Ћирилица Latinica
11.06.2019.
Društvo

Namjesnik barski o. Slobodan Zeković: Ustanimo u odbranu svetinja, svi za Podgoricu!

Autor: Redakcija 10 Ostavite komentar

Arhijerejski namjesnik barski, protojerej - stavrofor Slobodan Zeković, kazao je da se sveukupnoj javnosti uputi apel i glas protesta zbog tog najavljenog bezakonja u vezi sa predlogom Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

"Neophodno je da ustanemo u odbranu naših svetinja, naše Svete crkve, kako su to radili i naši preci kroz vjekove. Tim povodom ispred Hrama Svetog Jovana Vladimira biće organizovan i prevoz za sve one koji žele da pođu na Trojičindanski sabor zakazan za 15 jun u hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici" - poručio je o. Zeković.

U osvrtu na iskušenja koja se ovih dana pripremaju na Crkvu Božiju u Crnoj Gori, kroz najavljeni zakon o slobodi vjeroispovjesti, on je rekao da  ovaj zakon, nažalost, u 21 vijeku vraća u ono vrijeme revolucionara, kada su od Crkve Božije i naroda Božijeg otimali imovinu, otimali hramove pretvarajući ih u magacine i štale.

"Današnji vlastodršci i zakonodavci i danas pripremaju  jedan isti takav zakon, kojim hoće da od Pravoslavne crkve – Svetosavske oduzimaju imovinu i hramove. Istu onu imovinu koju je pravoslavni narod kroz vjekove zavještavao svoj majci Crkvi" - istakao je namjesnik barski.

Tim povodom, kazao je otac Slobodan, Mitropolit Amfilohije i ostali episkopi Crkve  koji imaju eparhije u Crnoj Gori sazvali su veliki crkveno-narodni sabor za 15. jun 2019. godine u Glavnom gradu Crne Gore.

Komentari
MIRJANA
MIRJANA: DA BRANIMO NJIHOVE DZEPOVE KOJE SU PUNILI DO SAD, I SRBIJANSKI BUDZET....?
11.06.2019 13:46
Laki
Laki: Mirjana ti si blavor. Ne moraju katolici ali pravoslavci pravi ce ici svi u subotu u Podgoricu.
11.06.2019 19:17
Božo
Božo: Za Mirjanu, u potpunosti se slažem s vama...
11.06.2019 20:27
Za Mirjanu
Za Mirjanu: U pravu si Mirjana 100% to njih boli Ostrog je za njih zlatna koka godisnje prihoduju 2-3 meleona a drzava Crna gora od toga nema ni euro. Ako neko otvori obican kiosk treba mu gomila papira PA fiskalna kasa pa razne inspekcije PA kazne a ova bradata gospoda od toga nema nista a koriste naseg sveca Slava mu I milost da prave hotele po primorju dje takodje neplacaju nista. Posto Sam ja isao pod Ostrog 80tih Kad su tamo isli pravi vjernici Kad vas niko nije pitao ni koste ni sto ste spavalo se ispod vedrog neba ko nije uspio da uhvati neki krevet. A sada se nazalost sve komercijalizovalo tako da se I Voda prodaje e u tome je problem sto moraju da vrate oteto. Nego sto eviva Montenegro.
11.06.2019 21:06
BANJO
BANJO: ZA OVU MIRJANU,KAKO PRAVO ZBORILA,TAKO TI GA BOG DAO.AKO TE NIJE SRAM,KAKO SE BOGA NE BOJIS.VJEROVATNO SI SAMA,INACE BI RAZMISLJALA O POSLEDICAMA.SVAKOGA BOG NAGRADI PO ZASLUZI PA CE I TEBE.SAMO POLAKO!!!AMIN.
11.06.2019 21:27
ZA BANJA
ZA BANJA: ISTO SI KO DA TE AMFILOHIJE PRAVIO POCEO SI DA KUNES I PROKLINJES LJUDE PO OVOM PORTALU A MOZES DA NAM PLJUNES POD PROZOR I MENI SVIM MOJIMA. AKO TEBE BOG NAGRADI PO ZASLUZI IDES ZAJEDNO SA RISTOM SOTONOM U PAKAO. SVAKOM PO ZASLUZI KAKO TI SAM KAZA.
12.06.2019 10:59
BANJO
BANJO: NE DA TI PLJUNEM POD PROZOR ,NEGO PRAVO POSRED LICA OLOSU.TI VLADIKU DA NAZIVAS SOTONOM,SKOTE!HRABAR SI NA PISANJU,A U STVARI KUKAVICA I JAJARA.JEDNOM SI IZGUBIO OPKLADU I NIJESI SMIO DA SE POJAVIS.BIJEDO LJUDSKA.SASUO BIH TI JA ARGUMENTE U NOS.NECES DOBRO PROCI VRIJEDJAJUCI NASEG MITROPOLITA.ZAPAMTI.VI PRIZNAJETE SAMO SILU ,PRAVDE SE BOJITE.JADO JADNI.
12.06.2019 18:52
ZA. NESOJA
ZA. NESOJA: BARABO JEDNA PRVO NICIM IZAZVAN VRIJEDJAS JEDNU ZENU PROCITAJ NESOJU STA SI SVE NJOJ NAPISAO PA SE MOZDA ZASTIDIS NORMALNO AKO IM AS OBRAZA. KAD TI COVJEK ODGOVORI TVOJIM RECNIKOM ONDA ZAPJENUSIS TI NEKOGA NAZIVAS OLOSEM I SKOTOM TI SI OBICNA FUKARA, GNJIDA LJAPA NISTAROBA. NIJE TI MILO KAD TI NEKO RISTA NAZOVE SOTONOM A POSTO STALNO PRICAS O NEKIM ARGUMENTIMA NEZNAM KOLKO SI SPOSOBAN DA PAMTIS KAKO JE ON NAZVAO CRNOGORCE KOJI NISU SRBI REKO JE KOPILAD PA KAKVIM SVE POGRDNIM IMENIMA NAZIVATE NASEG VLADIKU I VASEG BUDUCEG MIRASA A TAKVIH BISERA OD RISTA SOTONE IMA MNOGO DA TI NE NABRAJAM ZATO CUTI FUKARO I NEJAVLJAJ SE VISE I NE VRIJEDJAJ SVE ONE KOJI NE MISLE KAO TI A AKO VEC VRIJEDJAS NE PJENUSI KAD DOBIJES ADEKVATAN ODGOVOR SMRDI BUBO RISTOVA FUKARO. ZIVJELA C. G MILO I MIRAS A VI NA TRAKTORE PA PRAVAC SRBIJA. THE END. SAMO TI NASTAVI DA LAJES ISPD NIVOA MI JE DA STOBOM POLEMISEM. SARAP MISU U RUPU.
13.06.2019 08:55
Za Redakciju
Za Redakciju: Postovana redakcijo molim vas zastiti te Nas od ovog Banja I njemu slicnih Buzdovana bilo koja Tema oni vrte jednu te istu pricy ko pokvarena ploca.
13.06.2019 11:58
BANJO ZA NESOJA
BANJO ZA NESOJA: JA SAM SRBIN ,NIJESAM SRBIJANAC.TI SI OLOS I TO SE VIDI.JA DA IDEM U SRBIJU NA TRAKTORU,TAJ FILM NECES GLEDAT,A ZA OVO STO SI NAPISAO BI DA JE SRECE ,TREBAO BITI UHAPSEN ,PO HITNOM POSTUPKU.NESOJU OD NESOJA.STO BIH TI NAPISAO MALO BI BILO.BICES NAGRADJEN OD OVOGA GORE,BIGARO.JEDAN ISTI PISE POD DVA PSEUDONIMA.TOLIKO O TVOJOJ HRABROSTI.SVAMA SE MORA I VULGARNO ,NEGO KAKO..ZIVIO NAS VLADIKA NA MNOGAJA LJEYA,A TI U TOR.
13.06.2019 14:15
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar