Ћирилица Latinica
12.06.2019.
Društvo

Opština "čisti" vozni park: Mijenjaju staro za novo, uz doplatu od 240 hiljada

Autor: Redakcija 3 Ostavite komentar

Opština Bar krenula je u obnovu voznog parka, a za trgovinu 24 službena vozila namjerava da utroši skoro 300.000 evra, pišu "Vijesti".

Ovaj medij navodi da su se iz Opštine odlučili na racionalizaciju voznog parka i zamjenu starih vozila za nova zbog značajnih sredstava koje su svake godine trošili za održavanje, servisiranje i registraciju vozila koja su stara od 11 do 20 godina.

"Nakon završenog postupka ukupan broj vozila koji sada broji 30 automobila će biti smanjen i brojaće 24, troškovi registracije će se smanjiti do 33 odsto, a troškovi održavanja i servisiranja će biti svedeni na minimum”, objašnjeno je iz Opštine Bar.

Takođe navode da se prodaja starih i kupovina novih vozila  vrši za 10 od ukupno 15 organa lokalne uprave i službi, kojima su službena vozila neophodna zbog nesmetanog obavljanja poslova iz svoje nadležnosti, sa posebnim akcentom na nabavku vozila za Komunalnu policiju i inspekciju i poresku i turističku inspekciju.

 Opština namjerava da u ovu trgovinu uloži 240.000 evra a malo više od 52.000 evra očekuje od zamjene 30 starih službenih vozila.

Najavljeno je da će se na javnom tenderu izvršiti prodaja starih službenih vozila po sistemu "staro za novo" na način što će ponuđači biti dužni da prilikom podnošenja ponude za kupovinu starih vozila dostave ponudu za nabavku 24 nova službena vozila u skladu sa tenderskim uslovima, a Opština će izvršiti doplatu do najniže ponuđene cijene za njihovu nabavku.

 Među tih 30 vozila nalaze se jedan “audi”, četiri “folksvagena”, pet “zastava” i 20 “škoda”.

Najjeftinije među njima su četiri “zastave 128” iz 2002. godine procijenjene na po 106 evra, a najskuplji četiri godine mlađi “audi a6” (BR CG001) procijenjen na 5.583 evra.

 

Komentari
Robin hud
Robin hud: Sramota je I grehota kupiti nova vozila ovim komunalnim policajcima I raznim inspektorima, sve vise od bicikla za njih je bacena Para. Na sve stranedivlje deponije, svaki Dan gore stare gume oni se vozikaju po Gradu a nevide da se po trotoarima nemoze proci od parkiranih auta, na svaki cosak divlja gradnja oni grehote nista ne vide vec cekaju da gradjani postanu spijun I I da rade njihov posao to su obicni lezi lebovici PA neznam gospodine Raicevicu kojim povodom ih nagradjujete oni su nagradjeni samim Tim sto ste ih zaposlili da lelemudaju po opstini I da se vozikaju I Jo's za to primaju I platu.
13.06.2019 09:46
Građanin
Građanin: Bicikla bi ja njima svima dao da voze, jer se od naših para vozikaju i luksuziraju a ništa ne rade... Te 300.000e bolje da utroše za pasarelu u Šušanj i još jednu u Sutomore, ili za azil za pse, ili nabavku novih kamiona za komunalno i td.
13.06.2019 11:33
Stari opstinar
Stari opstinar: Gospodine gradonacelnice Raicevicu. Svojevremeno Nas je bilo upola manje zaposljenih a znao se red I ko sto radi a post ste vi mlad momak PA slabo pamtite ta vremena popricajte Malo sa ovo Malo starijih opstinara KAKO je to tada bilo tacno se znalo ko kosi a ko vodu nosi. Kazete da su vam auta stara 20setak godina PA sta Onda 80 posto vasih sugradjana vozi takva auta I dobro I'm sluze, kazete skupo odrzavanje PA normal no Kad vam se serviseri Koji su svama u talu ugradjuju 200-300%. Bolje dajte polovinu tih Para u humanitarne svrhe nego sto cete nagraditi te neradnike ponasajte se bar vi domacinski ima vam po kome doci. Pozdrav.
13.06.2019 12:22
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar