Ћирилица Latinica
21.01.2019.
Društvo

Nastavljen protest, učenici i profesori udruženo protiv gradnje vrtića

Autor: Redakcija 2 Ostavite komentar

Učenici Gimnazije "Niko Rolović" i drugih srednjih škola, okupili su se danas u velikom broju na mjestu gdje je prije nekoliko dana, gotovo u tajnosti, posječeno 80 čempresa starih više od devet decenija.

Đaci, podržani profesorima i jednim brojem građana, simbolično su zasadali mladi čempres u krugu gdje je planirana gradnja vrtića.

Oni su, takođe, svojim tijelima danas spriječili radnike da postave novu limenu ogradu oko uništenpog parka.

Podsjetimo, kamen temeljac za izgradnju vrtića u Baru, vrijednog oko 2,5 miliona evra, postavljen je 15. oktobra prošle godine.

Tome se usprotivila grupa građana, mnogi politički subjekti i NVO, navodeći da podržavaju plan izgradnje vrtića, ali nikako na tom mjestu.

U međuvremenu su predstavnici građanske Inicijative podnijeli tužbu Upravnom sudu kojom traže ukidanje Rješenja Ministarstva održivog razvoja i turizma kojim je izdata građevinska dozvola za izgradnju dječijeg vrtića i jaslica, nakon što su većinom glasova, uprkos nepodijeljenoj podršci javnosti zahtjevu Grupe građana, odbornici vladajuće koalicije odlučili da ipak daju podršku odluci da se vrtić izgradi na spornoj lokaciji.

 

Foto: Fejsbuk

Komentari
BUDJENJE
BUDJENJE: Toliko hrabrosti od akademske zajednice i maloljetnih lica koja jos nisu stekla pravo glasa da sam zaista srecan. Nekako me obradovalo sto sam baranin citajuci da je neko svoja tijela postavio da brani nesto sto je opste dobro a ne licna imovina. Ovo je jedina lekcija hrabrosti, etike i moralne odgovornosti, danas u cijeloj Crnoj Gori i cast mo je sto dolazi iz Bara. Postavili su svoja tojela da brane istoriju, i uspomene nas starijijh, a mi stariji smo toliko posrnuli moralno da treba da se stidimo. Treba da se stidimo sto smo dozvolili u Baru da nam jedan Mkco Orlandic, covjek prljavih ruku iz brojnih afera, jedan minipulator, intrigant i zao covjek, pa zatim jedan Cakan, tezgaros obican drzi lekcije i principijelnosti i gradjanskoj svijesti, da na jedna Tanja Spicanovic preko policijkse klike sa svojim suprugom sve ovo priedjuje, a on suflira malo sa SD malo DPS, malo s SDP, a brat od tetke mu je Viceguverner Veloibor Milosevic, i da ne pominjem. On je taj Drago Spicanovic koji je pokriovao ovaj genocid. Nije vo ekocid nego genocid na gradjanim i njihovim duhom. Ostalu bandu polupismenu, retardiranu, nerealizovanu necu da pominjem. Razne inspektore, direktore, komunalne inspektore, sekretare, sve da ih pokupis na gomilu ne mozes da sastavis jednog civilizovanog gradjanina. Svaka cas za profesore i djake gimanzije i sve ostale hrabre Barane. Dok narko dileri otvaraju lokale po Baru i saradjuju ss kim treba, truju omladinu prodaju im drogu, kreiraju od njih male dilere i stvaraju mrezu, policija izvlaci gradjane sa civilizovanih protesta, Sram vas bilo.
22.01.2019 08:35
Vido-Vit
Vido-Vit: Raičević ako ima ista u glavu i ako želi da izgradi svoj autoritet, mora da raskinek koaliciju sa Orlandicem i izglasa mu nepovjerenje, da ga bukvalno iscjera iz Opstine jednom zauvijek. Ako ne vidi da mu je ovaj smjestio pricu onda je budala. Inace on neka podnese ostavku i kaze izvinite sugrađanji vezane su mi ruke nemam snage da se iyoborim sa ovom banodom koja me okruzuje
22.01.2019 08:47
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar