Raičević dobitnik je nagrade „Zlatno Pero“ Društva novinara Vojvodine.

Vojvođanska novinarska asocijacija uručila je nagrade „Zlatno pero“ trojici kolega koje su, prema ocjeni Upravnog odbora, svojim višegodišnjim angažmanom dale značajan doprinos novinarstvu na srpskom jeziku.

Ovogodišnji dobitnici priznanja pored Raičevića su i Miodrag Ilić i Zoran Šećerov, a povelje i zlatna pera uručena su im na svečanosti u Arhivu Vojvodine.

Priznanja uglednim novinarima uručili su na svečanosti u Arhivu Vojvodine, predsjednik i potpredsjednik Društva novinara Vojvodine, Petar Kočić i Željko Savić.

U obrazloženju odluke, navedeno je da je Upravni odbor Društva novinara Vojvodine duboko  uvjeren da ovogodišnja nagrada „Zlatno pero“ pripada kolegi Raičeviću ponajviše zbog njegovog izuzetnog doprinosa ostvarenju profesionalnih i, u krajnjoj liniji, demokratskih ideala – ljudskim pravima i slobodi medija.

"Slobodni smo da kažemo da je njegov angažman svojevrstan putokaz svim drugim kolegema u ovoj oblasti. On je u srpskom medijskom prostoru za kratko vrijeme postao simbol međeša istine o koga se razbijaju totalitarizam, manipulacija i nesloboda. Svojom ličnom i profesionalnom hrabrošću i istrajnošću kolega Raičević svakodnevno o tome svjedoči. Prije svega kao osnivač i urednik informativnog veb portala sa višeznačnim nazivom IN4S (Infors) , koji je počeo sa radom 6. maja 2008. godine.

Od sajta je izrastao u veoma uticajan medij koji je primarno fokusiran na području Crne Gore. Pored toga ovaj portal intenzivno prati dešavanja u regionu i svijetu, i to u oblastima kulture, sporta, nauke i tehnologije.

Pravovremenost, sadržajnost, a posebno isticanje onih detalja javnog i političkog života koji nisu na listi interesovanja „mejnstrim” medija, postali su vodeća obilježja uređivačke politike IN4S-a, koja je nagrađena stalnim i dinamičnim rastom posjeta.

Ono što IN4S posebno izdvaja kao medij je jaka kolumnistička linija sa veoma cijenjenim i citiranim analizama, kako u ostatku internet zajednice, tako i u sferi politike" - kaže se u obrazloženju odluke o dodjeli nagrade našem kolegi.

 

Raičević: U regionu i svijetu nagrade, u Crnoj Gori teror i pritisci

Raičević je, primajući nagradu kazao da dok dobija nagrade i priznanja za svoj rad u Novom Sadu, u Crnoj Gori dobija presude, tužbe, prijave i prijetnje.

"Dolazim iz jedne male redakcije na koju sam izuzetno ponosan, kako na današnji sastav tako i na svakog od kolega koji su ili češće koleginica koje su za proteklih 11 godina dale doprinos da ja danas primam priznanje za koje su upravo oni najzaslužniji.

Moram da odam zahvalnost vojvođanskim kolegama koji su prepoznali IN4S i već po drugi put ove godine primam značajno i dragocjeno priznanje u srpskoj Atini" - kazao je Raičević, koji je i na čelu Udruženja Crmničana "13 jul".

Prije manje od pola godine u manastiru Sisatovac Raičević je dobio „Belu golubicu“, godišnju nagradu Tesla global foruma, a danas „Zlatno pero“ Društva novinara Vojvodine.

Kako kaže, za isti period u Srpskoj Sparti dobio je više sudskih pisama, presuda, tužbi, prijava, prijetnji....

"Tako da ovo dragocjeno priznanje dolazi kao melem, lijek, – kuraži i daje podstreka za dalji rad – meni i redakciji koju vodim već dvanaesta godina", poručio je Raičević, zahvališvi se u svoje i ime redakcije IN4S-a na nagradi. 

 

Komentari
Bratstvo Lekovića
Bratstvo Lekovića: Srećni su Godinje i Crmnica što te imaju. Ti si Gojko ponos svih u Crnoj Gori koji se nijesu prodali za šaku priganica. Srećna ti nagrada i na čast neka ti služi veliki sine ove nesrećne države.
20.10.2019 10:54
Aco
Aco: Jednom riječju - CAR!
20.10.2019 11:46
Božo
Božo: Bratstvo Lekovića imaju i carinika Gojka&femili. sa kojima se ponose
20.10.2019 13:43
Mazac
Mazac: Ruke ti se zlatilie
20.10.2019 14:38
Mali Radoica
Mali Radoica: Veliki sine ove nesrecne drzave. To napisa jedan predhodnik ja bih dodao bas je nesrecna ova drzava kad ima ovakve lauerate koji dobijaju nagrade u drugoj drzavi pljujuci sopstvenu drzavu dje je rodjen on i svi njegovi i dje pocivaju i dje ce i ovaj dobitnik pocivati.Aferim ti ga nesretni sine ove nesrecne drzave.
21.10.2019 02:18
Ikica
Ikica: Bravo Gole. Ko te ne voli neka ti se upeca za miraša
22.10.2019 10:33
Migo
Migo: Ko te voli nek izvoli
02.11.2019 16:25
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar