Ћирилица Latinica
21.01.2020.
Društvo

Sa svih strana podrška barskim vatrogascima - herojima

Autor: Redakcija 16 Ostavite komentar

Podsjetimo, vatrogasci iz Bara – Bojan Rukavina, Vladimir Đuranović i Nikola Đuranović odbili su da asistiraju policiji u suzbijanju protesta pravoslavnih vjernika koji nisu prihvatili Zakon o slobodi vjeroispovijesti, pa je protiv njih zbog toga pokrenut disciplinski postupak

******************************************

U Baru je održan sastanak Izvršnog odbora Strukovnog odbora vatrogasaca-spasilaca Crne Gore na čelu sa predsjednikom Ratkom Pejovićem, a povodom pokretanja disciplinskog postupka protiv trojice vatrogasaca iz
vatrogasne jedinice Bar zbog odbijanja nezakonitog naređenja.

Podsjetimo, vatrogasci iz Bara – Bojan Rukavina, Vladimir Đuranović i Nikola Đuranović odbili su da asistiraju policiji u suzbijanju protesta pravoslavnih vjernika koji nisu prihvatili Zakon o slobodi vjeroispovijesti, pa je protiv njih zbog toga pokrenut disciplinski postupak.

„Na sastanku je od strane Izvršnog odbora Strukovnog odbora vatrogasaca-spasilaca nakon upoznavanja sa argumentima od strane okrivljenih vatrogasaca odlučeno da se pruži bezuslovna podrška pomenutim kolegama koji su bili izloženi nezakonitim postupcima i pritisku od strane komandira Službe, navodi se u saopštenju Strukovnog odbora vatrogasaca – spasilaca Crne Gore.

Naime, kako dodaju, od vatrogasaca je traženo da izvrše intervenciju za koju nijesu obučeni, za koju nijesu adekvatno opremljeni, bezbjedonosno zaštićeni i koja takođe ne spada u njihovom opisu poslova shodno zakonskim propisima koji tretiraju ovu oblast.

„Takođe, komandir Službe Amir Muslić zahtjevom za angažovanjem nije primijenio obavezan način procedure prilikom njihovog angažovanja u spornom slučaju. Na sastanku je donijeta odluka da se uputi poziv svim vatrogascima-spasiocima u Crnoj Gori da daju javnu podršku svojim kolegama iz Službe zaštite i spašavanja Opštine Bar iz razloga što se u budućnosti svakom vatrogascu-spasiocu može desiti ovakva ili slična nepravda gdje dolazi do izražaja samovolja pretpostavljenog“, pojasnili su.

Prisutni su konstatovali ispravnost odluke podrške kolegama od strane svih članova Službe zaštite i spašavanja Opštine Bar, gdje sama podrška u sebi nije imala bilo kakvu nacionalnu, političku ili vjersku konotaciju.

„Konstatovano je da će Strukovni odbor vatrogasaca-spasilaca Crne Gore, zatim predsjednik Sindikata i predsjednik skupštine Sindikata Uprave i pravosuđa Crne Gore u svom punom kapacitetu zastupati interese kolega protiv kojih je pokrenut disciplinski postupak kao i naravno interese i svih drugih vatrogasaca-spasilaca Crne Gore“, zaključeno je.

(IN4S)

Komentari
Dado
Dado: Kraljevi ! Voli vas Crna Gora !
21.01.2020 10:14
Sta je bilo bre
Sta je bilo bre: Lako se kurciti u 21 vijeku odbijete da izvrsite naredjenje i svi vas hvale a vama rastu uva e kad dodje da se diciplinski odgovara onda vristite ko damjanov zeleko i umjesto da budete dosledni i prihvatite kaznu pa bilo kakva da je onda se angazuje strukovni sindikat moli kumi e tako rade samo babe a ne momci brkovima do iza uviju.
21.01.2020 10:52
crvanj
crvanj: Kad nedje gori i nas "Gradjane"zovu ,mozemo i zakonski biti gonjeni ako kazemo"Ne" ,sam sam iso kod sudije za prekrsaje,nijesam se pojavio na"Zborno"mjesto.Dali sam ja imao opremu i bijo "Strucno" sposoban? To niko ne pita!! Oni nijesu zvali Vatrogasce ta "Tucu" narod.Tako da im ne odobravam "Postupak"
21.01.2020 11:08
Aleksandra
Aleksandra : Neka ste odbili, pokazali ste da mislite svojom glavom i na tome kapa dole za vas. To nije u opisu vaseg posla lepo i pise u ovom clanku. Svaka cast momci!
21.01.2020 12:31
Filip
Filip: Hitno tim kretenima dati otkaz pa neka urlaju ulicama Bara. Primili smo ih u naš grad a sad se ponašaju kao zadnja stoka. Mene pozivaju da sam vrata vezano žicom, kakve veze ima sad ih više ne vežem nego ih zatvaram sa električnom bravom.
21.01.2020 14:53
za Filipa
za Filipa: Ljubomora.!!!
21.01.2020 17:05
Za Filipa
Za Filipa: Crni Fićo, zatvori se u kafanu i ćuti
21.01.2020 19:47
Sestanska posla
Sestanska posla: Ako je to taj Filip taj u kafanu ne ulazi nemoze se niko pohvaliti da mu je pice platio on ide samo na burek i ako zakaci kakvu pastetu ali zato nema holesterol secer i ostale bolestine jedino ga malo dere kisjelina kad se prevari pa pojede 2 bureka. 😎😂😜
21.01.2020 20:56
PRC. srb
PRC. srb: Sto bi junaci brzo vas prodje to junastvo dje su muda mudonje. Predlazem da ovi sto korziraju i arlaucu po gradu da daju svi po 1 euro za ove heroje da ne kukumavce ili ih primiti u hram kao baztovane i vuk sit i ovce na broju.
21.01.2020 21:03
STARA MASLINA
STARA MASLINA: BRAVO BARSKI VATROGASCI I SAMO IME VAM KAZE STA VAM JE POSAO A NE DA SVOJE GRADJANE UBIJATE VODENIM TOPOVIMA JER TI ISTI GRADJANI VAM DAJU PLATU A ONE STO SU VAM TO NAREDILI NEK SRAM ZAJEDNO SA ONIM VASIM NEKOLEGAMA SA KOJIM ZAJEDNO RADITE A NIJESU VAM DALI PODPIS PODRSKE. NIJE TO PRVI PUT OD BARSKIH VATROGASACA DA ODBIJU TAKO SRAMNO NAREDJENJE JER TO SE DESIJO I KAD SU U PODGORICI BILI VELIKI NARODNI PROTESTI KAD JE MILO TREBA DA PADNE A KO JE TADA IZ VASE VATROGASNICE BIO PITAJ TE KOLEGE KOJI SU TADA BILI TADA NA POSAO A NEKI SU I DANAS TU NA POSAO.
22.01.2020 00:53
Paracetamol
Paracetamol: Veliki podvig ,,za divljenje..momcine..svaka Vam cast!
22.01.2020 07:56
Љутко
Љутко: Амире Муслићу говно једно људско! Дођи ти пред народ са којим год хоћеш топовима!!! Не дирајте поштене и професионалне момке!!! Нијесу обучени и неће на свој народ! Браво!!!
22.01.2020 23:22
MUSA
MUSA: Bljutko lijep ti je nadimak a imas li ime i prezime bih ti nesto sapnuo u cetiri oka.
23.01.2020 00:59
Љутко
Љутко: Мора да си ми га пробао Муса па му знаш укус! Имам име и поријекло коме ти нијеси ни нико твој дорастао!!! И црнога се ђавола не бојим а не тебе!!! Избљувку сперматозоидни - залудни!!!
23.01.2020 15:13
Za. blutka
Za. blutka: Ime nerece bljutko nemoj da vrtis ko kisa oko Kragujevca znam da si jak vi ste svi vojvode i serdari samo po nekad se bojite i svojega lada jer ste saka jada.
23.01.2020 17:01
milica
milica: Ovo su momci koji se odnose prije svega onako kako treba prema svojim gradjanima,pa i prema svojoj drzavi. Svaka Vam cast .....tako nastavite . Dosta nas policija udara ne moraju vatrogasci da nas kupaju .
29.01.2020 15:29
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
03.06.2020.
0
Ubijen Baranin
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar